De boottrailer

DE BOOTTRAILER

Air van Joh. Sebastiaan Bach

Het voorjaar is aangebroken. Buiten komt alles weer tot leven: bomen zitten vol knoppen of al in het blad, en vogels schetteren in heggen en struiken. Terwijl net het zonnetje lekker begint te schijnen zit je met je gedachtten al even bij de zomervakantie. Kevin, een van je vrienden heeft vorig jaar een zeilboot aangeschaft, en jou al eens meegenomen op een van zijn zeiltochten. Hoewel er wel wat geschikt vaarwater is, zou het natuurlijk mooi zijn om deze zomer te gaan zeilen in Friesland. De zeilboot is echter wel zo groot, dat voor het vervoer een boottrailer nodig is. Als jullie nu een samen...... Op school schiet je Kevin gelijk aan en na een tijdje zien jullie het al helemaal voor je: een boottrailer met Kevin's zeilboot erop! Het zou helemaal mooi zijn als de trailer gemaakt zou kunnen worden in het kader van een project dat jullie in het huidige 3e leerjaar gaan uitvoeren, en waarbij competenties een belangrijke rol spelen. Na enig overleg met je tutor en een vakdocent geven zij hun fiat aan het vervaardigen ven de bootrailer als project, mits de hele tutorgroep van 8 man eraan mee gaat werken. De vakdocent eist verder dat jullie twee trailers maken, zodat het ook in commercieel opzicht een levensecht project wordt. Met jullie tutorgroep komen jullie overeen dat ze meewerken, en dat jullie de materiaalkosten van de ene trailer voor je rekening neemt. Als de tweede trailer tegen een goede prijs verkocht kan worden,  dan kan het project budgettair neutraal worden gerealiseerd. Natuurlijk gaan jullie na aan welke veiligheidseisen de trailer moet voldoen.

Colofon

Het arrangement De boottrailer is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 16:21:50
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-leertaak. Vaardigheden: lassen ( MIG/MAG of elektrisch lassen), een oppervlaktebehandeling toepassen, veilgheidseisen voor trailers
Leerniveau
MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Bronnen

Bron Type
Air van Joh. Sebastiaan Bach
http://www.youtube.com/watch?v=0zpaPX_5hwo
Link
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open