CM-JA-MM TWIXX Verkoopcontract KT2 wp 2.1

CM-JA-MM TWIXX Verkoopcontract KT2 wp 2.1

CM-JA-MM TWIXX Verkoopcontract KT2 wp 2.1

Verkoopgesprek

Inhoud TWIXX Verkoopcontract KT2 wp 2.1

Afsluiting verkoopgesprek
Afsluiting verkoopgesprek

Planning TWIXX Verkoopcontract KT2 wp 2.1

Periodeplanner

 

week Twixx Opdracht In te leveren product(en) Formatieve toets theorie
1        
2        
3        
4        
5        
6        
7        
8        
B        

 

Verkoopcontract

Koopovereenkomst

Koopovereenkomst

Een koopovereenkomst, met een ouderwetse term ook wel aangeduid als een overeenkomst van koop en verkoop, is een overeenkomst, waarbij de verkoper zich verbindt een zaak te geven en koper zich verbindt daarvoor een koopprijs te betalen. Het 'geven' van de verkoper houdt in het afleveren van het goed en het overdragen van de eigendom.

In Nederland zijn regels over de koopovereenkomst opgenomen in Titel 1 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Ter bescherming van consumenten zijn veel regels over de koopovereenkomst van dwingend recht ('consumentenkoop'). Deze regels zijn van toepassing bij de koop van zaken die een consument van een professionele verkoper afneemt en als de zaak geen woning is. Dat een bepaling van dwingend recht is, wil zeggen dat bepalingen in een koopcontract waarin wordt afgeweken van de regels uit de wet, ongeldig zijn. De regels ter bescherming van de consument zijn afkomstig van de Europese Unie.

Achtergrond

De koop is een species, een ondersoort, van de bovensoort overeenkomst.

De koper heeft recht op het product in de staat, waarvan hij redelijkerwijze mocht uitgaan. Dat noemt men het conformiteitsvereiste. Een schroothandelaar kan dus geen al te hoge eisen stellen aan een loop/sloopauto; een koper mag van een nieuw product binnen de gebruikelijke garantietermijn een redelijk gebruik verwachten overeenkomstig de prijs. De verkoper heeft recht op een redelijke prijs. Als de verbintenis, ook wel rechtsplicht niet of niet correct wordt nagekomen, kan nakoming van de overeenkomst worden gevorderd. Maar ook kan de koop ontbonden worden, al dan niet in combinatie met schadevergoeding. De ontbinding kan buitengerechtelijk gebeuren, dat wil zeggen door partijen onderling, dan wel gerechtelijk, dat wil zeggen door de rechter.

De koop wordt gesloten op het moment dat zowel koper als verkoper met de overeenkomst instemmen. De levering van de zaak kan op hetzelfde ogenblik gebeuren als de betaling, dat is juridisch dan een samenval van rechtsmomenten. Maar de levering kan ook vroeger of later geschieden. Bij koop op afbetaling kan ook een eigendomsvoorbehoud worden gemaakt, zodat de koper pas eigenaar wordt als de laatste betalingstermijn is voldaan. Winkeliers stemmen vaak al van tevoren in met de koopprijs door de prijzen zichtbaar op het product te vermelden. Zij zijn dan verplicht het goed voor de aangegeven prijs te leveren, ook als het een vergissing betreft, mits die prijs redelijk is. Als op een nieuwe auto van 50.000 euro een prijskaartje prijkt van één euro, lijkt het niet redelijk voor dat bedrag levering te vorderen, tenzij duidelijk is gemaakt, dat het hier een bijzondere actie betreft. Het ligt dan meer voor de hand, dat de prijs bijvoorbeeld verkeerd is afgedrukt. Als een aspirant-koper dan toch levering zou vorderen voor één euro, kan door de autoverkoper bij de rechter een beroep worden gedaan op de redelijkheid en billijkheid.

Het begrip verkoper heeft in het Nederlands meer dan één betekenis: De winkelbediende die is aangenomen om goederen aan klanten te verkopen en met hen af te rekenen; een handelaar, die van verkoop en koop zijn beroep maakt; of in het algemeen degene die in juridische zin de eigendom van een goed overdraagt aan de koper, die daarvoor betaalt.

Het wisselen van eigendom van een zaak in ruil voor een andere zaak, is geen koopovereenkomst, maar een ruil of een ruilovereenkomst.

Koopakte

Een koopakte is het document dat door de koper en de verkoper wordt getekend waarin de voorwaarden van de koopovereenkomst zijn vastgelegd.

Nederlands recht

Art.7:23 BW regelt de verhouding tussen koper en verkoper. Op grond van art.7:23 BW lid 1 dient een koper binnen bekwame tijd nadat hij heeft ontdekt of had behoren te ontdekken dat het gekochte niet aan de overeenkomst beantwoordt, de verkoper daarvan in kennis te stellen. In lid 2 van art. 7:23 BW wordt daarvoor een verjaringsregel gegeven: een rechtsvordering die gegrond is op het niet beantwoorden van de afgeleverde zaak aan de overeenkomst, verjaart door verloop van 2 jaar nadat de verkoper daarover werd ingelicht.

Ten aanzien van deze verjaringsregel heeft de Hoge Raad geoordeeld dat deze ook van toepassing is wanneer de vordering is gebaseerd op een onrechtmatige daad, doch feitelijk gegrond is op het niet beantwoorden van de afgeleverde zaak aan de overeenkomst.

De verplichting tijdig te klagen geldt ook voor een vordering van de koper op grond van onrechtmatige daad die naar de kern genomen valt te herleiden tot het niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst. Zou dat niet het geval zijn, dan zou immers de bescherming die de verkoper kan ontlenen aan het bepaalde in art. 7:23 BW lid 1 tegen late en daarmee moeilijk te betwisten klachten, door de koper eenvoudig omzeild kunnen worden.

In het algemeen zullen gedragingen van een makelaar, waaronder ook begrepen dient te worden het voldoen aan de informatieverplichting jegens aspirant-kopers, in het maatschappelijk verkeer op grond van de verkeersopvattingen gelden als gedragingen van de verkoper.

Consumentenkoop van een woning

Sinds 1 september 2003 kan op grond van art. 7:2 BW de koop van een tot bewoning bestemde onroerende zaak of bestanddeel daarvan, door een natuurlijk persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, slechts schriftelijk worden aangegaan (zie ook contract). Bij het bereiken van een mondelinge overeenstemming over een koop, kan daarom van een rechtsgeldige koopovereenkomst nog geen sprake zijn. De kopende partij heeft, nadat aan hem een afschrift van de koopakte ter hand is gesteld, nog drie dagen het recht de koopovereenkomst te ontbinden. Na het verloop van die periode is de koopovereenkomst bindend, behoudens indien zich omstandigheden voordoen waarmee in de overeenkomst rekening is gehouden: de zogenaamde ontbindende voorwaarden. Gebruikelijke ontbindende voorwaarden bij het kopen van een woning hebben betrekking op de woonvergunning en de financiering: als de koper die vergunning niet krijgt, of hij de hypotheek niet rond kan krijgen, kan hij een beroep doen op die ontbindende voorwaarden, en daarmee de koop ontbinden.

Mondelinge overeenstemming

Ook als er tussen partijen geen koopovereenkomst tot stand is gekomen, dan mogen zij zich na het bereiken van een mondelinge overeenstemming niet zomaar terugtrekken, zo blijkt uit de wetsgeschiedenis van artikel 7:2 BW (zie Kamerstukken II, 23 095, nr. 5) en de jurisprudentie. In beginsel moeten zij dan medewerking verlenen aan het alsnog opmaken van de schriftelijke koopovereenkomst (Kamerstukken II, 23 095, nr. 8).

De verkoper is verplicht zijn gedrag mede te laten bepalen door de gerechtvaardigde belangen van zijn wederpartij (zie de arresten van de Hoge Raad d,d, 23 oktober 1987, NJ 1988, 1017 en d.d.15 februari 1991, NJ 1991, 493). Een verkoper kan onbehoorlijk handelen indien hij na het bereiken van een mondelinge overeenstemming de medewerking aan het opmaken van de koopakte zou weigeren.

De koopovereenkomst voor roerende zaken is vormvrij. Bij mondelinge overeenstemmming is de overeenkomst dan dus al tot stand gekomen, met de daaraan verbonden verplichting tot nakoming. Mondelinge overeenkomsten verschillen slechts in zoverre van schriftelijke dat zij moeilijker te bewijzen zijn.

?

 

Leveringscondities

Behalve de goederen, prijzen inclusief kortingen en de betalingsvoorwaarden moet er duidelijkheid bestaan over de leveringsvoorwaarden. Deze hebben betrekking op veel verschillende onderwerpen. We staan hier in het kort stil bij:

 

-                     de aanbiedingstermijn

-                     de transportkosten

-                     levertijden

-                     garanties

-                     reclames en geschillen.

Aanbiedingstermijn
Een bedrijf dat een klant een aanbieding doet, zal willen voorkomen dat die klant het bedrijf jaren later nog op deze aanbieding kan aanspreken. Daarom beperkt het bedrijf de termijn waarover het de goederen tegen de overeengekomen voorwaarden wil leveren.

Transportkosten
Tot de transportkosten rekenen we zowel de vrachtkosten als de kosten van de verzekering van de goederen tijdens het transport. Hier komen we ook een vorm van standaardisatie tegen. Alleen is deze bij binnenlandse handel anders dan bij internationale handel. Bij binnenlandse handel vindt verkoop meestal plaats onder de conditie franco (plaats). Als plaats vul je dan het afleveradres van de klant of een ander afgesproken adres in. Franco betekent dat alle transportkosten (inclusief transportverzekeringen) tot de genoemde plaats voor rekening van de leverancier zijn.

Vaak is het een goede zaak om bij het vervoer van goederen door een ingeschakelde vervoerder een transportverzekering of te sluiten omdat:

  • de vervoerder niet altijd aansprakelijk kan worden gesteld (bijvoorbeeld schade die is veroorzaakt door een omstandigheid die de vervoerder niet heeft kunnen vermijden)
  • de hoogte van de schadevergoeding beperkt is (bijvoorbeeld € 5,- per kilo vervoerd gewicht)
  • je als verkopende partij de risico's draagt tot het moment van afname en/of betaling van de goederen door de koper.

In het internationale transportverkeer is een en ander geregeld in de zogenaamde Incoterms. Dit zijn uniforme leveringsvoorwaarden waarin is vastgelegd wie (koper of verkoper) verantwoordelijk is voor organisatie van het vervoer en documenten, wie welke kosten betaalt en wie welke risico's draagt.

Levertijden
Levertijden kunnen binnen een offerte een belangrijke plaats innemen omdat deze voor een klant invloed hebben op de voortgang van werkzaamheden en op de hoogte van de voorraad die de klant moet aanhouden. Het afspreken van levertijden is ook belangrijk in verband met de planning van de goederenontvangst. Zeker als het gaat om machines, bouwmaterialen en dergelijke is het afspreken van levertijden essentieel. Het afleveren op basis van JIT (just in time)-delivery wordt steeds meer toegepast. Hierbij spreek je met je klant nauwkeurig of hoeveel goederen je op welke dag of welk tijdstip aanlevert.

Garantie
Garantieregelingen hebben betrekking op de waarborging van een bepaalde kwaliteit van de goederen die je levert. De regelingen hebben betrekking op inhoud, duur en beperking van de aansprakelijkheid van de leverancier.
Garanties leveren juridisch soms problemen op in verband met productaansprakelijkheid. Per jaar vinden ruim 1,5 miljoen ongevallen plaats, die mede veroorzaakt werden door het gebruik van een product. In een half miljoen ongevallen met een aanzienlijke schade speelde een onveilig product een overwegende rol.

Reclames en geschillen
Voor het verkrijgen van schadevergoeding op grond van de zogenaamde Wet op de productaansprakelijkheid (de aansprakelijkheid van de fabrikant en eventueel van de tussenhandel voor de door het product veroorzaakte schade) geldt het volgende:

De leverancier of verkoper is aansprakelijk als deze wilt of had kunnen weten dat bet product gebrekkig was. Er is in deze situatie niet behoorlijk geleverd, er is sprake van wanprestatie, bijvoorbeeld een onveilige gasdrukregelaar. De directe aansprakelijkheid biedt soms weinig uitkomst omdat de tussenhandel niet (meer) precies op de hoogte is van de samenstelling van het product. Vaak is de handel niet meer dan een doorgeefluik van de fabrikant. Op duurzame gebruiksgoederen verleent de fabrikant meestal een bepaalde garantie. Indien de garantie zich uitdrukkelijk beperkt tot reparatie of vervanging, is de aansprakelijkheid voor gevolgschade uitgesloten.

Omdat er tussen fabrikant en uiteindelijke afnemer (consument) meestal geen koopcontract bestaat, zou directe productaansprakelijkheid van de fabrikant als gevolg van wanprestatie niet mogelijk zijn. Dit is op basis van de aansprakelijkheidsstelling van de fabrikant vanwege wanprestatie jegens de consument nu wel mogelijk. De benadeelde consument toont aan dat het product gebrekkig was, de schade veroorzaakt werd door het gebrek on hoe groot de schade was. Een product is gebrekkig als het niet de veiligheid biedt die je ervan mag verwachten (denk bijvoorbeeld aan het ontploffen van flessen koolzuurhoudende frisdranken). Een belangrijk aspect hierbij is dat de benadeelde niet hoeft te bewijzen dat de schade het gevolg is van het gebrek, maar dat de leverancier moet bewijzen dat de schade niet voortvloeit uit een gebrek aan het product. We spreken dan van de omgekeerde bewijslast. De fabrikant moet aantonen dat het de schuld is van de benadeelde consument (opzet, misbruik) on dat het gebrek later is ontstaan.

De goederen die je levert, zullen niet altijd overeenkomen met de verwachtingen van de klant. In deze situaties moet het duidelijk zijn hoe en in hoeverre de klant kan reclameren on hoe je bij verschil van mening tot een uitspraak kunt komen. Als je met je klant niet tot overeenstemming over een geschil kunt komen, doe je een beroep op zogenaamde arbiters. Dit zijn onafhankelijke deskundigen die door beide partijen worden aangewezen en die tot een bindende uitspraak komen. 

Als bedrijf ga je natuurlijk niet bij elke offerte of transactie uitgebreid onderhandelen over de leveringsvoorwaarden. In de meeste gevallen maak je gebruik van Algemene voorwaarden die voor elke klant hetzelfde zijn on die zelfs binnen een bepaalde branche hetzelfde kunnen zijn. Deze algemene voorwaarden (AV) zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en kunnen hier door iedereen die ze wil weten, worden opgevraagd.

Betalingscondities

Als je iets verkocht hebt, is het natuurlijk de bedoeling dat de klant op een bepaald mo­ment het verschuldigde bedrag betaalt. De betalingsvoorwaarden regelen dit. Als je kijkt naar het moment waarop de rekening voldaan moet zijn, kun je vier regelingen onderscheiden:

  • contante betaling
  • onder rembours
  • op rekening
  • vooruitbetaling.

In principe kun je als bedrijf zelf bepalen vvelkt betalingsvoorvvaarden je hanteert. In de praktijk blijkt dat binnen bepaalde bran­ches een bepaalde vorm de overhand heeft.

Contante betaling
Zoals de naam aangeeft, is hier sprake van di­recte betaling van de factuur. Met direct be­doelen we alleen niet letterlijk bij aflevering, maar binnen acht tot veertien dagen. Dit wis­selt per branche of bedrijf. Voor bedrijven is het prettig dat ze snel hun geld hebben. Dit kunnen ze dan zelf weer gebruiken om uitga­ven te doen. Naarmate het gemiddeld langer duurt voordat ze hun geld ontvangen, zullen ze eerder geld moeten lenen om de nodige uitgaven te kunnen doen, en dat brengt ren­tekosten met zich mee. Om het contant betalen te stimuleren, wer­ken de meeste bedrijven met een korting voor contante betalingen.

Levering onder rembours
Levering onder rembours
houdt in dat de klant direct moet betalen bij aflevering. Hier geldt dus geen termijn van acht tot veertien dagen, zoals bij contant. Ook in de interna­tionale handel komen we dit tegen. We spre­ken dan van cash on delivery.

Op rekening
Veel bedrijven verkopen op rekening. Dit wil zeggen dat een klant binnen een bepaalde termijn de factuur moet betalen. De termijn waarbinnen men moet betalen, heet de krediettermijn. Als je regelmatig zaken doet met een bepaalde klant die op rekening betaalt, werkt men bovendien ook nog met een kredietlimiet. Dat is het maximale bedrag dat deze klant open mag hebben staan (niet betaald hoeft te hebben). Je moet natuurlijk wel voorkomen dat klan­ten goederen geleverd krijgen terwijl ze aan hun kredietlimiet zitten. Om dit te bereiken, controleer je altijd eerst de kredietruimte voordat je de order doorgeeft aan het magazijn of de productie. (Je berekent de kredietruimte als volgt: kredietruimte = kredietlimiet - opgenomen krediet.) Is de limiet al bereikt, dan zal de salesmanager beslissen of de order door kan gaan.Om te stimuleren dat een klant binnen de afgesproken krediettermijn betaalt en om de rentekosten over het vermogen datje geïnvesteerd hebt in deze debiteur terug te verdienen, verhoogt een bedrijf het factuurbedrag soms met een kredietbeperkingstoeslag. Deze bedraagt dan meestal tussen de een en twee procent over het factuurbedrag. Als een bedrijf binnen de gestelde krediettermijn (meestal dertig dagen) betaalt, mag het deze toeslag automatisch van het factuurbedrag aftrekken. Als een klant een factuur niet betaald heeft binnen de gestelde krediettermijn, ga je acties ondernemen om dit bedrag alsnog geïnd te krijgen. Deze acties beginnen met het versturen van betalingsoverzichten met het verzoek om bepaalde facturen op korte termijn te betalen. Ze kunnen eindigen met incassoprocedures via de rechter. Voordat een bedrijf tot deze laatste actie overgaat, heeft het meestal allerlei tussenstappen ondernomen om de vordering geïnd te krijgen.

Vooruitbetaling
Deze variant van betalingsvoorwaarden gebruikt een bedrijf als het meer dan gemiddeld betalingsrisico, denkt te lopen. De vooruitbetaling is dan een soort zekerheidstelling.?

Voorbeeld verkoopcontract

 De ondergetekenden:

1.         De heer/mevrouw (naam), wonende te (woonplaats/adres), geboren op (geboortedatum) te (plaats) hierna te noemen: verkoper en

2.         De heer/mevrouw (naam), wonende te (woonplaats/adres), geboren op (geboortedatum) te (plaats) hierna te noemen koper; verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

ARTIKEL 1: PRODUCT EN PRIJS

1.1 De verkoper verbindt zich het product, bekend onder de naam (naam product), zijnde (omschrijving product), hierna nader aangeduid met 'het product', te leveren aan koper.

1.2 Verkoper levert aan koper (omschrijving product).

1.3 Koper is verplicht aan verkoper een bedrag te betalen, hierna nader aangeduid met koopprijs, van € (bedrag in cijfers), zegge: (bedrag in letters) euro, inclusief omzetbelasting (btw).

1.4 Het hiervoor genoemde bedrag wordt op rekeningnummer (rekeningnummer)

van de (tenaamstelling rekening) te (plaats), ten name van (naam verkoper) gestort.

1.5 Koper voldoet de koopsom ineens / binnen (aantal dagen waarbinnen de eerste aanbetaling moet zijn gedaan) na heden reeds een bedrag van (bedrag van eerste aanbetaling).

1.6 De betaling van de koopprijs zal plaatsvinden in maandelijkse termijnen. Per termijn dient de koper een bedrag of te lossen van (aflossingsbedrag per termijn). De eerste aflossing vindt plaats op (datum eerste aflossing). De overige aflossingen dienen steeds voor aanvang van de volgende kalendermaand plaats te vinden.

ARTIKEL 2: OVERDRACHT, LEVERING EN AFGIFTE

2.1 De overdracht en levering van het product door verkoper aan koper geschiedt door afgifte van het product aan koper.

De afgifte van het product bij koper dient te geschieden op de door koper aan te wijzen plaats.

2.2 De overdracht en levering van het product dient te geschieden op (datum overdracht en levering).

2.3 Ingeval de levering niet tijdig of niet behoorlijk geschiedt, heeft koper de keuze de overeenkomst met onmiddellijke in- gang te ontbinden dan wel er aanspraak op te maken dat de overeenkomst alsnog terstond door verkoper wordt nagekomen, een en ander onverminderd de rechten van koper op schadevergoeding wegens niet tijdige levering.

2.4 Bij gebreke aan voldoening van zijn b-talingsplicht is koper met ingang van de dag na genoemde betalingsdatum een rente verschuldigd ter grootte van de wettelijke rente als bedoeld en met in achtneming van art. 6:119 Burgerlijk Wetboek (BW).

ARTIKEL 3: DE VERPLICHTINGEN VAN DE VER-KOPER

3.1 Verkoper is verplicht om het product op de hiervoor genoemde datum in eigendom over te dragen aan koper, inclusief toebehoren.

3.2 Verkoper dient ervoor in te staan dat de zaken die hij levert beantwoorden aan deze overeenkomst en daarmee voldoen aan de wettelijke conformiteitseisen.

3.3 Eventuele reclames dienen uiterlijk binnen tien dagen na aflevering aan verkoper kenbaar te worden gemaakt.

ARTIKEL 4: DE VERPLICHTINGEN VAN DE KOPER

De koper is verplicht om op het afgesproken tijdstip de koopprijs te voldoen aan de verkoper.

ARTIKEL 5: OVERMACHT

5.1 In geval van overmacht wordt de nakoming door verkoper en/of koper van de uit deze overeenkomst voortvloeiende verplichtingen geheel of gedeeltelijk opgeschort voor de duur van zodanige overmacht, zonder dat partijen over en weer tot enige schadevergoeding ter zake gehouden zijn. Van een geval van overmacht zal onder overlegging van de nodige bewijsstukken schriftelijk aan de wederpartij mededeling worden gedaan.

5.2 Onder overmacht betreffende deze overeenkomt wordt tevens verstaan het niet of niet tijdig nakomen van de verplichtingen door een derde die deze jegens verkoper of koper op zich heeft genomen.

5.3. Indien de overmachtsituatie langer aanhoudt dan (door partijen overeen te komen tijdsperiode), heeft de wederpartij het recht de overeenkomst te beëindigen.

ARTIKEL 6: FAILLISSEMENT

Indien een van de partijen van de onderhavige overeenkomst in staat van faillissement wordt verklaard, surseance van betaling aanvraagt of wordt ontbonden of geliquideerd, is de andere partij gerechtigd om de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen.

ARTIKEL 7: AANSPRAKELIJKHEID

7.1 Verkoper staat ervoor in dat het product dat hij levert en afgeeft, beantwoordt aan deze overeenkomst en daarmee voldoet aan de wettelijke conformiteiteisen. Hieraan kan worden toegevoegd:

7.2 De verkoper is daarom aansprakelijk voor(omschrijving uitbreiding aansprakelijkheid).

ARTIKEL 8: RISICO-OVERGANG

8.1 Het product is voor risico van verkoper houden om van dit aanbod gebruik te maken. in de periode tussen het sluiten van deze overeenkomst en de eerdergenoemde datum waarop het product overgedragen wordt aan koper.

8.2 Ingeval het product tenietgaat voor de eerdergenoemde datum van overdracht, verplicht verkoper zich om koper onder dezelfde voorwaarden een soortgelijk product aan te bieden. Koper is niet ge houden om van dit aanbod gebruik te maken.

ARTIKEL 9: GARANTIES

Er is een garantieperiode van (aantal dagen) na acceptatiedatum. Gedurende deze periode zal verkoper voor zijn rekening alle gebreken herstellen voor zover zij te wijten zijn aan materiele, constructie- of ontwerpfouten.

ARTIKEL 10: GEHEIMHOUDING

10.1 Koper en verkoper verbinden zich om geheimhouding te verzekeren met be- trekking tot alle gegevens of personen van de wederpartij waarvan zij zich bij uitoefening van deze overeenkomst bedienen.

10.2. Bij schending van de onderhavige geheimhoudingsplicht verbeurt de ene partij jegens de andere partij een dadelijk en ineens opeisbare boete van € (bedrag in cijfers), zegge: (bedrag in letters) euro voor elke overtreding.

ARTIKEL 11: ALGEMENE VOORWAARDEN

11.1 Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van de verkoper van toepassing.

11.2 De verkoper dient de algemene voorwaarden aan koper ter beschikking te stellen.

ARTIKEL 12: SLOTBEPALING

12.1 Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

12.2 Alle eventuele rechtsgeschillen die uit deze overeenkomst voortvloeien, zullen worden beslecht door de rechter van het arrondissement waarin de verkoper is gevestigd.

Aldus overeengekomen en in tweevoud opgemaakt te              (plaats) d.d.          (datum)

Verkoper:

Koper:

TWIXX opdrachten

Opdracht 1 Theorie verkoopcontract

Opdrachten bij TWIXX Verkoopcontract

  1. Wat houdt een koopovereenkomst volgens de wet in?
  2. Wat is het verschil tussen regelend en dwingend recht?
  3. Omschrijf in eigen woorden wat er onder conformiteitsvereiste bij de koop?
  4. Wat is volgens de wet een wanprestatie?
  5. Wat is eigendomsvoorbehoud?
  6. Wat wordt er volgens de wet verstaan onder een onrechtmatige daad?
  7. Wat zijn roerende en onroerende zaken?
  8. Is een mondelinge overeenstemming bij een koop van onroerende zaken altijd rechtsgeldig?
  9. Geldt een mondelinge overeenstemming bij roerende zaken wel altijd? Motiveer je antwoord.
  10. Noem een aantal leveringsvoorwaarden?
  11. Noem een aantal betalingsvoorwaarden?

Opdracht 2 Verkoopcontract

  • Het arrangement CM-JA-MM TWIXX Verkoopcontract KT2 wp 2.1 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Cor de Jong
    Laatst gewijzigd
    2013-05-01 07:54:15
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld

    Bronnen

    Bron Type
    Verkoopgesprek
    https://youtu.be/huAK0FQiWrk
    Video

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    de Jong, Cor. (z.d.).

    Bereidt het verkooptraject/-gesprek voor

    https://maken.wikiwijs.nl/36445/Bereidt_het_verkooptraject__gesprek_voor

    de Jong, Cor. (z.d.).

    CM-JA-MM TWIXX Onderhandelen KT2 wp 2.1

    https://maken.wikiwijs.nl/44325/CM_JA_MM_TWIXX_Onderhandelen_KT2_wp_2_1

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Voor developers

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.