Hoe haal je het meest hardnekkige onkruid uit je tuin?
De border.
Het woord border betekend in het Engels grens.
Nou de grens is een afgesloten geheel.
Een border wordt aan een kan afgesloten door een haag, muur of schutting.aan de andere kant wordt een border afgesloten door een grasveld, of verharding, (terras of pad)
Alles tussen die grenzen noemen we dus een border.
Open de onderstaande link, voor een volledige beschrijving.
Als vakbekwaam medewerker dierverzorging verzorg je dieren, je voert ze en zorgt voor het netjes houden van hun leefomgeving. Je houdt de gezondheid en het welzijn van de dieren goed in de gaten. Daar hoort ook het begeleiden van de voortplanting van de dieren bij. Je bent klantgericht en houd je soms bezig met de verkoop van producten.
In de dierenwinkel worden vaak hele jonge konijntjes verkocht. Op die leeftijd kunt u nog niet 100% zeker zijn van het geslacht van het diertje. Het is daarom handig, zeker als u 2 konijnen hebt, om zelf nog even te checken of het een ram of voedster is.
Op jonge leeftijd is het erg moeilijk om te zien of het konijn een ram of een voedster is. Pas als het konijn verder ontwikkeld is, is het echt duidelijk zichtbaar. Het gaat om de afstand van de anus en geslachtsopening en de vorm van de geslachtsopening. Bij een ram is de geslachtsopening rond en op grotere afstand van de anus. Bij een voedster is de geslachtsopening spleetvormig en dicht bij de anus.
De grasparkiet is een papegaaiachtige kleine vogel. Grasparkieten komen oorspronkelijk uit Australië. Ze leven daar in enorme groepen van soms wel 25.000 vogels.
Bij de dierenbescherming vind je veel informatie, kijk op de site
Door de link aan te klikken kom je op de site.
Maak de opdrachten op de site, die zie je aan het einde van de spreekbeurt.
Lever de opdracht in bij de docent.
Ga nu naar de vogels en vul de lijst in die je hieronder kan downloaden.
Succes.
geboorte van een schaap, bekijk de video en beschrijf wat er gebeurt
huisvesting koeien en schapen
potstal
Ondergrond potstal
stro voor huisdieren
De planten
kamerplanten verzorgen
verzorgen van cactussen
Het verzorgen van kamerplanten
Het nut van kamerplanten
Kamerplanten verhogen de sfeer in je woonruimte, je wordt er vrolijk van en mensen kunnen beter wonen en werken.
Kamerplanten zorgen voor een beter klimaat in de leefruimte, de luchtvochtigheid wordt beter op pijl gehouden vooral in de winter wanneer de verwarming aanstaat.
Kamerplanten zorgen voor meer zuurstof. Zuurstof hebben we allemaal nodig.
Standplaats kamerplanten
bodem
Er zijn verschillende bodemsoorten
We hebben potgrond, potgrond is hoogveen waar diverse elementen aan toegevoegd zijn. Voor planten die weinig voeding hebben zit er zand aan toegevoegd, planten die veel voeding nodig hebben daar is klei aan toegevoegd.
Planten kunnen op water staan, en op kleikorrels.
In de tuinbouw staan planten op glaswol.
Licht
Sommige planten hebben meer of minder licht nodig. Eenjarigen, cyclamen orchideeën hebben veel licht nodig net als vetplanten en cactussen.
Varens hebben minder licht nodig
Voeding
Iedere plant heeft voeding nodig, snelgroeiende planten hebben meer voeding nodig, net als planten die net verpoot zijn, er zijn verschillende manieren om planten te voeden:
Voorraad voeding door pillen toe te voegen aan de potgrond (Osmocote), ook kan je vloeibare meststoffen toedienen.
Water
Iedere plant heeft zijn eigen behoefte aan water. Tevens is dat afhankelijk van de temperatuur en de verdamping.
Water geven kan op de pot.
Watergeven kan je doen door er een watermeter in te plaatsen.
Watergeefsystemen zijn er voor automatische besproeiing. Denk aan gevel beplantingen en daktuinen.
Temperatuur
Kamerplanten kunnen niet tegen vorst, vaak behouden ze hun blad hierdoor drogen de planten uitdrogen. Ook tegen kou kan je planten beschermen in een vorstvrije ruimte.
Planten in groepen
Planten die tegen droogte kunnen
Cactussen
Planten die veel vocht nodig hebben
varens
Planten die in de schaduw kunnen
varens
Planten die veel licht nodig hebben
kaapsviooltje
Verzorging van kamerplanten
Watergeven, voeding geven, begeleiden, bloemen en bladeren verwijderen, ziekte betrijding
Planten verpoten
Planten vermeerderen
Vegetatief
Generatief
Samenstellen van plantengroepen
Sortiment kamerplanten
De bloemen
Kerst
Tijdens de kerst proberen we een verbinding te maken van alle groepen mensen die in jou omgeving leven.
De wens is dat iedereen meedoet en dat er voor iedereen een verbinding ontstaat.
Dit kan je doen door licht te geven, kaarsjes, lampjes.
Groen staat symbool voor het nieuwe leven, een kindje is geboren en dat vieren we allemaal.
Door groen en bessen die beschikbaar zijn in de winter, door eten te delen in een tijd dat voedsel schaars is, krijgen we verbinding met elkaar.
De grasparkiet is een papegaaiachtige kleine vogel. Grasparkieten komen oorspronkelijk uit Australië. Ze leven daar in enorme groepen van soms wel 25.000 vogels.
Dit schooljaar krijgen jullie van mij het vak "voeren en verzorgen".
Per blok komen alle delen te staan die we dat blok door moeten werken.
Tijdens elk deel staat beschreven wat de bedoeling is, soms moet je een stuk tekst lezen, soms bespreken we iets klassikaal en soms moet je opdrachten maken.
Wanneer je opdrachten moet maken dan zit er bij dat deel ook een Wordbestand waar de opdrachten op staan, deze kun je downloaden en opslaan. Deze opdrachten helpen je om te leren voor de toets.
Bronnen die je moet gebruiken staan ook onder in elk deel als een linkje of de website staat benoemd. Soms mag je ook zelf op zoek naar bronnen op het internet, dit staat dan bij de vraag aangegeven.
Aan het einde van het blok krijg je een toets over beide thema's, dus 1 toets voor voeren en verzorgen, je moet hiervoor alle delen leren inclusief de vragen. Als je voor een deel een stuk tekst hebt moeten lezen, dan moet je dat dus kennen voor de toets.
Voor elke toets bespreken we klassikaal nog even kort wat je moet leren en kun je vragen stellen. Tijdens de lessen mag je sowieso altijd vragen stellen!
Als je ziek bent geweest dan vraag je aan een klasgenoot wat/welk deel je hebt gemist, twijfel je of diegene het goed heeft dan vraag je het na bij de docent (gvanassem@zone.college). Je zorgt er ZELF voor dat je hetgeen wat je hebt gemist weer bijwerkt.
Soms zet ik tips tussen de instructies/opdrachten. Deze staan in het rood. Net zoals deze tip: Tip: Maak een mapje aan op je laptop dat je "Voeren en Verzorgen" noemt, in deze map maak je voor elk blok weer een nieuwe map aan. Hier kun je dan de opdrachten in opslaan en heb je alles netjes geordend.
Voeren en verzorgen Blok 7
Blok 7 voeren en verzorgen (volièrevogels en watervogels)
Tijdens het eerste blok gaan we met verschillende thema's aan de slag en we richten ons met name op volièrevogels en watervogels. Elke week komen er hier nieuwe lessen te staan.
Alle vragen staan ook in een Wordbestand die je op kunt slaan, zo weet je straks precies wat je moet leren. Eventuele bronnen staan in een linkje.
Deel 1 Vogels herkennen
Deel 1 Vogels herkennen
Verzorging: Soorten vogels
We gaan het in deel 1 hebben over de veelvoorkomende soorten volièrevogels en watervogels; waar kijken we dan allemaal naar? Wat zijn bijzondere kenmerken van vogels? Hoe komt het dat vogels kunnen vliegen? Hoe ver kunnen vogels vliegen? Waarom hebben vogels zulke mooie kleuren? Waar let je op als je vogels wilt herkennen?
Klassikale opdracht: Als jij een vogel wilt herkennen, waar zou jij dan op letten?
Ga nu zelf aan de slag met de onderstaande opdrachten:
Let op: Open het Word bestand dat Blok 1, deel 1 vogels herkennen heet en sla hem op op je computer. Hier staan alle onderstaande vragen in.
Opdracht 1: Bedenk met je buurman en buurvrouw welke vogels onder de watervogels vallen.
Opdracht 2: Lees hoofdstuk 2.7 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren, hier staan de verschillende soorten vogels beschreven. Schrijf de indeling op die door het LICG wordt aangehouden.
Opdracht 3: Lees hoofdstuk 3.2 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren, hier staat de anatomie beschreven. Waar zijn de vleugels van een vogel mee te vergelijken?
Opdracht 4: Lees van hoofdstuk 3.5 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren het onderdeel Grote vogelsoorten en beantwoord de volgende vragen:
Wat zijn de 5 verschillen tussen hanen en hennen?
Hoe bepaal je het geslacht bij volièrevogels?
Opdracht 5: Lees van hoofdstuk 3.5 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren het onderdeel Volièrevogels. En maak de volgende opdracht. Je mag hiervoor het internet gebruiken.
Zoek een goede afbeelding op van de genoemde volièrevogel en vermeldt daarbij het geslacht.
Opdracht 6: Lees hoofdstuk 3.6 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren en maak de opdracht van 3.7
Bronnen: kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren, zie linkje. Bij sommige vragen (dit staat aangegeven) mag je ook internet gebruiken om wat op te zoeken.
We gaan het in deel 2 hebben over verschillen tussen kromsnavels en niet-kromsnavels en over verschillen tussen eenden, ganzen en zwanen; waar kijken we dan allemaal naar? Wat zijn bijzondere kenmerken van deze vogels? Waar let je op als je deze vogels wilt herkennen? Eten deze dieren ook ander voer dan andere vogels?
Klassikale opdracht: Als jij een vogel wilt herkennen, waar zou jij dan op letten?
Ga nu zelf aan de slag met de onderstaande opdrachten:
Let op: Open het Word bestand dat Blok 1, deel 2 vogels herkennen heet en sla hem op op je computer. Hier staan alle onderstaande vragen in.
Opdracht 1: Bedenk met je buurman en buurvrouw welke vogels onder de kromsnavels vallen.
Opdracht 2: Lees hoofdstuk 2.7 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren, hier staan de verschillende soorten vogels beschreven. Wat kunnen kromsnavels eten?
Opdracht 3: Lees hoofdstuk 2.7 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren. Je hebt nu gelezen over hoenderachtigen, duiven, zangvogels en papegaaiachtigen. Van welke groep zijn de jongen nestvlieders?
Opdracht 4: Lees van hoofdstuk 3.5 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren het onderdeel Grote vogelsoorten en beantwoord de volgende vragen:
Weet je nog wat de 5 verschillen tussen hanen en hennen zijn?
Hoe bepaal je ook alweer het geslacht bij volièrevogels?
Opdracht 5: Lees van hoofdstuk 4.2 van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren het onderdeel Volièrevogels. Een gedetailleerde beschrijving van een dier noemen we een signalement. Waar let je op als je het signalement van een dier beschrijft?
Opdracht 6: Maak de volgende opdracht: Zoek uit wat leewieken en kortwieken is en geef de verschillen weer.
Bij sommige vragen (dit staat aangegeven) mag je ook internet gebruiken om wat op te zoeken.
Klik op deze link en schrijf op wat papegaaien en parkieten in de natuur eten. Geeft vervolgens een advies voor de voeding van deze vogels in gevangenschap.
Klik ook eens hier voor extra informatie en beschrijf welke voedermiddelen gebruikt kunnen worden voor verrijking.
Tijdens dit blok gaan we met verschillende thema's aan de slag en we richten ons met name op hond en kat. Elke week komen er hier nieuwe lessen te staan.
Alle vragen staan ook in een Wordbestand die je op kunt slaan, zo weet je straks precies wat je moet leren. Eventuele bronnen staan in een linkje
Deel 1 Voedingsbehoefte hond
Deel 1 Voedingsbehoefte hond
Klik op deze link en kijk bij informatie onder voederbehoefte.
Klik hier om een berekening te maken voor de hoeveelheid voer van Farm Food HE.
Beantwoordt nu de volgende vragen:
Wat voor soort eter is een hond? Kijk naar gebit en verteringsstelsel en kies uit planteneter, alleseter of vleeseter.
Wanneer is een hond volwassen?
Wat betekent halfwas?
Hoeveel gram voer (Farm Food HE) geef je aan een volwassen hond van 60 kg?
Klik op deze link voor het gedeelte op de LICG website dat veel gemaakte fouten in de voeding bij honden behandelt.
Beantwoordt nu de volgende vragen:
Over welke voedingsfouten bij honden gaat het?
Wanneer een hond gecastreerd is; wat moet je dan doen met de hoeveelheid voer?
Noem 3 dingen die je kunt doen om een maagtorsie te voorkomen?
Kijk bij supplementen: Wat kunnen honden en katten krijgen bij een overdosis Vitamine A? Is een overmaat aan Vitamine D ook gevaarlijk?
Kijk bij Eieren: waarom kun je beter een gekookt ei aan een hond geven in plaats van een rauw ei?
Kijk bij chocolade: wat zit daar voor stof in en waarom is dat gevaarlijk? Wat kunnen de verschijnselen zijn als een hond chocolade heeft gegeten?
Kijk bij uien en knoflook: waarom zijn die levensmiddelen gevaarlijk voor honden? Wat zijn de verschijnselen? Welke twee hondenrassen zijn extra gevoelig voor ui-achtigen?
Kijk bij druiven en rozijnen: waarom zijn rozijnen gevaarlijker dan druiven? Wat zijn de verschijnselen als een hond deze middelen heeft gegeten?
Kijk bij rauw vlees en vis: welke personen zijn extra gevoelig voor bacteriën en parasieten die in rauwe producten kunnen voorkomen? De afkorting is YOPI (Engels). Waarom moet je niet te veel vis aan honden voeren?
Kijk bij zelf samenstellen: wat kunnen de gevolgen zijn van verkeerde voeding? Welk advies wordt er gegeven?
Kijk bij koolhydraat of granenvrij: waarin verschillen honden van wolven?
Klik op deze link voor het gedeelte op de LICG website dat de voeding van katten behandelt.
Beantwoordt nu de volgende vragen:
Kijk bij Voeding: waarom mag je een kat niet vegetarisch voeren? Hoe vaak moet je een kat per dag voer geven? Wat gebeurt er als je een kat melk geeft?
Klik op deze link en kijk bij Carnivoor: wat betekent dat woord? Welke twee belangrijke voedingsstoffen moeten er in het voedsel van een kat zitten en waarom?
Kijk bij afwisseling: op welke manier moet je een kat aan ander voer laten wennen?
Kijk bij zwaarlijvigheid (obesitas): wat betekent ad libitum? Wat moet je doen na een castratie van een kat?
Kijk bij kittens: hoe zwaar is een kitten ongeveer bij geboorte? Hoe vaak moet je een kitten van 8 weken per dag eten geven? En hoe vaak als ‘ie 6 maanden is?
Klik op deze link voor het gedeelte op de LICG website dat nog meer over de voeding van katten behandelt.
Beantwoordt nu de volgende vragen:
Kijk bij Carnivoor: wat betekent dat woord? Welke twee belangrijke voedingsstoffen moeten er in het voedsel van een kat zitten en waarom?
Wat zijn de verschijnselen bij de kat als deze voedingsstoffen ontbreken in de voeding?
Kijk bij smaakwaarneming: welke zintuigen gebruikt een kat om het voedsel te beoordelen? Welke smaak lijkt een kat niet te proeven?
Kijk bij vorm, structuur en temperatuur: wat betekent “ad libitum”? Welk soort voer wordt het snelst opgegeten?
Kijk bij andere factoren die de eetlust beïnvloeden: Welke factoren zijn dat allemaal?
Kijk bij eiwitten: Waarom zijn eiwitten zo belangrijk? Waarom kan een kat niet overleven zonder eiwitten in de voeding?
Kijk bij vetten: Welke 4 vitaminen zijn in vet oplosbaar?
Kijk bij koolhydraten: Wat kan er gebeuren als een kat melk drinkt? Waarom is speciale kattenmelk dan wel geschikt?
Kijk bij vitaminen: Wat zijn de gevaren van vitamine A teveel? Wat zijn de symptomen (=verschijnselen)?
Kijk bij mineralen: Welke 2 groepen mineralen zijn er? Waarin verschillen deze mineralen? Waarom is calcium zo belangrijk?
Kijk bij water: Waarom is water zo belangrijk in de voeding?
Kijk bij kittens: hoe zwaar is een kitten ongeveer bij geboorte? Hoe vaak moet je een kitten van 8 weken per dag eten geven? En hoe vaak als ‘ie 6 maanden is?
Kijk bij Aanbevelingen voor het voeden van gezonde en zieke katten: Hoe kun je de kans vergroten dat moeilijke etende katten gaan eten? Wat kun je het beste doen bij stress situaties?
Tijdens dit blok gaan we met verschillende thema's aan de slag en we richten ons met name op herpeten en vissen. Met 'herpeten' wordt de groep reptielen en amfibieën bedoeld. Elke week komen er hier nieuwe lessen te staan.
Alle vragen staan ook in een Wordbestand die je op kunt slaan, zo weet je straks precies wat je moet leren. Eventuele bronnen staan in een linkje.
Deel 1 Kosten en aanschaf
Klik op het onderstaande Word bestand Deel 1 Kosten en aanschaf en sla het op op je laptop onder die naam. Maak vervolgens de vragen door op de linkjes in het bestand te klikken en sla de antwoorden ook op.
Klik op het onderstaande Word bestand Deel 2 Voeding van vissen en herpeten en sla het op op je laptop onder die naam. Maak vervolgens de vragen door op de linkjes in het bestand te klikken en sla de antwoorden ook op.
We gaan het in deel 5 hebben over de voeding van herpeten en vissen; waar kijken we dan allemaal naar? Wat zijn bijzondere kenmerken van deze dieren? Waar moeten we op letten als we deze dieren voeren? Waar let je op als je problemen bij deze dieren wilt herkennen?
Ga nu zelf aan de slag met de onderstaande opdrachten:
Let op: Open het Word bestand dat Deel 5 Voeding van herpeten en vissen heet en sla hem op op je computer. Hier staan alle onderstaande vragen in.
Opdracht 1: Klik op deze link om het filmpje te bekijken over de maten van prooidieren.
Geef nu antwoord op de volgende vragen:
Hoe worden baby muizen genoemd (twee namen)?
Hoe wordt het tweede formaat muizen genoemd die erg pluizig zijn?
Hoe oud zijn deze muizen ongeveer?
Hoe worden ze ook wel genoemd?
Hoe heet het derde formaat muizen?
Wat is een kenmerk van deze muizen?
Hoe heet het vierde formaat muis?
Hoe noemt hij het laatste formaat muis?
Waar hangt het vanaf welk soort muis je aan je slang voert?
Wat is een mooie vuistregel om te weten welk formaat muis je moet voeren?
Opdracht 2: Klik op deze link om op de website van voedseldieren-online.nl te komen.
Klik op voedseldieren en beantwoordt de volgende vragen:
In welke maten worden de sprinkhanen aangeboden?
Wat zijn de maten van de huiskrekels?
Welke voedseldieren worden gedroogd aangeboden?
Opdracht 3: Klik op deze link en schrijf op welke soorten levend voer voor vissen er is.
Wat moet je doen wanneer je levend voer aan je vissen uit een zakje geeft?
We gaan het in deel 6 hebben over de gezondheid van herpeten en vissen; waar kijken we dan allemaal naar? Wat zijn bijzondere kenmerken van deze dieren? Waar moeten we op letten als we deze dieren op gezondheid controleren? Waar let je op als je problemen bij deze dieren wilt herkennen?
Ga nu zelf aan de slag met de onderstaande opdrachten:
Let op: Open het Word bestand dat Deel 6 Gezondheid van herpeten en vissen heet en sla hem op op je computer. Hier staan alle onderstaande vragen in.
Opdracht 1: Klik op deze link , lees de tekst en download het document aan de rechterkant dat “Houd uw terrariumdier gezond” heet.
Maak een overzicht (tabel) waar je bij terrariumdieren op moet letten als je hun gezondheid beoordeelt (gezondheidskenmerken).
Opdracht 2: Vul de tabel verder in door bij de gezondheidskenmerken te noteren hoe die er bij een gezond dier uit horen te zien.
Opdracht 3: Maak de tabel compleet door ook de afwijkingen te vermelden die erop wijzen dat het dier minder gezond of misschien zelfs ziek is.
We gaan het in deel 7 hebben over het hanteren van de veelvoorkomende soorten herpeten. Waarom worden deze dieren gehanteerd? Waar let je op als deze dieren wilt hanteren?
Klassikale opdracht: Wat is het verschil tussen hanteren en fixeren?
Ga nu zelf aan de slag met de onderstaande opdrachten:
Let op: Open het Word bestand dat Deel 7 Hanteren en fixeren terrariumdier heet en sla hem op op je computer. Hier staan alle onderstaande vragen in.
Opdracht 1: Klik op deze link en geef antwoord op de vraag hoe je slang het beste kunt hanteren.
Bekijk het filmpje over het hanteren en beantwoordt de volgende vragen:
Welke houding neemt een dreigende slang aan?
Hoe hanteer je een dreigende slang?
Welke fout valt je op in het filmpje?
Opdracht 2: Klik op deze link en beantwoordt de volgende vragen:
Welke slangen kun je hanteren?
Wat moet je doen als je een gifslang tegenkomt?
Waar moet je opletten als je een hagedis gaat hanteren?
Beschrijf hoe je een hagedis veilig kunt hanteren
Beschrijf hoe je veilig een schildpad kunt hanteren
Wat kan er gebeuren als je een schildpad niet stevig vasthoudt?
Opdracht 3: Klik op deze link en beschrijf hoe je op een goede manier een amfibie kunt hanteren. Waarom is het zo lastig om amfibieën te hanteren?
Opdracht 4: Maak opdracht 1.15
Opdracht 5: Klik op deze link en maak in tweetallen de opdracht. Maak deze opdracht bij drie verschillende reptielsoorten.
Opdracht 6: Kijk bij de diersoorten van het kenniskiemboek Kennen en herkennen van dieren om te leren welke dieren onder herpeten en vissen vallen. Je kunt ook op de onderstaande bronnen klikken om meer te leren over herpeten en vissen.
Tijdens dit blok gaan we met verschillende thema's aan de slag en we richten ons met name op koeien en varkens. Koeien zijn herkauwers, maar varkens zijn omnivoren (=alleseters). Elke week komen er hier nieuwe lessen te staan.
Alle vragen staan ook in een Wordbestand die je op kunt slaan, zo weet je straks precies wat je moet leren. Eventuele bronnen staan in een linkje
Deel 1 Koeien
Opdracht runderrassen 2
Maak een overzichtelijke tabel van de 17 runderrassen waarin het volgende komt te staan:
Afbeelding van het dier met beschrijving uiterlijke kenmerken
Het arrangement Plant en dier Produs Arnhem is gemaakt met
Wikiwijs van
Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt,
maakt en deelt.
Auteur
hans mulder
Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2025-02-06 10:07:14
Licentie
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
Toelichting
In dit Arrangement zie je waar je als leerling mee bezig bent tijdens de lessen groen en dier.
Dit arrangement is in opbouw en beslist nog niet klaar.
Voor de eerste perioden van het schooljaar kan je in ieder geval aan de slag.
Je ziet in dit arrangement:
Een agenda
Achtergroend informatie:
Opdrachten:
Toetsen.
Hoe maak ik een portfolio
In dit Arrangement zie je waar je als leerling mee bezig bent tijdens de lessen groen en dier.
Dit arrangement is in opbouw en beslist nog niet klaar.
Voor de eerste perioden van het schooljaar kan je in ieder geval aan de slag.
Je ziet in dit arrangement:
Een agenda
Achtergroend informatie:
Opdrachten:
Toetsen.
Hoe maak ik een portfolio
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
Oefeningen en toetsen
Het maaien van een grasveld
Borderonderhoud
Toets haagknippen
bodem ver beteren en planten zaaien
Toets inrichting en verzorgen aquarium
Dierverzorgings toets
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat
alle
informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen
punten,
etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.