Noordersport

Noordersport

Inleiding

Groningers in beweging brengen het beste uit zichzelf te halen!

Noorderpoort is ervan overtuigd dat een gezonde samenleving ook een duurzame samenleving is. Mensen die regelmatig bewegen en sporten, zijn minder vaak ziek en zitten lekker in hun vel. Het Noorderpoort zet zich daarom in om sport voor haar studenten en medewerkers leuk en toegankelijk te maken.

Momenteel worden in de stad door NoorderSport sportlessen aangeboden in het sportcomplex Corpushuis. Vanaf november 2018 doen we dit in een nieuw Sportcentrum op  het Europapark. Tijdens de sportlessen wordt er gebruik gemaakt van keuzevrijheid. Deze keuze wordt online aangegeven via Its Learning.

Studenten uit het eerste leerjaar krijgen een sportprogramma gebaseerd op sport oriëntatie. Leerlingen kiezen dan per 3 weken een sport zodat studenten in aanraking komen met verschillende sporten. Het eerste leerjaar heeft 2 periodes sport per jaar.  
Het sportprogramma voor de 2e en 3e jaars is gebaseerd op sport motivatie. Leerlingen maken eenmalig een keuze die de gehele periode gevolgd wordt. Het 2e en 3e leerjaar hebben 1 periode sport per jaar.

Sport (vitaal burgerschap) afronden met een voldoende is een voorwaarde om het diploma te ontvangen. Bij sport is er een aanwezigheidsplicht. Leerlingen moeten 8 van de 10 lessen aanwezig zijn per periode. Daarnaast werken we bij sport met competenties. Aanwezigheid en inhoud binnen de sportles bepaald samen de beoordeling.

 

 

 

Open bestand Informatiebrief Testjeleefstijl

Colofon

Het arrangement Noordersport is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
MZ Noorderpoort Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-07-16 15:22:55
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open