De flesopener

DE FLESOPENER

Lucas is een verwoed fietser. Op zijn racefiets legt hij elk jaar een respectabele afstand af. Onderweg moet er natuurlijk gedronken worden. Meestal water of een vruchtensapje dat hij van huis meeneemt. Maar oh.... die vervelende doppen. Telkens zoekt hij weer naar een onderdeel van zijn fiets waarmee hij de dop gemakkelijk van de fles kan wippen. Totdat hij in zijn favoriete clubblad de oplossing zag: een vaste flesopener onder zijn zadel! Hij heeft em op school zelf gemaakt van een stukje RVS-plaat. Een aantal leden van de toerclub waarin hij meefietst willen ook wel zo'n handige flesopener onder hun zadel. Voor €5,- maakt Lucas er een. Zo spekt hij zijn spaarpot, want deze zomer wil hij met een paar toerclubleden de Alpe d'Huez beklimmen, en zo'n vakantietrip naar Frankrijk kost nu een maal wat. Gelukkig kan hij goed opschieten met zijn praktijkleraar die zelf af en toe ook nog wel een ritje maakt. In ruil voor zo'n handige flesopener mag hij van hem bruikbare stukjes RVS uit de afvalbak halen....tof! 

Colofon

Het arrangement De flesopener is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-06 15:33:20
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: buigen, knippen/zagen, met verschillende materialen werken, roestpreventie toepassen
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open