Linnenbeheer

Linnenbeheer

Introductie

Hey jij!

Vandaag ga je meer leren over alles wat met linnen te maken heeft. Sorteren, wassen, strijken en wat betekenen nou eigenlijk al die symbolen in het label?  Om het je wat makkelijker te maken hebben we in deze Wiki de verschillende onderdelen van linnenbeheer verwerkt. Deze wiki is een combinatie van theorie, en kleine testjes. De theorie koppel je vervolgens in de praktijk door uit te voeren wat je hier hebt geleerd.

Als goed is weet je na Wiki alles over linnen en hoe je het moet wassen en strijken zodat je dit later in het werkveld (en thuis..) goed kan toepassen.

Aan de linkerkant zie je een menu met daarin alle opdrachten, theorie en instructiekaarten, Achter linnen zie je een (1) staan en wassen zie je een (2) staan. Deze cijfers geven aan welke groep welke opdrachten eerst moet doen. Zit je dus in groep één? Dan ga je eerst aan de stag met linnen, handwas, drogen en centrifugeren en strijken. Groep twee gaat eerst aan de slag met het onderdeel wassen

De instructiekaarten voor de praktijk vind je onder het kopje instructiekaarten en fimpjes aan de linkerkant. Deze kaarten zijn ook te vinden bij het praktijkonderdeel.

 

 

Veel plezier.

Colofon

Het arrangement Linnenbeheer is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Linnenbeheer
Laatst gewijzigd
2016-06-20 17:24:41
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Deze Wikiwijs is medemogelijk gemaakt door:

Silde Stellingwerf Dorien Meinardi Marloes Jensma Esmee Bruins Kim Pama Rieneke van der Weij

 

 

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In deze Wiki wijs leer je álles over linnen. Hoe je het wast, strijkt, droogt en krijg je handige tips en tricks om je was zo zorgvuldig mogelijk te doen. Kennis over linnen en hoe je het wast is niet alleen noodzakelijk voor in het dagelijks leven maar wanneer je bij cliënten thuis komt is het belangrijk dat je de regels van het wassen, drogen en strijken kent. Veel plezier
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
drogen, linnen, strijken, wassen, wassymbolen

Bronnen

Bron Type
https://www.youtube.com/watch?v=-_s9qakilho
https://www.youtube.com/watch?v=-_s9qakilho
Link
Hoe doe je een handwas?
https://www.youtube.com/watch?v=-_s9qakilho
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Weet jij hoe de verschillende soorten linnen eruit zien?

Droger

Labels lezen

Welke was was je op welk programma, temperatuur en wasmiddel?

Wastips test

Wassorteren, hoe doe je dat?

toets/oefening

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open