Samenwerken in Wikiwijs Maken

Samenwerken in Wikiwijs Maken

Samenwerken met co-auteurs

  1. Meld je aan op SOMtoday.
  2. Ga in een nieuw tabblad naar https://maken.wikiwijs.nl. Je wordt direct herkend door Wikiwijs en komt in je eigen ontwikkelomgeving terecht.
  3. Selecteer het gewenste eigen arrangement waaraan je wilt gaan samenwerken met anderen.
  4. Onderaan het tabblad 'Eigenschappen' van het arrangement is een veld 'Auteursgegevens' opgenomen (zie rood kader):
  5. Klik op het plusje achter 'Co-auteurs'. De volgende pop-up verschijnt:
  6. Vul de naam en het e-mailadres in van de auteur met wie je wilt samenwerken.
    NB: om te kunnen werken in het arrangement moet deze auteur een Wikiwijs profiel hebben aangemaakt.
  7. Kies welke rol je de auteur wilt geven. (Een hoofd-auteur heeft het recht van publicatie en mag co-auteurs uitnodigen).
    NB: Door te kiezen voor 'Hoofdauteur' kun je iemand anders aanwijzen om hoofdauteur te worden. In dat geval geef je wel je eigen rechten als hoofdauteur op. Het wijzigen van de hoofdauteur is bijvoorbeeld handig wanneer je het gehele arrangement aan iemand anders wil overdragen of wanneer je het arrangement wilt migreren naar een ander Wikiwijs-account.
  8. Klik op 'Verstuur uitnodiging'. Er wordt nu een e-mail met de uitnodiging verstuurd aan de auteur met wie je wilt samenwerken.
    De ontvanger moet op de link in het bericht klikken om de uitnodiging te bevestigen. Pas dan verschijnt deze persoon als auteur in jouw arrangement als co-auteur in een rol die jij hebt gekozen:
  9. Door op het grijze kruisje te klikken kun je de co-auteur ook weer verwijderen. Wikiwijs stuurt dan automatisch een mail naar de co-auteur dat hij/zij niet langer co-auteur van het arrangement is.
  10. Door op de naam van de gebruiker te klikken kun je deze persoon direct mailen (afhankelijk van welk mailprogramma je gebruikt).
  11. Je kunt nu samenwerken aan het arrangement. Je kunt de stappen f t/m i herhalen om zo meerdere co-auteurs aan je arrangement toe te voegen. Er is geen beperking in het aantal co-auteurs dat je mag toevoegen.
  12. Bij elk element van het arrangement is het mogelijk om auteursnotities te plaatsen. Er verschijnt dan een icoontje van een tekstballonnetje naast het element.
    Ga je met je muis over het icoontje dan zie je de ingevoerde tekst:
     

  13. Door op de titel van het element te klikken (kop, tekst, afbeelding, etc.) kun je onderin bij 'Notitie' lezen wat het commentaar is en eventueel reageren (zie het voorbeeld hieronder).

  14. Sluit af door te klikken op 'Tekst opslaan':

Colofon

Het arrangement Samenwerken in Wikiwijs Maken is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2017-04-06 12:42:23
Licentie
CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open