Milieubeleid over de grenzen vmbo-kgt34

Milieubeleid over de grenzen vmbo-kgt34

Intro

Niet alleen in Nederland moeten we rekening houden met de natuur om ons heen. Maar ook in de rest van de wereld moet dat natuurlijk gebeuren.
OM dat zo efficiënt mogelijk te doen is het belangrijk om samen te werken. Daarom zijn er verschillende stichtingen en actiegroepen die wereldwijd actief zijn.

Een voorbeeld daarvan is Greenpeace. Kijk naar de volgende video en bespreek na het kijken welke verschillende acties van Greenpeace je in de video hebt gezien en waar ze tegen in opstand komen.
In stap 4 kijken we verder naar actievoeren voor het milieu.

Colofon

Het arrangement Milieubeleid over de grenzen vmbo-kgt34 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2021-10-14 12:38:32
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze les valt onder de arrangeerbare leerlijn van de Stercollectie voor biologie voor vmbo kgt leerjaar 4. Dit is thema ’Glastuinbouw'. Het onderwerp van deze les is: milieubeleid over de grenzen. Je kunt uitleggen waarom milieubeleid zich niet houdt aan landgrenzen, twee voorbeelden noemen van internationale milieuproblemen, twee maatregelen noemen die de overheid neemt om Nederland schoner te maken, aangeven welke partijen betrokken zijn bij het Rijnverdrag en een voorbeeld noemen van een afspraak uit het Rijnverdrag, het begrip biodiversiteit omschrijven en uitleggen waarom biodiversiteit belangrijk is.
Leerniveau
VMBO gemengde leerweg, 3; VMBO theoretische leerweg, 4; VMBO theoretische leerweg, 3; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 4; VMBO gemengde leerweg, 4; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 3;
Leerinhoud en doelen
Dynamisch evenwicht; Biologie;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
1 uur en 15 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, biodiversiteit, biologie, milieubeleid, milieuproblemen, nederland schoner, rijnverdrag, stercollectie, vmbo kgt4

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

VO-content - Kennisbanken. (z.d.).

Kennisbank Biologie - blauw

https://maken.wikiwijs.nl/147184/Kennisbank_Biologie___blauw

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open