Apothekers Assistent in Praktijk (AAP)

AAP

Vak AAP

Het vak AAP is een apotheekgame, waarbij jullie met een aantal studenten een apotheek gaan runnen! Tijdens dit vak wordt de praktijk nagespeeld en gaan jullie met allerlei casuïstiek en onderwerpen aan de slag. Niet alleen de farmacotherapeutische kant van de apotheek, maar bijvoorbeeld ook organisatorische zaken komen aan de orde. Het idee is om alles wat geleerd is tijdens de opleiding in AAP terug te laten komen in aanloop naar de proeves. Ook komen er onderdelen van het examen KT4 'werken aan kwaliteit en deskundigheid'.

Door de casussen en opdrachten uit te voeren krijg je punten en strijd je tegen de andere apotheken. In totaal zijn er 5 apotheken en kun je wekelijks je score bijhouden en eventueel je strategie met je team aanpassen......?!

Het vak AAP is een vak voor de examenklassen. Er zijn in totaal 5 apotheken, waarbij iedere apotheek wordt gevormd door 5 of 6 studenten. Tijdens de periode van AAP blijft de samenstelling van de apotheken gelijk.

Het is een apotheekgame, waarbij er tussen de apotheken onderling wordt gestreden om de hoogste apotheekscore. Voor alle opdrachten en casussen zijn punten te verdienen. De scores worden per dag/lesdag van AAP bijgewerkt.

De apotheek is open tijdens de lesuren van het vak AAP en op ieder moment kan een patiënt of Mystery Guest in de apotheek komen om wat op te halen of om een (zorg)vraag te stellen. Verder zijn er een paar vaste onderdelen die iedere week terugkeren; dit zijn de dagelijkse werkzaamheden, net als in de apotheek. Deze lever je aan het einde van de dag in. Daarnaast heb je met de apotheek een aantal doorlopende opdrachten, die je gedurende de hele periode kunt uitwerken en inleveren.

Heb je vragen over de recepten, probeer het eerst met je collega's van de apotheek op te lossen. Wil je iets overleggen met een apotheker, verzamel dan alle vragen die je wil stellen en vraag het in 1 keer aan de apotheker van de dag. 

Op de vaste onderdelen kunnen punten gehaald worden die meetellen voor de apotheekscore.

Op de examenonderdelen van KT4 wordt ieder individu appart beoordeeld door 2 examinatoren.

Colofon

Het arrangement AAP is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
team AA Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2021-03-29 14:51:54
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open