Opdracht: Grammatica - Zelfstandig naamwoord - hv12

Opdracht: Grammatica - Zelfstandig naamwoord - hv12

Intro

Je leert hoe je zelfstandig naamwoorden kunt herkennen.

Maar wat zijn eigenlijk zelfstandig naamwoorden? In de volgende video krijg je alvast een eerste introductie. Bespreek na het kijken met een klasgenoot wat zelfstandig naamwoorden zijn.

Colofon

Het arrangement Opdracht: Grammatica - Zelfstandig naamwoord - hv12 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2024-01-15 11:24:39
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze opdracht hoort bij het thema "Shoppen in Londen" en is onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor Nederlands voor hv12. In deze opdracht leer je zelfstandige naamwoorden aan te wijzen in een tekst en te herkennen dat er meer dan één zelfstandig naamwoord in een zin kan voorkomen. Voor de eindopdracht zijn er twee opties. Bij eindopdracht A maak je een toets over het zelfstandig naamwoord. Bij eindopdracht B ga je een rebus maken. Om een rebus te maken, begin je met het bedenken van een zin waarvan je een rebus wilt maken. Vervolgens bedenk je welke figuren je kunt gebruiken om de rebus te maken en bedenk bij elk figuur welke letters je moet toevoegen, weglaten of vervangen. Zorg ervoor dat de figuren in de juiste volgorde op een stuk papier staan en geef onder elk figuur, door hokjes te tekenen, aan uit hoeveel letters het woord bestaat. Als je klaar bent vraag je een klasgenoot om de rebus op te lossen en vraag hem of haar om commentaar te geven op je rebus. Los vervolgens ook de rebus van je klasgenoot op en geef goed commentaar. Verwerk het ontvangen commentaar in je rebus. Ook is er een extra opdracht beschikbaar. Succes!
Leerniveau
VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Schrijven; Spelling, interpunctie en grammatica; Nederlands; Schrijfvaardigheid;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
1 uur en 0 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, grammatica- zelfstandig naamwoord, hv12, nederands, rebus, shoppen in londen, stercollectie, zelfstandig naamworod, zelfstandige naamwoorden, zinsontleding

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

VO-content - Kennisbanken. (2018).

Nederlands Kennisbank hv12

https://maken.wikiwijs.nl/90574/Nederlands_Kennisbank_hv12

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open