Hoe kunnen de MaScil lesmaterialen ingezet worden?

Hoe kunnen de MaScil lesmaterialen ingezet worden?

Hoe kunnen de MaScil lesmaterialen ingezet worden?

MaSciL biedt twee belangrijke bronnen:
  • De MaSciL-toolkit – voor nascholers en begeleiders van docentengroepen.
    U bevindt zich dan in het gedeelte van de toolkit waar u alle belangrijke materialen vindt die u als nascholer/begeleider nodig heeft om uw MaSciL-docentengroep te kunnen ondersteunen.
  • Lesmateriaal – voor docenten en begeleiders
    Het online lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van het totale pakket aan bronnen dat voor u beschikbaar is. Het lesmateriaal is vooral bedoeld als voorbeeld van wat er mogelijk is, en niet als een volledige databank aan bronmateriaal. Essentieel voor de professionele ontwikkeling binnen MaSciL is dat docenten de mogelijkheid krijgen om hun eigen opdrachten te ontwerpen die onderzoekend leren bevorderen en waarin een verbinding met de beroepscontext is gelegd. Dit biedt ruimte voor een zorgvuldige aanpassing van de bronnen, die het best past bij de lespraktijk van de docent en zijn of haar leerlingen.

Het lesmateriaal is beschikbaar op de Nederlandse Mascil website: Er is een MaSciL-document met richtlijnen voor het (her)ontwerpen van materialen. Ook dit document is te vinden op de site: http://www.fisme.science.uu.nl/en/mascil/documents/mascil_nl_guidelines.docx Voor u als nascholer/begeleider is het belangrijk dat u goed bekend bent met de belangrijkste principes die in dit document genoemd worden.

Tool - GEBRUIK MAKEN VAN HET AANBOD OM TE VOLDOEN AAN PROFESSIONELE BEHOEFTEN

Het doel van deze tool is om een overzicht te krijgen van hoe de Mascil-middelen ingezet kunnen worden om een werkcyclus voor de professionele ontwikkeling van de groep te ontwikkelen en om een aantal gezamenlijke doelen vast te stellen voor de sessies, waarbij het curriculum (leerplan en examenprogramma) gebruikt wordt als startpunt voor het bepalen van de behoeften. Docenten gaan documenten over het curriculum onderzoeken, hun professionaliseringsbehoeften bespreken en nadenken over hun prioriteiten door met de groep te reflecteren op hun huidige praktijk.

 
  Universiteit Utrecht

 

 

Colofon

Het arrangement Hoe kunnen de MaScil lesmaterialen ingezet worden? is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2024-11-14 11:21:27
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Geimporteerd freudental arrangement Hoe kunnen de MaScil lesmaterialen ingezet worden?
Leerniveau
VO;
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Freudenthal Instituut. (z.d.).

Sjabloon [NIET WEGGOOIEN OF AANPASSEN!]

https://maken.wikiwijs.nl/207790/Sjabloon__NIET_WEGGOOIEN_OF_AANPASSEN__

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open