Zie je het zitten?

ZIE JIJ HET ZITTEN?

Zeg eens eerlijk; Waaraan denk jij bij het woord STOEL? Luieren? Hangen? Op een terras zitten? Relaxen? Eten? TV-kijken? Of misschien denk je ook wel aan design? Bijvoorbeeld zo'n Rietveldstoel (Onder de knop "TEKENINGEN"vind je meer informatie over deze bijzondere stoel). Stoelen zijn er in vele soorten en maten, van een eenvoudig visstoeltje tot kolossale relaxstoelen met een elektrisch verstelsysteem. Veel studenten vinden het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen gaaf. Je maakt helemaal je eigen ding. De materiaalkeuze speelt hierbij een grote rol. Als werktuigbouwer heb je gelukkig behoorlijk wat keus. Naast stafmateriaal als strip, en draad is er ook buis in allerlei vormen: rond, vierkant, rechthoekig, ovaal b.v. Ook is staal gemakkelijk te combineren met kunststof, beton of hout. Roestvrij staal of aluminium hebben naast goede roestwerende eigenschappen ook nog eens een fraaie uitstraling! Met machines en gereedschappen is staal gemakkelijk te vormen, en door middel van lassen snel aan elkaar vast te maken. Kortom: genoeg reden om je te laten inspireren door de foto-serie (zie onder de knop FOTO's en VIDEO's). Wellicht kun je op school je klasgenoten en ook de docenten enthousiast maken, en de uitdaging; "Wie zit het best?!" aangaan. Als jou ontwerp echt aanslaat kun je misschien onder de naam "Zie je het zitten", samen met je klasgenoten voor een aantal klanten eenzelfde of enigszins aangepaste stoel maken. Natuurlijk let je wel op de kwaliteit!!! (Zie ook http://nl.youtube.com/watch?v=HTlvZzbdBes).

 

Colofon

Het arrangement Zie je het zitten? is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 20:31:04
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen ( MIG/MAG of elektrisch lassen), een oppervlaktebehandeling toepassen , eisen die men stelt aan zitmeubelen
Leerniveau
MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open