Nederlands 3F

Nederlands 3F

Inleiding

Beste student,

 

Taal is een instrument 

 

Welkom in de digitale leeromgeving waarin je je voorbereidt op het examen Nederlands op niveau 3F.

De taal is een instrument dat we dagelijks hanteren. We spreken of schrijven met als doel de boodschap begrijpelijk over te brengen. In vacatures vragen bedrijven steeds vaker naar een goede beheersing van de Nederlandse taal. Daarom is het vak Nederlands als onderdeel van het ROC-beroepsdiploma opgenomen.

De vooropleidingen van de deelnemers lopen zeer uiteen; van doorstroom vanuit niveau 2 tot een afgeronde studie aan de universiteit. Deze site richt zich op de niveau 4-deelnemer en het is daarom mogelijk dat sommigen van jullie enkele oefeningen moeilijk vinden, terwijl anderen dezelfde oefening als gemakkelijk ervaren. Toch hopen we dat voor iedereen nieuwe en praktische informatie op deze site te vinden is.

Via de tabs kom je bij beoordelingsformulieren, taaltoetsen, theorie, oefeningen, opdrachten en voorbeeldexamens. Hiermee kun je je voorbereiden op de examens. Naast de digitale zelfstudie is het ook mogelijk om workshops te volgen. Onder de tab 'Organisatie' vind je hierover meer informatie.

Deze site is opgebouwd voor technici. Dit is op te merken aan onder anderen de tab Naslagwerken Technische terminologie. Vaktermen en -begrippen is te vinden onder de tab Extra informatie.  

 

Colofon

Het arrangement Nederlands 3F is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Trienet Sikkema Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2024-07-17 11:02:49
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open