Aardrijkskunde hv123 StudioVO

Aardrijkskunde hv123

Deze stercollectie is verplaatst. Je vindt het materiaal vanaf 1 augustus op:

https://maken.wikiwijs.nl/52253
 

Tip: heb je een link naar de stercollectie in je elo geplaatst? Vervang deze dan door bovenstaande nieuwe link.

  • Het arrangement Aardrijkskunde hv123 StudioVO is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    VO-content
    Laatst gewijzigd
    2016-06-22 10:01:31
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    StudioAardrijkskunde H/V is de stercollectie Aardrijkskunde voor klas 1, 2 en 3 HV binnen VO-content. De stercollecties worden ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming en de door de SLO ontwikkelde leerdoelspecificaties voor het vak aardrijkskunde. Download: - Inhoud- Leerdoelspecificatie - Vaardigheden Een stercollectie is leermateriaal dat voldoet aan het kwaliteitszorgsysteem dat ontwikkeld is door de SLO. Kenmerken van de stercollectie aardrijkskunde: - werkboek en leerboek vervangend - geplaatst in een leerlijn. Een leerlijn is (definitie SLO) een beredeneerde opbouw van tussendoelen en inhouden, leidend naar een einddoel. De leerlijn aardrijkskunde voor de onderbouw havo/vwo bestaat in het totaal uit 11 thema's. Ieder thema bestaat uit A een korte inleiding op het thema, B een aantal opdrachten en C een afsluiting. A Inleiding Thema Naast een korte introductie van het thema vinden de leerlingen in de inleiding de leerdoelen van het thema en een werkplan waarop ze kunnen bijhouden welke onderdelen ze afgerond hebben. B Opdrachten Ieder thema bevat een aantal opdrachten waarin een deelaspect van het thema aan de orde komt. C Afsluiting De afronding van het thema bestaat uit een samenvattende eindopdracht. In de eindoprdacht komen alle leerdoelen van het thema terug. Docentendeel Log in op de website van VO-content om het docentenmateriaal (wordversie opdrachten, docentenhandleiding, etc.) te gebruiken. Als u nog geen account heeft, dan kunt u deze aanvragen. Feedback, vragen of opmerkingen: Mail naar helpdesk@vo-content.nl met opmerkingen, feedback en/of vragen over de Stercollectie Aardrijkskunde. Stand van zaken De Stercollecties Aardrijkskunde zijn nog in ontwikkeling. De laatste stand van zaken vindt u in het volgende XL bestand: Aardrijkskunde HV Stand van zaken.
    Leerniveau
    VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 2;
    Leerinhoud en doelen
    Dynamische grenzen in de wereld; Multiculturele samenleving; Betekenis van Europa en Europese Unie voor inwoners van Europa; Watervraagstukken in de wereld; Leefbaarheid in de eigen regio; Meningsvorming over mondiale kwesties; Spreiding van culturen in Nederland; Waterkringloop; Drinkwatervoorziening op aarde; Waterproblematiek; Europa; Wereldburgerschap; Relatie tussen cultuur en identiteit; Werking van de waterkringloop; Water; Nederland waterland; Culturen en cultuurgebieden op de wereld; Burgerschap; Aardrijkskunde; Grenzen en identiteit; Watervraagstukken op verschillende ruimtelijke schalen; Waterbeleid; Duurzaam gebruik van water [vervallen na 2014]; Cultuur; Leefbaarheid; Waterstress in en tussen gebieden; Grenzen afbakenen; Rol van het individu ten opzichte van de wereld en de mondiale samenleving;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    0 uur en 50 minuten
    Trefwoorden
    aardrijkskunde, burgerschap, grenzen, identiteit, leerlijn, water
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.