VO-Content op WolfertPro

VO-Content op WolfertPro

Studiedag 6 februari

Vandaag starten we met een aardigheidje...

Aftrap middels positive vibrations

Het idee – Deelnemers delen voorbeelden van succesvolle inzet van device en digitale content binnen hun eigen lessen.

Doel - Mensen zijn geneigd om te kijken naar dingen die nog niet goed gaan, om daarvan te leren. Er valt echter ook een hoop te leren van dingen die wel goed gingen, positieve ervaringen. De deelnemers kunnen de voorbeelden van succesvolle situaties binnen de eigen lessen en de manier waarop dit tot stand gekomen is gebruiken om meer gevoel te krijgen bij de bedoeling van het werken met digitale content.

Aanpak 

  1. Elke deelnemer krijgt 2 minuten om na te denken over een voorbeeld van een situatie waaruit blijkt dat in zijn of haar les , leerlingen erg gemotiveerd en “lekker” aan de slag waren met hun device en digitale content. Het is belangrijk dat het zo specifiek mogelijk is en mag een heel klein voorbeeld zijn. Bijvoorbeeld ‘Een collega was niet tevreden over 1 van de hoofdstukken uit de methode en heeft dit hoofdstuk daarom vervangen door open source materiaal.’
  2. De deelnemers gaan uiteen in groepjes van 2 of 3 personen. 1 deelnemer deelt kort zijn situatie met de groepsleden. De andere deelnemers stellen vragen om duidelijk te krijgen waarom deze situatie is ontstaan. Bijvoorbeeld: Welke vaardigheden had de docent nodig om dit te kunnen doen? Kreeg de docent de ruimte van zijn collega’s? Is dit vaker gelukt? Is dit gedeeld met vakgroep leden? Hoe bewaakt de docent de kwaliteit? Merkte je als docent zelf dat je min of meer eigenaar van het leerproces was? Hoe voelde dat? John houdt de tijd bij en geeft na 5 minuten een signaal om te wisselen.
  3. Neem plenair nog 5 tot 10 minuten de tijd om wat voorbeelden in de gehele groep te delen. Vraag 2 of 3 personen hun ervaring kort te delen met de hele groep.

Colofon

Het arrangement VO-Content op WolfertPro is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
John van Dongen Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-02-07 21:07:04
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Op deze website kun je leren werken met Wikiwijs in combinatie met Stercollecties.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

van Dongen, John. (z.d.).

VO-Content op GSG Leo Vroman

https://maken.wikiwijs.nl/93472/VO_Content_op_GSG_Leo_Vroman

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open