Leerdoel 31.SE.4 (//)

Leerdoel 31.SE.4 (//)

// Je kunt de verschillende tijdperken uit de geschiedenis van de aarde benoemen en voorbeelden geven van levensvormen die hierin voorkwamen.

Over het onstaat van de aarde worden tot de dag van vandaag door heel veel mensen onderzoeken gedaan. De wetenschappers die zich hier mee bezig houden zijn biologen (bioloog - doet onderzoeken naar verschillende organisme), geologen (geoloog - bestudeert de leer van de aarde) en astronomen (atronoom - bestudeert de wereldruimte met haar sterren en planeten).

Al deze verschillende onderzoekers proberen met elkaar een beeld te krijgen van hoe de aarde is onstaan en hoe alle levende wezen op aarde terecht zijn gekomen. Door het vinden van fossielen (versteende overblijfselen of afdrukken van organisme), onderzoeken van aardlagen en berekeningen maken over ons sterrenstelsel, valt er een aardig beeld te geven over wanneer de aarde is ontstaan en wat er allemaal op de aarde geleefd heeft. Natuurlijk is het beeld niet compleet en doen ze soms ontdekkingen waardoor ze hun eerdere ideeen moeten bijstellen.

 

 

 

 

Wat men redelijk zeker weet is dat de aarde 4600 miljoen jaar geleden is ontstaan. We weten ook dat er niet altijd mensen op de aarde hebben rondgelopen. Sterker nog, pas de laatste 1,6 mlj. jaar komt de mens zoals we die nu kennen voor. Voor die tijd zijn er allemaal verschillende tijdperken geweest, die weer onder te verdelen zijn in verschillende periode. Kijk maar eens goed naar de volgende afbeelding. Je kunt zien dat iedere periode weer andere gebeurtenissen zijn geweest.

 

 

Colofon

Het arrangement Leerdoel 31.SE.4 (//) is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Mens en natuur GG Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2016-03-23 14:23:37
Licentie
CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Het einde van de dinosauriërs
https://youtu.be/v0GruxvNe3s?list=PLis5tGn0sBtZHhQuagvpepoKa8TpOSg0M
Video
Het ontstaan van de mens
https://youtu.be/AeKmtwDoW2Q?list=PLis5tGn0sBtZHhQuagvpepoKa8TpOSg0M
Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open