Thema: Mijn stad - hv12

Thema: Mijn stad - hv12

Inleiding

Stel je voor, dat deze backpacker verdwaalt en in JOUW WOONPLAATS terechtkomt...

Welke interessante plekken zou je haar laten zien?
Zou je haar een mooie wandeling door de natuur laten maken, in de omgeving, of juist de binnenstad insturen om oude monumenten te fotograferen?
Zou je haar tips kunnen geven om gezellig uit te gaan of ergens lekker te eten? Zou zij daar ook andere jonge toeristen kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen?

Welke spannende dingen zijn er bij jullie te doen?
Waar zou zij over naar huis schrijven?

Colofon

Het arrangement Thema: Mijn stad - hv12 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2019-08-22 10:16:44
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

StudioVO

Deze module is ontwikkeld door medewerkers van StudioVO.

Fair Use

In de Stercollecties van StudioVO wordt gebruik gemaakt van beeld- en filmmateriaal dat beschikbaar is op internet. Bij het gebruik zijn we uitgegaan van fair use. Meer informatie: Fair use

Mocht u vragen/opmerkingen hebben, neem dan contact op via de helpdesk VO-content.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Dit thema valt onder de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor Nederlands voor hv12. Dit thema bestaat uit vier opdrachten, waarbij in iedere opdracht een andere taalvaardigheid centraal staat. In dit thema leer je verschillende vaardigheden. Je leert hoe je kunt aangeven vanuit welk perspectief een verhaal verteld wordt. Daarnaast leer je om in een zin een aanwijzend voornaamwoord aan te wijzen. Ook leer je hoe je rekening kunt houden met de doelgroep bij het schrijven van een tekst. Verder leer je om voorzetsels van tijd, plaats of reden/oorzaak te herkennen en op de juiste manier te gebruiken. Als afsluiting van dit thema ga je in tweetallen aan de slag met het maken van een VVV-folder of een promotiefilmpje voor jonge toeristen. Het doel van dit promotiemateriaal is om meer jonge toeristen naar jouw woonplaats te trekken. Je richt je specifiek op jongeren tussen de 14 en 18 jaar en geeft hen goede tips om een leuke dag door te brengen in jouw stad.Je hebt de vrijheid om verschillende activiteiten te bespreken in de folder of het filmpje. Denk aan culturele bezienswaardigheden, sportfaciliteiten, natuurlijke routes, handige services en ontspanningsmogelijkheden zoals bioscopen, uitgaansgelegenheden, cafés en restaurants. Zorg ervoor dat de folder of het filmpje er aantrekkelijk uitziet voor jongeren, bijvoorbeeld door het opnemen van foto's. Afsluitend is er een diagnostische toets beschikbaar om je kennis te testen. Veel succes!
Leerniveau
VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Schrijven; Spelling, interpunctie en grammatica; Nederlands; Schrijfvaardigheid; Afstemming op publiek; Begrijpen; Literatuur; Woordgebruik en woordenschat (Nederlands); Afstemming op doel; Lezen van fictionele teksten en literaire teksten (Nederlands);
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
8 uur en 30 minuten
Trefwoorden
aanwijzend voornaamwoord, arrangeerbaar, doelgroep, hv12, mijn stad, nederlands, promotiefilmpje maken, stercollectie, verhaalperspectief, voorzetsels

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

VO-content - Kennisbanken. (2018).

Nederlands Kennisbank hv12

https://maken.wikiwijs.nl/90574/Nederlands_Kennisbank_hv12

VO-content - Toetsen. (2019).

Nederlands hv12 - D-Toetsen

https://maken.wikiwijs.nl/144885/Nederlands_hv12___D_Toetsen

VO-content Nederlands. (z.d.).

Nederlands vmbo-hv12 - TEMPLATE

https://maken.wikiwijs.nl/143446/Nederlands_vmbo_hv12___TEMPLATE

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open