BZL Medisch rekenen Ilse Van den Broeck

BZL Medisch rekenen Ilse Van den Broeck

Welkom

De verpleegkundige heeft een belangrijke taak bij de toediening van geneesmiddelen. Deze geneesmiddelen kunnen op verschillende wijzen worden toegediend, bijvoorbeeld per os, d.m.v. een injectie,… Dit gebeurt telkens op basis van een voorschrift van de arts. Daarna is het de verantwoordelijkheid van de verpleegkundige om het geneesmiddel op een correcte manier toe te dienen. Hierbij is het correcte tijdstip, de toedieningswijze, het geneesmiddel én de correcte dosis van vitaal belang.

 

http://www.cbs-maranatha.picto.nl/leerling.php

Om steeds de correcte dosis te kunnen toedienen, is het voor de verpleegkundige belangrijk om te beschikken over goede rekenvaardigheden. In de praktijk worden echter vaak fouten gemaakt met betrekking tot het toedienen van de correcte dosis van een geneesmiddel met vaak verstrekkende gevolgen.

Het doel van dit leerpad is om jullie, studenten verpleegkunde, theoretische en praktische informatie aan te bieden met betrekking tot medisch rekenen.

Op het einde van deze les heb je geleerd om toegepaste rekenoefeningen op een correcte manier op te lossen, zodat je in de praktijklessen en op stage de correcte dosis medicatie toedient (in verschillende toedieningswijzen).

Colofon

Het arrangement BZL Medisch rekenen Ilse Van den Broeck is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteurs
Ilse Van den Broeck Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-05-20 00:15:21
Licentie
CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Begeleid zelfstandig leren via een leerpad
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open