MPS DigiGuide Certificering

MPS DigiGuide Certificering

Inleiding

Met behulp van dit arrangement leer je welke zorgsystemen er in de tuinbouw zijn en hoe er mee gewerkt kan worden. Het is verstandig het menu puntsgewijs te volgen. Je start met een overzicht van de keurmerken die er binnen de tuinbouw gangbaar zijn. Dit vind je onder het kopje Dossier. Vervolgens kun je via de webquest ervaren hoe ook binnen andere sectoren van de economie omgegaan wordt met kwaliteitszorgsystemen. In het menu is een apart hoofdstuk opgenomen over de leereenheden die je binnen de ECC (Educatieve Content Catalogus) over zorgsystemen kunt vinden. Zo raak je vertrouwd met de belangrijkste begrippen van keurmerken en zorgsystemen.

Met dit arrangement leer je ook werken met het programma Digiguide. Digiguide is een online software programma dat ondernemers helpt om een kwaliteitzorgsysteem op te zetten, te implementeren en  te onderhouden.

In het Voorbeeldbedrijf zie je hoe DigiGuide is opgebouwd en hoe de gegevens ingevuld en vastgelegd zijn; bijvoorbeeld processchema's. In het Voorbeeldbedrijf kun je zelf niets veranderen, toevoegen of aanpassen. Je hebt alleen kijkrechten.

Als je het Voorbeeldbedrijf bekeken hebt en de daarbij behorende opdrachten gemaakt hebt, ga je door naar het Oefenbedrijf. Je docent heeft hiervoor een inlogaccount.
Met het Oefenbedrijf kun je een aantal praktijkgegevens invullen. Het werken in het Oefenbedrijf kun je als individu doen, maar ook in groepsverband.

 

Om je vertrouwt te maken met de ontwikkelingen in de moderne tuinbouw kun je ter introductie naar een inleidend filmpje kijken     

 

.

 

 

Colofon

Het arrangement MPS DigiGuide Certificering is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Ton van der Hoorn Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2011-11-02 16:47:32
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Tuinbouwbedrijven zijn steeds vaker gecertificeerd. Het is een kwaliteitscode voor de bedrijfsvoering
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open