Algemeen
Instructie
Hoe moet je leeslogboek eruit zien?
Je leest in havo 4 in totaal zes boeken. Bij elk boek moet je je leeslogboek updaten. Maak de opdracht in Wikiwijs en niet via een bestand als bijlage!
Bij elk gelezen boek moet er een reflectie terug te vinden zijn in je leeslogboek. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:
1. Geef op het tabblad 'boekenoverzicht' een volledig overzicht van de gelezen boeken. Zo kun je in één oogopslag zien welke boeken je gelezen hebt. Noteer van elk boek: de titel, de auteur, het niveau van het boek en het aantal sterren dat je het boek zou geven. Hierbij geldt dat 5 sterren maximaal is.
2. Voor elk boek gebruik je vervolgens een tabblad waar je een verwerkingsopdracht maakt bij het gelezen boek. De opdrachten waar je uit kunt kiezen, vind je bij het tabblad 'opdrachten'. Je mag hierbij natuurlijk werken met afbeeldingen als je wilt!
3. Aan het einde van het schooljaar ontvang je van je docent nog overige opdrachten die je bij het tabblad 'overige opdrachten' moet uitvoeren.
Word je beoordeeld?
Je docent zal aangeven wanneer zij de leeslogboeken gaat bekijken. Als je ervoor zorgt dat je op dit moment 'helemaal bij bent' met updaten, kan je docent je feedback geven. Je krijgt geen tussentijdse beoordeling. Pas aan het einde van havo 5, net voor je mondeling literatuur, zal je van je docent een eindscore krijgen voor je leeslogboek. Hierbij wordt gelet op volledigheid, kwaliteit en ontwikkeling.
Verwerkingsopdrachten
In je leeslogboek is het van belang dat je bij elk gelezen boek vooral aangeeft wat je ervan vond en waarom. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal vaste opdrachten of je maakt een eigen verslag waarin de voor jou belangrijkste informatie is opgenomen.
Neem bij elk boek sowieso op: titel - auteur
Op deze manier is het voor jouzelf en voor je docent direct duidelijk over welk boek het verslag gaat.
Kies voor een eigen verslag, of kies één van de volgende opdrachten om op te nemen in je leeslogboek:
Recensieopdracht
Schrijf een recensie waarin je elementen uit de samenvatting, de analyse, de schrijversinformatie en je eigen mening combineert. Let hierbij op het volgende:
- Je schrijft de recensie voor iemand die het boek niet gelezen heeft. Laat de lezer van de recensie dus eerst kennismaken met het boek. Vertel kort waar het over gaat / neem een stukje uit het boek letterlijk over. Maak de lezer nieuwsgierig naar het verhaal
- Vertel in de kern meer over de analyse en de schrijver. Combineer deze informatie met je eigen mening. Leg dus steeds uit wat jij ergens van vindt.
- In het slot geef je je eindoordeel. Je vertelt wat je uiteindelijk ‘over-all’ van het boek vond. Je geeft een tip aan mogelijke lezers of reageert op de verwachting die je had voordat je ging lezen.
- Je recensie krijgt een passende en pakkende titel. Dat kan een quote zijn uit het boek, het mag al iets zeggen over je eindoordeel. Als het maar origineel is en de aandacht trekt.
- Markeer in je recensie de zinnen / zinsdelen waarin je je eigen mening verwoordt.
Opdracht van Lezen voor de Lijst
Maak de opdrachten die op de site www.lezenvoordelijst.nl horen bij jouw boek. Als er bij jouw boek opdrachten horen op verschillende niveaus, kies dan de opdracht die het beste bij jou past. Neem bij de uitwerking van de opdracht telkens de opdracht over en het bijbehorende antwoord. Geef tot slot kort aan waarom je voor deze opdracht gekozen hebt.
Juryrapport
Je doet alsof het boek dat je hebt gelezen is ingezonden voor een landelijke boekenwedstrijd. Bij deze wedstrijd ben je als jurylid op zoek naar het beste Nederlandstalige boek. Om dit beste boek te kunnen kiezen, moet je eerst bepalen aan welke eisen het moet voldoen. 2 eisen zijn al bekend, namelijk: - het boek moet een verrassend einde hebben EN - de titel moet perfect de strekking van het verhaal weergeven.
Wat ga jij als jurylid op papier zetten:
- Je vult de gegeven eisen aan met 3 eigen eisen waarvan jij vindt dat het beste boek daaraan moet voldoen. Geef ook een korte motivatie / verantwoording bij elke eis: waarom vind je deze eis belangrijk?
- Uiteindelijk heb je een lijst van 5 eisen verzameld die je nu moet gaan koppelen aan het gelezen boek. Dit doe je door bij elke eis een omschrijving te geven van jouw boek. Dus bijvoorbeeld: heeft het boek een verrassend einde? Waarom wel of waarom niet? De antwoorden hoeven niet altijd positief te zijn.
- De laatste stap is bepalen of jouw boek het beste Nederlandstalige boek is. Dit doe je door een conclusie te schrijven bij de 5 eisen. Je geeft een korte samenvatting van jouw bevindingen en komt tot een eindoordeel. Dit eindoordeel hoeft niet altijd positief te zijn!
Brief van de uitgever
Bij deze opdracht kruip je in de huid van de uitgever. Je doet je alsof het boek dat je gelezen hebt, nog niet is uitgegeven.
Stel je voor: je werkt bij een uitgeverij. De schrijver van jouw boek komt binnen met zijn verhaal en vraagt of jij het werk wilt uitgeven. Je bent best enthousiast, maar je ziet nog wel ruimte voor verbeteringen. Je besluit om jouw reactie op papier te zetten en naar de schrijver te sturen.
De opdracht:
- Schrijf een brief aan de schrijver. Je begint natuurlijk met een korte inleiding.
- Vervolgens geef je jouw persoonlijke oordeel over het boek. Het is jouw oordeel, dat betekent dat het zowel positief als negatief kan zijn.
- Daarna ga je aangeven waarom je op dit moment het boek nog niet wilt uitgeven. Je geeft 3 elementen waarvan je vindt dat deze aangepast moeten worden en waarom. Denk bij elementen aan de theorie van verhaalanlyse.
- Als je hebt aangegeven wat je aangepast wilt hebben en waarom, ga je de schrijver advies geven in hoe hij/zij het moet aanpassen. Je hebt hier als uitgever natuurlijk een visie in. Dus: wat zou de schrijver moeten doen om ervoor te zorgen dat je het boek wel uitgeeft.
- Je rondt de brief netjes af.
Brief aan de uitgeverij
Stel je voor: het werk dat je gelezen hebt, heb je zelf geschreven. Je blijkt over bijzonder schrijftalent te beschikken. Het verhaal is nog niet gepubliceerd, maar je wilt graag dat een uitgeverij het uit gaat geven. Je besluit een uitgeverij te schrijven om je verhaal te promoten!
- Je schrijft een brief aan een uitgeverij. Ga eerst eens op zoek naar bestaande uitgeverijen en kies een geschikte uit voor jouw boek.
- Je introduceert jezelf als schrijver en je vertet kort waarom je deze brief schrijft.
- In de kern introduceer je het verhaal. Je geeft informatie over de titel, het thema, het plot en het perspectief.
- Je legt uit voor welk publiek jouw boek geschikt is. Koppel dit aan de niveaus van Lezen voor de Lijst en leg uit waarom dit het geschikte publiek is.
- Rond je brief netjes af.
Boeken
Boekenoverzicht
De kroongetuige niveau 2- 4 sterren
De kleine blonde dood niveau 2- 2sterren
Drenkeling niveau nvt- 2 sterren
IV niveau 3- 3 sterren
De aanslag niveau 4- 3 sterren
De tweeling niveau 3- 3 sterren
Lieveling niveau 2- 5 sterren
Monte Carlo niveau 4- 3 sterren
Alles wat er was niveau 4- 3 sterren
De consequenties niveau 4- 3 sterren
Boek 1
mijn opdrachtkeuze voor het boek de Kroongetuige is een recensie
Ga je mee iets drinken
‘Ga nu toch terug naar huis’ zei ik. ‘Nee’ zei ze en zwijgend begon ze naast me te lopen. Slechts korte tijd kon ik haar naast mij dulden, toen begon ik plotseling te rennen, mijzelf prijzend dar ik géén laarsjes met hoge hakken droeg. Ik hoorde haar achter mij meenrennen, maar ze verloor al spoedig terrein, ze rookte tenslotte ook, net als al die andere meisjes in het vrouwenhuis, en ik schoot een steegje in, sloeg een hoek om, doorkruiste een hofje waarvan ik wist dat het ook nog een andere uitgang had, en was haar kwijt. Ze weet gelukkig niet waar ik woon, dacht ik, en ze kan mijn naam wel opzoeken in het telefoonboek, maar er zijn zo veel Kuypers dat dat haar niet verder zal helpen. Met ademloze stem vroeg een man op een straathoek: ‘Ga je mee iets drinken.’ Ik gaf geen antwoord, hoorde een tijdje achter mij zijn dreunende stap, en moest nog een keer rennen. In huis luisterde ik naar het gonzen van de stilte, verlangde ik naar de kalme tik van de Friese straatklok. Toen ik in bed stapte verbaasde het mij te bemerken dat ik nog altijd niet in staat was de gedachte te verdragen dat Thomas en Jenny het gebruikt hadden, hoewel ik toch via Arianne een begin had gemaakt met de afrekening, en bovendien het bed had gelucht en verschoond. Ik stapte weer uit bed, ging naar de logeerkamer, sloeg daar het bed open, bedwong de impuls om neer te knielen voor mijn avondgebed zoals ik als kind had gedaan, ging liggen, zag de maan door het bovenraam en dacht: ‘Daar zullen ze nooit iets aan kunnen doen, die zal altijd blijven schijnen, al wordt de hele aarde door kernbommen verwoest’ en dat troostte mij voor het besef dat ik nooit rust zou kunnen krijgen, hoe burgerlijk en kinderachtig het misschien ook was, zolang ik niet precies wist wat zich tussen Thomas en Jenny had afgespeeld.
Het boek is geschreven door Maarten ’t Hart in 1983. Hij is geboren op 25 november 1944 in Maassluis als oudste zoon van een gereformeerde grafmaker Maarten is een gedragsbioloog en schrijver. Hij is geslaagd aan de Universiteit in Leiden. Zijn boek het woeden der gehele wereld die hij in 1993 uitbracht is verfilmd.
Ik vond het verhaal van de Kroongetuige een langdradig verhaal. Ik vond het over het algemeen wel goed te lezen maar ik kon het niet zo heel snel uitlezen omdat ik op een gegeven moment begon aftehaken. Het duurt ook een tijdje voordat het verhaal over de vrouw van Thomas begint en dat deel van het verhaal vond ik het leukst omdat je echt met haar mee kon gaan tijdens haar onderzoek. Je kunt ook goed voelen wat zij voelde door de dingen dat ze deed en haar gedachten.
Ik vond het overal wel een goed boek. Als ik het boek nog niet gelezen had dan had ik waarschijnlijk een hele dag vrijgemaakt om het boek te lezen omdat ik het na een tijdje telkens weg moest leggen omdat ik het niet meer kon volgen, dus dan zou ik pauzes
Tussen het lezen houden waardoor ik daarna weer een stuk door kan lezen. Ik had best wel veel van dit boek verwacht dus het viel voor mij wel een beetje tegen
Veerle Theunissen
H4D
Boek 2
De kleine blonde dood
Geachte heer Buch,
Ik schrijf uw deze brief over uw boek de kleine blonde dood. Ik heb uw boek gelezen en ik stuur uw nu een brief om te vertellen wat ik van vind voordat we het gaan uitgeven.
Ik heb uw boek gelezen en ik vond het nogal verwarrend. Alles liep niet zo makkelijk over waardoor niet altijd wist over wij je nu aan het lezen was. het was wel een heel mooi verhaal maar ik denk dat het boek te moeilijk geschreven is voor tieners en jong volwassenen.
Als ik het boek ga uitgeven wil ik graag dat een paar dingetjes aangepast worden. Namelijk:
- Ik zou de hoofdstukken van de jeugd van Boudewijn bij elkaar doen en het volwassen leven van Boudewijn bij elkaar doen, hierdoor wordt het dan minder verwarrend voor de lezers.
- Het feit dat Boudewijn homoseksueel is zou ik wat eerder in het boek duidelijk maken, en niet pas halverwege dit zorgt voor verwarring bij de lezer.
- Ik zou de tekst in het algemeen wat makkelijker te lezen maken voor jongeren omdat het nu meestal niet zo goed te volgen is voor de jeugd vanwege de moeilijke taal gebruik.
Als deze punten uitgevoerd worden dan denk ik dat dit boek een goed succes kan zijn omdat het een goed en grijpend verhaal is en als je de tekst makkelijker en overzichtelijker maakt dan is dit boek ook geschikt voor jongeren en dat kan zorgen voor meer verkoop van het boek. Ik zou er ook opletten of je niet te veel Duitse woorden of termen gebruikt dit kan namelijk ook verwarrend zijn voor de mensen die geen Duits kennen en ook niet leren.
Ik zie er naar uit om met uw te werken.
Met vriendelijke groet,
Veerle Theunissen
Uitgeverij Meulenhoff.
Boek 3
Drenkeling
Dit boek is een autobiografie over het leven van G.L Durlacher(de schrijver) tijdens de tweede wereldoorlog.
Maandag is mijn fröbelschool gesloten. Voor niets de verre steile wandeling langs het Kurhaus met de winkeltjes. De fotografe, naast haar deur, vraagt moeder wat zij van de foto’s in de etalage vindt. Op één ervan sta ik, met dikke konen en akelige zoete lach. Bij de kiosk staan mannen in de kou, lezen hun krant en maken wolken van sigarenrook. Op straat lopen vandaag meer agenten dan gewoonlijk.
De schrijver heeft in dit boek verteld over zijn leven tijdens de tweede wereldoorlog. Omdat het over de tweede wereldoorlog gaat had je verwacht dat het boek spannender zou zijn dan het eigenlijk was. Ik vond het boek nog al moeilijk om in een keer te lezen. En het is een moeilijk boek voor mensen die geen Duits kunnen of leren. Want heel veel dingen worden in het Duits omschreven of verteld en als je geen Duits heb kun je het verhaal dus ook niet volgen.
Het boek is geschreven door G.L Durlacher, Durlacher werd in Duitsland geboren in een joods gezien, hij en zijn ouders zijn op vroege leeftijd naar Rotterdam verhuisd. In de tweede wereldoorlog is zijn familie opgepakt en naar een concentratiekamp gestuurd zijn vader en moeder zijn beidde overleden in die tijd maar G.L Durlacher werd bevrijd door de Russen.
Ik vond dit boek heel erg moeilijk om te lezen omdat ik geen Duits heb en er kwamen heel veel dingen in het Duits in voor dus ik vond het nog al moeilijk om te volgen. Ik had het boek ook spannender verwacht dan het eigenlijk was, als je echt dag tot dag wilt weten wat iemand doet dan is dit het boek voor jou.
Veerle Theunissen
H4D
Boek 4
IV
‘Nee, niet naar mijn huis’ zegt van Eck. ‘We zijn gevolgd. Mijn huis zal een van de eerste plaatsen waar ze zoeken.’ ‘Wie?’ Robin vraagt wat Elsa denkt ‘De politie of die andere mannen?’
Van Eck staat even stil. Elsa en Robin botsen bijna tegen hem op. Hij denkt na.
Het boek is geschreven door Arjen Lubach. Arjen was geboren op 22 oktober 1979 in Lutjegast Groningen. Arjen heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft meerder boeken geschreven zoals Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend en nog meer. Het Boek IV is in 2013 gepubliceerd en was genomineerd voor de Gouden Strop.
Ik vond het boek heel spannend maar ook wel een beetjes raar. Er is een hele grote plottwist (vond ik) in het boek en daar was ik echt heel erg door verbaasd. Ik vond het boek goed te lezen vooral ook omdat ik het boek niet neer kon leggen. Het boek gaat over Elsa omdat haar vader is vermoord vanwege een geheim/onderzoek die hij deed/ heeft en de mensen die hem vermoord hebben die denken dat Elsa het ook weet dus zijn ze Elsa achterna gegaan. Het verhaald is voor al geschreven in het perspectief van Elsa maar in het begin lag het perspectief bij de vader van Elsa waar het verhaal over gaat.
Ik zou dit boek aan iedereen aanraden omdat het een heel leuk, spannend en interessant boek is. ik heb er erg van genoten toen ik aan het lezen was. het boek was makkelijk te lezen en ik kon het niet neerleggen.
Veerle
Boek 5
De aanslag
Geachte Heer Mulisch,
Ik schrijf uw deze brief over uw boek de aanslag. Ik heb uw boek gelezen en ik stuur uw nu een brief om te vertellen wat ik van vind voordat we het gaan uitgeven.
ik heb uw boek gelezen en ik vond het een interessant boek maar het was nogal langdradig op sommige momenten. Ik heb voor uw dus ook een puntje van verbetering. Het puntje is.
- Het verhaal moet op sommige stukken wat minder langdradig geschreven worden, anders gaan de lezers afhaken.
Als dit puntje uitgevoerd kan worden dan denk ik dat dit boek een goed succes kan zijn omdat het een goed en grijpend verhaal is en als je de tekst overzichtelijker maakt dan is dit boek ook geschikt voor jongeren en dat kan zorgen voor meer verkoop van het boek.
Ik zie er naar uit om met uw te werken.
Met vriendelijke groet,
Veerle Theunissen
Uitgeverij Meulenhoff.
Boek 6
De tweeling
Geachte Heer/Mevrouw,
Mijn naam is Veerle Theunissen en ik stuur deze brief met de vraag of u het boek dat ik geschreven heb wilt uitgeven. Het boek dat ik geschreven heb heet De Tweeling.
De Tweeling gaat over een tweeling die tijdens de oorlogsjaren gescheiden raken van elkaar. Het boek begint met dat de tweeling herenigen bij toeval in een kuuroord in Frankrijk. De ene tweeling wilt eerst helemaal niks te maken hebben met de andere maar dan leren bij toeval dat ze vroeger in de zelfde straat woonde in Keulen. Hun ouders stierven nog toen ze klein waren en daarom zijn ze gescheiden van elkaar. De ene tweeling word geadopteerd door een Nederlands stel en de andere door een Duits stel. De tweeling kan niet goed met elkaar om in het boek en op het laatst dan overlijd Anna aan een hartaanval voordat Lotte tegen haar kan zeggen dat ze haar als een zus is gaan beschouwen.
Dit boek is geschikt voor jongeren vanaf de leeftijd van vijftien. Het is vooral geschikt voor tieners en ouderen die graag en veel lezen. Het boek is best wel op een hoog niveau geschreven dus het is belangrijk dat de lezer ook wel een goede woordenschat heeft en dat de lezer niet al te veel moeite heeft met moeilijk teksten.
Dank u wel voor uw tijd,
Ik hoor graag van u.
Veerle Theunissen
boek 7
Lieveling
Het boek lieveling gaat over een meisje puck, haar moeder gaat hertrouwen/ heeft een relatie met een veel oudere rijke man. Ze woonden eerst in een achterstandswijk in Rotterdam maar toen de moeder een relatie begon met de man verhuisde ze naar zijn villa in Zwijndrecht. Toen ze naar de villa verhuisde was Puck 5 jaar. En vanaf dat moment volg je Puck in haar leven. De stiefvader van Puck begint met het misbruiken van Puck vanaf haar verjaardag, hij noemt het haren wassen. Omdat Puck dan in bad wordt gedaan door de stiefvader. Puck moet ook elke vrijdag naakt op de foto om te kijken wat er veranderd aan haar lichaam. Dan is haar stiefvader(Ludovicus) ook naakt in de kamer. Haar moeder is een apart type, ze weet eigenlijk niet hoe ze voor zichzelf moet zorgen. Je volgt in het boek het misbruik van Puck door haar stiefvader.
De schrijver van het boek is Kim van Kooten en zij is geboren op 26 januari 1974 in Purmerend. Ze heeft het boek lieveling op 9 november 2015 uitgebracht. Het boek lieveling was een heel mooi en aangrijpend verhaal. Ik kon het met moeite weg leggen. Ik wilde het boek het liefst in een keer uitlezen. Er gebeurde telkens weer iets anders in het boek dat mijn aandacht trok. De hoofdpersonen zijn Puck, Patricia(haar moeder), Ludovicus(stiefvader) en meneer Hofslot (haar basisschool leraar). Als je meneer Hofslot voor het eerst in het boek tegenkomt dan denk je dat hij geen belangrijke rol in het boek heeft maar zijn rol is heel belangrijk. Ik vond meneer Hofslot ook een bezorgd en liefhebbend persoon. Patricia is een uitbundig persoon en daarom is ze in het verhaal grappig. Maar op sommige stukken heb je toch wel medelijden met haar. En in het verhaal begon ik een hekel te krijgen aan Ludovicus, ik walgde gewoon van de dingen die hij haar aandeed en ik vond het heel naar dat hij dat allemaal deed. Ik vind Puck echt een geweldig meisje. Ze heeft zoveel meegemaakt maar ze is het allemaal door gekomen. En dat vind ik een mooi einde.
Ik vond het boek in het algemeen heel mooi en goed. Ik had er over gehoord in de klas dat het een mooi boek was en toen besloot ik om het te gaan lezen. En ik raad het echt aan omdat je de hele tijd op de punt van je stoel zit met het lezen van het boek.
Het is een best wel makkelijk boek om te lezen en het was een beetje onder mijn niveau maar ik vond het wel waard om te lezen!
boek 8
monte carlo
Juryrapport
Eisen:
- het boek moet een verassend einde hebben.
- de titel moet perfect de strekking van het verhaal weergeven.
- het verhaal moet verscheidenheid hebben. (omdat als het verhaal op één onderdeel blijft hangen dan wordt het op een gegeven moment te langdradig en saai)
- de hoofdpersoon moet goed te herkennen zijn. (als je niet precies kan achterhalen wie de hoofdpersoon is kan het verhaal heel erg verwarrend zijn)
- het doel van het verhaal moet te achterhalen zijn. (de schrijver wilt meestal een doel bereiken met een verhaal en dat moet je kunnen achterhalen als je een boek leest)
het boek Monte Carlo had een verassend einde omdat ik nooit verwacht had dat Dee Dee aan het einde dood zou gaan, dus het was nogal een shock toen ik las dat ze dood was.
de titel heeft strekking met het verhaal maar het was niet perfect, omdat de titel vooral te maken had met het begin van het verhaal. dus het had ook een andere titel kunnen hebben maar het mag ook Monte Carlo zijn.
het verhaal had niet veel verscheidenheid, het verhaal bleef vooral bij de ene dag van het ongeluk hangen en de obsessie van Jack over Dee Dee op een gegeven moment ben je wel klaar met het nadenken over Dee Dee.
de hoofdpersoon van het verhaal was goed te herkennen, vanaf het begin van het verhaal wist je dat Jack Preston de hoofdpersoon was en dat was vooral handig toen er andere personages vaker in beeld kwamen. je begon niet te twijfelen aan of Jack de hoofdpersoon was
als je dit boek leest weet je meteen dat het een amuserend doel heeft en dat de schrijver wilt dat jij plezier hebt in het lezen van dit boek
boek 9
alles wat er was
Geachte Heer/Mevrouw,
Mijn naam is Veerle Theunissen en ik schrijf uw met name over een boek die ik geschreven heb namelijk alles wat er was.
het boek gaat over Merel een tv-redactrice die op een school was voor een wetenschapplijke programma, maar dan is er een enorme knal buiten. en zitten Merel en de andere mensen vast in de school, ze proberen te overleven met al het eten dat er nog in de school was. ze hebben geen internet en electriciteit. De overlevende keren naar elkaar voor intimiteit, tot uiteindelijk 3 mensen weg gaan. dan begint alles mis te gaan. Merel raakt zwanger, Barry sterft nadat hij weigert te eten en uiteindelijk beginnen de andere hem op te eten. zo gaat het ook met Kaylem toen hij stierf. Leo verlaat Merel uiteindelijk en ze bleef alleen achter.
dit boek is geschikt voor pubers en volwassenen omdat het niet een standaard boek is, er gebeuren zat dingen die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. het is ook redelijk moeilijk geschreven dus je moet echt een goed leesniveau hebben om het te snappen.
Bedankt voor uw tijd,
met vriendelijk groet,
Veerle Theunissen
boek 10
de consequenties
Geachte Heer/Mevrouw,
Mij naam is Veerle Theunissen en ik schrijf uw met name over een boek dat ik geschreven heb namelijk de consequenties.
het boek gaat over Minnie Panis, een kunstenares die haar ''ex'', een fotograaf toestemming geeft om haar te stalken. zo leert ze meer over haarzelf kennen. haar vorige project was haar afval fotograferen, maar dit is nu haar project.
dit boek is geschit voor tieners en volwassenen, het wel op een hoog niveau geschreven waardoor het soms moeilijk te begrijpen kan zijn.
bedankt voor uw tijd.
met vriendelijke groet,
Veerle Theunissen
Overige opdrachten