Justdiggit - docentenhandleiding

Over het lesmateriaal

Beste docent,

Wat leuk dat u mee doet aan het educatieprogramma van Justdiggit! De vijf lessen zijn ontwikkeld om kinderen van groep 7 en 8 te leren over verwoestijning en de klimaatverandering die daarbij komt kijken, maar vooral ook de oplossing die Justdiggit daartoe biedt.

Het programma is opgedeeld in vijf lessen: Grond, Water, Biodiversiteit, C02 en Justdiggit.  De lessen bestaan allemaal uit een filmpje van André Kuipers (naast astronaut ook een voorvechter voor een groene wereld en duurzaamheid en daarom Justdiggit's ambassadeur) een leestekst, een ontdekplaat en een doorlopende opdracht. De les over C02 betreft alleen een leestekst met daarin filmpjes en leuke doe-opdrachten.

U kunt als docent zelf kiezen wat u mee wil nemen in de lessen. De leestekst kan uitgebreid worden naar een kringgesprek. Of u kunt de ontdekplaat bijvoorbeeld weglaten. Hierdoor kan het educatieprogramma van een uurtje tot een dagdeel per week behandeld worden. Afhankelijk van de tijd die u, als docent, er aan kan of wil besteden.

Tijdens de lessen worden de kinderen gestimuleerd om zelf ook deel te nemen aan een groene revolutie en ze te laten nadenken over hoe zij individueel of als klas kunnen bijdragen. Wellicht komt hier een leuk initiatief uit dat kan uitrollen tot een evenement. Justdiggit staat open voor alle leuke en duurzame ideeën dus neem gerust contact met ons op als wij u hierbij kunnen ondersteunen met tijd, kennis en netwerk. Ook voor andere vragen en praktische info kunt u mailen naar onderstaand email adres:

educatie@justdiggit.org

Verdere toelichting van de lessen vindt u in het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Wij wensen u veel plezier en succes met ons lespakket en we zijn heel blij dat u mee doet met de groene generatie!

Totstandkoming

Dit materiaal is tot stand gekomen door samenwerking van Justdiggit, de Gemeente Haarlemmermeer en NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.

Colofon

Het arrangement Justdiggit - docentenhandleiding is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Justdiggit
Laatst gewijzigd
2017-05-22 15:39:33
Licentie
CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Dit materiaal is tot stand gekomen door samenwerking van Justdiggit, Gemeente Haarlemmermeer en NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
U vindt hier een serie van vijf lessen. De lessen zijn ontwikkeld om kinderen van groep 7 en 8 te leren over verwoestijning en de klimaatverandering die daarbij komt kijken, maar vooral ook de oplossing die Justdiggit daartoe biedt. Het programma is opgedeeld in de lessen: C02, Grond, Water, Biodiversiteit en Justdiggit. De lessen bestaan allemaal uit een filmpje van André Kuipers (naast astronaut ook een voorvechter voor een groene wereld en duurzaamheid) een leestekst, een ontdekplaat en een doorlopende opdracht.
Leerniveau
PO groep 8; PO groep 7;
Leerinhoud en doelen
Natuur; Natuur- en milieueducatie; Aardrijkskunde; Duurzaamheid;
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
duurzaamheid, gemeente haarlemmermeer, justdiggit, ncmx

Bronnen

Bron Type
Les 1. C02
http://maken.wikiwijs.nl/97248/Justdiggit___4__C02
Link
Les 2. Grond
http://maken.wikiwijs.nl/65117
Link
Les 3. Water
http://maken.wikiwijs.nl/65119/Justdiggit___2__water
Link
Les 4. Biodiversiteit
http://maken.wikiwijs.nl/65120/Justdiggit___3__biodiversiteit
Link
Les 5. Justdiggit
http://maken.wikiwijs.nl/61050/Justdiggit__4__De_opdracht
Link

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Justdiggit. (z.d.).

Demomateriaal Justdiggit - biodiversiteit

https://maken.wikiwijs.nl/54710/Demomateriaal_Justdiggit___biodiversiteit

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open