De kapstok

DE KAPSTOK

Kimizion:

Rens gaat binnenkort het ouderlijk nest verlaten. Hij heeft een kamer gehuurd in de binnenstad. Maar nu moet die kamer nog een beetje worden ingericht. Wat je allemaal niet nodig hebt als je op jezelf gaat wonen? Rens merkt dat er een en ander moet worden aangeschaft. Dat loopt aardig in de papieren! Bovendien eist de verhuurder naast een maand vooruit betaalde huur ook nog eens een fikse borgsom. Om te voorkomen dat hij straks over z'n eigen jassen struikelt is een kapstok eigenlijk ook wel nodig, maar wat zijn die dingen duur!  Als hij nu eens aan de praktijkdocent van zijn afdeling MD&E vraagt of hij niet een envoudige kapstok op school mag maken..... Tijdens de eerst volgende praktijkles waagt hij het erop. De praktijkdocent vindt het wel een aardig idee. Hij wil alleen wel weten hoe die kapstok eruit gaat zien, welk materiaal zal worden toegepast en welke bewerkingen nodig zijn. Rens gaat op zoek naar inspirerende voorbeelden en let daarbij op, het gekozen materiaal en de toe te passen bewerkingen.   

Colofon

Het arrangement De kapstok is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-06 15:20:57
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen en solderen, slijpen met de haakse slijper
Leerniveau
MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open