De steekkar

DE STEEKWAGEN

Mees heeft samen met zijn vriend Robin een wijk waar hij folders bezorgt. Het steeds maar toenemende gewicht van die pakken met folders wordt echter een probleem. De capaciteit van z'n fietstassen is beperkt. Steeds moet hij weer naar het rayonadres om een nieuwe lading folders te halen, wat natuurlijk veel tijd kost. Als hij bij een tuincentrum ziet hoeveel zware tegels er tegelijk op een steekkar vervoerd kunnen worden krijgt hij een idee. "Als jij nu  steeds een pakketje folders in de bus gooit, dan rijd ik met een geschikte steekkar steeds een deurtje verder," zegt Mees tegen zijn vriend, "zo kunnen we veel sneller de folders bezorgen." De steekkar moet wel van een grote voet voorzien zijn, zodat er een aantal stapels naast elkaar kan staan. "Hoe komen we aan een geschikte steekkar?" vraagt Mees zich af. "Als we de wielen bestellen, dan kunnen we misschien op school het frame en de as wel maken, " zegt Robin die op het ROC studeert bij de afdeling werktuigbouwkunnde.
Hij zal eens aan de praktijkdocent vragen of dit mogelijk is. Die voelt er wel wat voor. Hij vraagt Robin om een prijslijstje te maken van de wielen en het benodigde staal. 
Als Robin het er met zijn klasgenoten over heeft, zien meer bezorgers van kranten en folders zo'n steekwagentje wel zitten. De docent wil wel eerst een nette werktekening zien. De CAD-docent ziet zo'n steekkar wel zitten voor het transport van de brandstoftank en de buitenboordmotor van zijn motorboot. Samen met Robin's groep gaat hij ermee aan de slag........

Colofon

Het arrangement De steekkar is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 17:41:23
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen, monteren
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open