Dag van de Duurzaamheid 2015

Dag van de Duurzaamheid 2015

Welkom

Op 9 oktober 2015 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat heel Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur, geluk en samenleven. 

Daarom wordt door het hele land op basisscholen en kinderboerderijen voorgelezen uit 'Kapsones', geschreven door Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. Het boek is geschikt voor groep 5 tot en met 8. Wilt u voorlezen in een andere groep, bekijk dan onze suggesties voor andere boeken. 

Fenna leest in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden? 

Na het voorlezen gaan kinderen in gesprek met leerkrachten, (lokale) ondernemers, wethouders, natuurbeheerders, politici en ouders over duurzaamheidthema’s. 

Dit is de handleiding voor de Dag van de Duurzaamheid. De handleiding geeft aan wat u nodig heefttips om met de kinderen in gesprek te gaan en aanvullende lesactiviteiten. Uiteraard staat het u volledig vrij om het voorlezen op uw eigen manier te doen. U kunt deze handleiding ook downloaden als pdf of e-book. De buttons hiervoor vindt u onder de menubalk (aan de linkerkant van deze pagina).

Contact met de voorleesactie? Mail naar scholen@dagvandeduurzaamheid.nl
Volg ons op Twitter @voorleesactie, #dvdd15 of Facebook

Colofon

Het arrangement Dag van de Duurzaamheid 2015 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Esther van der Meer Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2015-10-07 13:08:59
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Dit leermateriaal mag gebruikt worden voor de Dag van de Duurzaamheid. Het boek 'Kapsones' valt buiten de Creative Commons-licentie! 

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Op de Dag van de Duurzaamheid, 9 oktober 2015, wordt op honderden scholen in Nederland voorgelezen en gaan kinderen in gesprek met volwassenen over duurzaamheid. Dit is de handleiding voor deze voorleesactie.
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
boom, duurzaam bouwen, duurzaamheid, groene omgeving, groene stad, natuur, voorlezen

Bronnen

Bron Type
https://youtu.be/LhitBW5zdj0
https://youtu.be/LhitBW5zdj0
Video

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open