Het speelwerktuig

HET SPEELWERKTUIG

Thomas is met zijn ouders en twee zussen, Lisa en Julia verhuisd naar een andere wijk van de stad. Hier staan de huizen veel verder van elkaar, waardoor er ruimte is voor tuintjes en gazons. Maar hoe moet een en ander worden ingedeeld? Al vrij snel steken de nieuwe bewoners de koppen bij elkaar en wordt er een buurtvereniging opgericht, die de belangen van de wijk bij de gemeente gaat behartigen. Omdat er veel jonge gezinnen zijn komen wonen staan een speeltuin en een halfpipe hoog op de prioriteitenlijst van de buurtvereniging. Van zijn vader, die secretaris van de buurtvereniging is geworden, hoort Thomas dat de buurtwerker al heeft aangegeven dat de gemeente krap bij kas zit en er voorlopig geen speelwerktuigen komen. Alleen het gras wordt ingezaaid. Dat vinden Lisa en Julia niet leuk. "Zal ik op school een schommel maken" biedt Thomas aan. "Prima idee'" zegt zijn vader. Wanneer ze dit met de buurtwerker bespreken meent deze dat alleen speelwerktuigen met een keurmerk in de openbare ruimte mogen worden opgesteld. Een zelfgemaakt schommel of ander speelwerktuig mag wel in je eigen tuin, maar niet op de plek waar de speeltuin gaat komen. "Ik zal eens met de gemeente overleggen wat mogelijk is'" zegt de buurtwerker. Maar dat duurt Lisa en Julia veel te lang. Thomas denkt erover zelf een leuk speeltoestel te ontwerpen en op school te maken. Zal hij eens overleggen met zijn praktijkleraar.......?

Colofon

Het arrangement Het speelwerktuig is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 18:19:42
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open