RESTORING ITALIAN GARDENS

RESTORING ITALIAN GARDENS

Inleiding

Leonardo da Vinci (1452-1519), schilder, beeldhouwer, tekenaar, natuurkundige, paleontoloog, architect, uitvinder, was ook de eerste vegetariër van de moderne tijd, een feit dat maar weinig biografen vermelden. Leonardo dacht heel eenvoudig dat alle wezens die zich konden verplaatsen ook pijn konden voelen en dat deze twee eigenschappen logisch samenhingen. Daarom wilde hij uitsluitend eten wat zich niet voortbewoog.

Da Vinci was, met al zijn talenten, in zijn tijd een controversieel persoon. Vanwege zijn (onder andere) artistieke kwaliteiten verkreeg hij diverse opdrachten van de Kerk voor het vervaardigen van religieuze kunst, met name schilderwerk. Het "Laatste Avondmaal" is hier een beroemd voorbeeld van. Geniaal als Da Vinci was, schreeuwde hij zijn revolutionaire denkbeelden niet van de daken (wat hem een goede kans op de brandstapel opgeleverd zou hebben), maar verwerkte hij zijn ideeën op een discrete wijze in zijn kunstwerken.


Europa

In de Europese Unie zijn veel Europese landen verenigd in één economisch en politiek stelsel, met de Euro als munteenheid, zonder grenscontroles binnen de EU en diploma’s die gelden in alle landen die deel uitmaken van de EU. Dit betekent dat voor jou dat het diploma dat je probeert te behalen, zal gelden in de gehele EU. Het kan daarom interessant zijn dat je als Europees burger ook eens over de grenzen van Nederland heen kijkt. De hele wereld ligt tenslotte voor je open.

Internationale praktijkvorming is natuurlijk een goede mogelijkheid om een kijkje te nemen in een ander land. Daarbij is een stukje taal behersing wel van belang.

Colofon

Het arrangement RESTORING ITALIAN GARDENS is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteurs
Ed van den Heuvel Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2013-03-31 12:55:41
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
INTERNATIONALE BETREKKINGEN Govert Visser, Rijswijk
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
https://youtu.be/M0n4Vw6twKo?rel=0
https://youtu.be/M0n4Vw6twKo?rel=0
Video
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open