Landstede autotechniek informatie ouders

Landstede autotechniek informatie ouders

Welkom

Welkom, klik op de 'strepen' om meer informatie te vinden de opleiding van uw zoon of dochter.

Wij streven erna om zo veel mogelijk informatie hier te delen, u vindt o.a. informatie over:

  • Opleiding
  • Ouderportaal
  • BPV
  • Examens
  • Opleidingsgids
  • Studie, advies & begeleiding
  • Contactgegevens

Als ouder heeft u geen directe toegang tot alle gegevens, voortgang en resultaten van uw kind. Dit is in overeenstemming met de AVG-regelgeving, aangezien veel studenten 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast leiden we studenten op tot volwaardige werknemers en deelnemers aan de maatschappij, zodat zij zoveel mogelijk zelf kunnen regelen. Natuurlijk kunt u uw zoon of dochter ondersteunen door middel van de informatie die wij hier met u delen!

Vindt u niet waar u naar op zoek ben, neem dan contact met ons op!

 

Wat doet de student op school?

Dagindeling

De student heeft normaal gesproken 5 dagen onderwijs per week.

  • BBL-studenten gaan 1 dag naar school en werken 4 dagen.
  • BOL-studenten gaan 3 of 4 dagen naar school en lopen 1 of 2 dagen stage.

Op de theoriedag worden alle generieke vakken aangeboden. Dit is ook de dag dat de BBL-studenten op school zijn. Tijdens deze dag krijgen de studenten lessen in rekenen, Nederlands (en eventueel Engels), keuzedelen en vaktheorie. Er is ook ruimte om examens in de praktijk te oefenen, te werken met practicumopstellingen of examenopdrachten in de praktijkruimte te oefenen.

Op de andere dagen hebben de BOL-studenten voornamelijk praktijklessen. Ze werken dan aan gesimuleerde werkzaamheden en zijn actief aan het sleutelen. Tussendoor krijgen de studenten instructie, lessen of kunnen ze werken aan hun theoretische kennis.

Keuzedelen

Een keuzedeel in het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) is een onderdeel van de opleiding dat studenten de mogelijkheid biedt om zich te specialiseren in een specifiek onderwerp of vaardigheid.

Na overleg met het bedrijfsleven bieden wij de volgende keuzedelen aan:

  • Engels in beroepscontext
  • Basisvaardigheden metaalbewerken
  • Voorbereiding op APK
  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Microprocessoren programmeren

Het aanbod van keuzedelen kan wijzigen. Studenten worden vooraf geïnformeerd over welke keuzedelen zij dit jaar kunnen volgen.

Verplicht aantal keuzedelen:

  • Niveau 2: 2 keuzedelen
  • Niveau 3: 3 keuzedelen
  • Niveau 4: 4 keuzedelen

Versnellen of vertragen

De student heeft de mogelijkheid om in de opleiding te versnellen, op voorwaarde dat de theorie, praktijk en examens in hetzelfde tempo verlopen. Zodra alles wat in leerjaar 1 afgerond moet zijn, volledig is voltooid, mag de student doorgaan naar leerjaar 2. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de student. Op deze manier kan de student de opleiding in eigen tempo doorlopen. Dit geldt voor alle leerjaren en gebeurt in overleg met de coach.

Natuurlijk kunnen er ook omstandigheden in het leven van de student zijn waardoor school tijdelijk minder prioriteit heeft. Dit kan leiden tot vertraging in de opleiding. In overleg is het mogelijk om langer over de opleiding te doen, uiteraard na goed overleg.

Heeft de student het diploma behaald en wil hij of zij graag doorstromen naar een hoger niveau? Overleg dit met de coach. De student kan dan ook versneld door de opleiding gaan en mogelijk vrijstellingen krijgen.

Jaarplanning student (theorie, opdrachten en projecten)

De student volgt een jaarplanning waarin het volgende staat:

  • Opdrachten die ze moeten uitvoeren
  • Theorie die ze moeten afronden (inclusief Electude-opdrachten die bij de theorie horen)
  • Onderwerpen die in de theorie worden behandeld of die eventueel in theorielessen worden besproken

De student mag vooruitwerken, maar kan alleen in overleg achterlopen. Met dit overzicht weet u eenvoudig wat uw zoon of dochter zou moeten hebben afgerond. Dit kunnen ze laten zien in hun theorieboeken en de Electude e-learningomgeving.

Leerjaar 1: perioden 1 t/m 4
Leerjaar 2: perioden 5 t/m 8
Leerjaar 3: perioden 9 t/m 12
Leerjaar 4: perioden 13 t/m 16

Ouderavond

In leerjaar 1 organiseren de BOL-studenten een ouderavond.

Tijdens deze avond nemen de studenten hun ouders en verzorgers mee in de wereld van autotechniek en vertellen zij over hun opleiding. Op deze manier krijgt u als ouder een beter beeld van de opleiding en maakt u kennis met het docententeam.

Alle ouders en verzorgers worden door de BOL-studenten uitgenodigd.

Leermiddelen

Lesmateriaal

De student dient zelf lesmateriaal aan te schaffen, waaronder:

  • Een laptop voor algemeen gebruik (o.a. voor verslagen, Nederlands en e-learnings)
  • Werkschoenen en een werkoverall
  • Lesmateriaal voor Nederlands, rekenen en Engels
  • Lesmateriaal voor de keuzedelen
  • Lesmateriaal voor autotechniek
  • Kosten verbonden aan excursies

De docenten informeren de studenten per startbrief of aan het begin van het schooljaar (of per vak, zoals keuzedelen) over wat ze moeten aanschaffen. Soms is de aanschaf eenmalig, soms is dit jaarlijks of pas bij de start van het keuzedeel.

In de opleidingsgids vindt u een overzicht van de kosten, die jaarlijks worden bijgewerkt.

Als de student of u de verplichte lesmaterialen niet kan betalen, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een regeling. Neem hiervoor contact op met de coach van uw zoon of dochter.

Leermiddelen dienen via de MBO webshop te worden betaald. Soms wordt er doorverwezen naar een externe verkoper en soms wordt er gevraagd pas te betalen als de docent die aangeeft. De MBO webshop is te vinden via www.landstedegroep.net. Hier kan de student inloggen.

 

Landstede connect

Landstede Connect is het centrale portaal waarmee studenten toegang hebben tot verschillende platforms, zoals Teams, schoolmail, Eduarte en e-To. Studenten kunnen ook de eerder genoemde pagina's als favoriet opslaan, zodat ze direct naar de juiste omgevingen kunnen navigeren. 

Daarnaast is het voor studenten ook mogelijk om de Teams-app of Outlook te installeren en via deze apps in te loggen. U kunt zelf niet inloggen in Landstede Connect, u kunt wel uw zoon of dochter vragen dit voor u te doen.

Microsoft Teams

Wij werken met Microsoft Teams als communicatiemiddel binnen de opleiding. Soms is er ook contact via de schoolmail; dit mailverkeer is meestal opleidingsoverstijgend, bijvoorbeeld via het examenbureau.

De student kan inloggen op Microsoft Teams met hun schoolmail. Hier worden ze gekoppeld aan een coachgroep. Via deze groep worden de studenten geïnformeerd over lesuitval, excursies, opdrachten en andere activiteiten.

Op de startpagina vindt de student de belangrijkste informatie, waaronder:

  • Electude
  • BPV-handboek
  • Eduarte
  • e-To
  • Studiegids
  • Jaarplanningen
  • Contactinformatie van docenten, teamleider, administratie, etc.

Via Teams kan de student ook chatten of bellen met de docenten en bestanden delen.

In Teams kan de student opdrachten inzien en inleveren. De resultaten van de opdrachten kunnen worden bekeken bij 'cijfers'.

e-To

In e-To kan de student zijn examenplan en behaalde resultaten bekijken. Als ouder of verzorger heeft u hier geen toegang toe. U zult uw zoon of dochter moeten vragen om in te loggen. e-To is bereikbaar via Landstede connect of de Teams startpagina.

De examenuitslagen zijn zichtbaar in de 'kluis'. De zak-slaagmeter geeft aan hoe ver de student gevorderd is. Wanneer deze meter op 100% staat, heeft de student aan alle examenvereisten voldaan. Let op: er kunnen aanvullende eisen zijn, zoals het behalen van theorie of het maken van extra opdrachten.

Daarnaast zijn de coach- en BPV-notities/verslagen beschikbaar. Deze zijn te vinden onder 'coachnotities'.

Eduarte

In Eduarte kunnen studenten:

  • het lesrooster inzien
  • zich ziek melden
  • een overzicht van hun aanwezigheid bekijken
  • verlof aanvragen
  • een BPV-bedrijf aanmelden
  • BPV-uren registreren

Als de student nog geen 18 jaar of ouder is, kunt u inloggen in het ouderportaal van Eduarte. Voor meer informatie, zie de pagina 'ouderportaal'.

In de bijlagen vindt u twee handleidingen: één voor Eduarte in het algemeen en één voor het registreren van BPV-uren door de student.

Electude

Electude is de leverancier van autotechnisch lesmateriaal. De student ontvangt elk jaar theorieboeken en een e-learninglicentie. De vouchercode wordt gestuurd naar het e-mailadres waarmee deze is aangeschaft.

De student kan hier inloggen: Electude.

Wat de student elke periode moet afronden, is te vinden in de jaarplanning. Iedere student is aan een specifieke omgeving gekoppeld, waarin e-learnings en praktijkopdrachten per periode en onderwerp staan. Wij hanteren de regel dat de student 70% goed moet hebben en 100% van de e-learning moet hebben voltooid.

Na het behalen van deze vereisten mag de student de toets maken op de aangegeven toetsmomenten. De resultaten zijn in Electude te vinden onder 'cijferlijst'.

Als u de cijferlijst wilt inzien, moet de student even voor u inloggen.

 

Ouderportaal (bv. ziekmelden en aanwezigheid)

Eduarte is een onderwijsinformatiesysteem voor mbo-studenten. Via internet op de computer of mobiel, 24/7. Zo heeft u altijd toegang tot het rooster en de aan- en afwezigheid van uw zoon of dochten. Hieronder kunt u een beknopt overzicht van het ouder-portaal downloaden.

Ouder(s)/verzorger(s) krijgen via het e-mailadres welke bekend is bij de school, een eigen account voor het ouderportaal van Eduarte. Bij de eerste keer inloggen moet het wachtwoord gewijzigd worden.

In het ouderportaal kunt u de aanwezigheid van uw zoon of dochter volgen. Als de student onder de 18 jaar is moeten de ouders/ verzorgers via het ouderportaal de student ziekmelden.

Een meerderjarige student kan per ouder/verzorger aangeven of hij/zij toegang krijgt tot het ouderportaal, standaard staat dit uit. Neem hiervoor contact op met de administratie.

Inloggen kan via:

https://landstede-ouder.educus.nl (sla deze link als favoriet op in uw browser)
of
www.landstedembo.nl, ga naar ‘Ouders/verzorgers’, klik onderaan de pagina op de button ‘Ouderportaal’ en klik op de link.

Lukt het inloggen niet of heeft u geen mail gehad voor uw account, neem contact op met de (student)administratie.

 

 

Examens

Examencentrum IBKI

Het IBKI examineert alle studenten op de kerntaken, zoals onderhoud, reparatie en diagnose. Op de website van het IBKI kunt u vinden wat de student moet kennen en kunnen. Sinds leerjaar 2021-2022 doen alle studenten het BeroepsVaardigheidsExamen (BVE).

Het kwalificatiedossier geeft weer wat de beginnend beroepsbeoefenaar moet kennen en kunnen aan het einde van de mbo-opleiding.

Wat moet een student kennen en kunnen?

Kwalificatiedossier

Dit kwalificatiedossier bevat de kwalificatie-eisen voor één of meerdere mbo-beroepen. Hierin staat globaal wat de student minimaal moet kennen en kunnen op het moment van diplomeren.

Het bestaat uit:
1. Het basisdeel (B), dat gevormd wordt door:
a. De beroepsspecifieke onderdelen, o.a. kerntaak onderhoud.
b. De generieke onderdelen. De generieke onderdelen zijn door de landelijke overheid geformuleerd. Het betreft de onderdelen:

  • Nederlandse taal;
  • rekenen;
  • loopbaan en burgerschap.
  • engels (alleen n4)

2. Het profieldeel (P). Profielen bestaan uit kerntaken (K) waarop de kwalificaties in dit kwalificatiedossier van elkaar verschillen, o.a.:

  • kerntaak diagnose;
  • keuzedelen.

Examen en examenplannen per leerjaar en niveau

De student wordt gekoppeld aan het juiste examenplan, dat te vinden is in e-To onder de kluis. Dit examenplan bevat alle examens die de student met een voldoende moet afsluiten om te kunnen diplomeren. In enkele gevallen kan een onvoldoende gecompenseerd worden (bijvoorbeeld bij het deelexamen Nederlands). Als dit aan de orde komt, is de student hiervan op de hoogte.

De voortgang kan de student volgen in e-To. U kunt zelf niet inloggen in e-To, maar u kunt uw zoon of dochter vragen om in te loggen en het te laten zien.

Nederlands en Rekenen

Elke student volgt de vakken Nederlands en Rekenen. Voor Nederlands ontvangt de student 5 cijfers (4 examens). Rekenen bestaat uit één examen.

LLB

De student heeft een inspanningsverplichting voor Leren, Loopbaan en Burgerschap (LLB). Dit onderdeel moet met een voldoende worden afgerond. Als een student doorstroomt naar een hoger niveau, blijft deze inspanningsverplichting van kracht. Dit betekent dat de student nooit vrijstelling voor LLB kan krijgen.

Engels

Op niveau 4 is Engels verplicht. De student ontvangt 5 cijfers (4 examens). Dit betreft niet het keuzedeel Engels dat eventueel wordt aangeboden.

Vakgerelateerde examens

Naast de verplichte examens zijn er ook examens op de BPV (BeroepsHoudingsExamen) en het IBKI (BeroepsVaardigheidsExamen). De mix van examens is te vinden in de onderstaande examenplannen. Voor elke kerntaak worden de examens zowel in de praktijk (BPV) als in een gesimuleerde omgeving (IBKI) afgenomen.

Planning

In het algemeen verloopt de studievoortgang als volgt:

  • Leerjaar 1:
    Kerntaak onderhoud en keuzedeel 1

  • Leerjaar 2:
    Kerntaak reparatie, keuzedeel 2, Nederlands, LLB en rekenen (+ generiek Engels voor niveau 4)

  • Leerjaar 3 (alleen niveau 3):
    Kerntaak diagnose en keuzedeel 3

  • Leerjaar 4 (alleen niveau 4):
    Kerntaak diagnose en keuzedeel 4 (+ in geval van doorstroom vanuit niveau 3 moeten ook Nederlands, Engels en rekenen op een hoger niveau worden behaald; bij overlap van keuzedelen kan er een extra keuzedeel gedaan moeten worden)

Examenpraktijkopdrachten op Landstede

Om de student goed voor te bereiden op het examen zijn er verschillende examenopstellingen gemaakt. Om deel te mogen nemen aan het BVE (IBKI) examen, moet de student deze opdrachten in onze werkplaats naar tevredenheid hebben doorlopen.

Hieronder kan het formulier (datum: 1-10-2024) worden gedownload. Dit formulier wordt regelmatig geüpdatet. De meest recente lijst kan de student op school verkrijgen.

 

Regels met betrekking tot examens

De student heeft voor elk (deel)examen 2 gelegenheden om het examen af te leggen. Een gelegenheid kan de volgende status hebben:

  • Behaald
  • Niet behaald
  • Afwezig

De student wordt als afwezig beschouwd als hij of zij niet aanwezig is of uit het examen wordt verwijderd.

Behoud van gelegenheid

Als er sprake is van overmacht, kan de student een aanvraag voor behoud van gelegenheid indienen. Dit kan de student samen met zijn of haar coach doen. De examencommissie behandelt de aanvraag en zal deze goed- of afkeuren. Bij goedkeuring wordt de afwezigheid uit de resultaten verwijderd. Houd er rekening mee dat situaties zoals een file vaak niet als overmacht worden beschouwd, terwijl ziek zijn op de dag voor het examen dat meestal wel is. Zorg ervoor dat de student zich op de ziekmeldingsdag meldt (bewijs is vereist).

Finale regeling

In uitzonderlijke gevallen kan de student een derde kans krijgen op één (deel)examen. Ook deze aanvraag gaat via de student en de coach. De examencommissie behandelt de aanvraag en zal deze goed- of afkeuren.

Examenstudent

Heeft de student geen examenkansen meer? Dan schrijft de student zich via de coach in als examenkandidaat. De kosten voor het examen zijn dan voor de student. De student kan echter nog steeds begeleiding krijgen door overleg met de coach.

Het docententeam streeft ernaar dat iedereen die dat wil, kan diplomeren.

Opleidingsgids/ schoolvakanties

Schoolvakanties:

Herfstvakantie

28 oktober t/m 1 november 2024

Kerstvakantie

23 december 2024 t/m 3 januari 2025

Voorjaarsvakantie

24 februari t/m 28 februari 2025

Meivakantie

18 april t/m 5 mei 2025

Zomervakantie

14 juli t/m 22 augustus 2025

 

Opleidingsgids

Heeft u hierboven nog geen antwoord op uw vraag gevonden? Mogelijk staat het in de opleidingsgids. Hier vindt u veel informatie over onder andere de opleiding en de locatie.

Opleidingsgids autotechniek

Studie, advies en begeleiding (SAB)

SAB is voor ieder student die meer ondersteuning nodig heeft of wenst.bDe ondersteuning van Student Advies & Begeleiding kent veel verschillende vormen en kan zowel individueel of in groepen zijn. De ondersteuning van SAB is aanvullend op de begeleiding die de student vanuit de opleiding krijgt.

Faciliteiten via de SAB lopen in eerste instantie via de coach van de student.

SAB biedt onder andere het volgende:

Loopbaanadvies

Wanneer een student na een gesprek met zijn/haar coach en/of een gesprek in het Studiecentrum niet weet welke opleiding hij/zij wil gaan doen dan kan de coach de student bij SAB aanmelden voor Loopbaanadvies.

Psychosociale begeleiding

Hierbij valt te denken aan problemen op het gebied van: sociale vaardigheden, motivatie, nemen van initiatief, depressiviteit, eetproblemen, assertiviteit, faalangst, loverboys, verslaving, tienermoeders, schulden, mishandeling, pesten/gepest worden, verlieservaring en agressief gedrag

Empowerment training

Deze training is bedoeld voor studenten van Landstede die meer zelfvertrouwen willen krijgen (bijvoorbeeld op stage) en daardoor gemakkelijker initiatief durven nemen en contact durven maken. Empowerment is een ander woord voor zelfvertrouwen en zelfsturing. Dit is iets wat je kunt ontwikkelen.

Leren & Gedrag

Ondersteuning en advies op het gebied van leren en gedrag. Denk hierbij aan Dyslexie, ADHD en ASS.

Plusvoorziening

De Plusvoorziening is een tijdelijk, intensief, onderwijstraject (max. 10 weken) voor overbelaste jongeren met multi-problematiek die van invloed is op de studievoortgang. Onderwijs, hulpverlening en welzijn werken samen, zodat de student kan werken aan zichzelf om uiteindelijk weer volledig terug te keren naar de opleiding en (alsnog) zijn/haar diploma kan halen.

Maatje op Maat

Maatje op Maat heeft als doel de uitval onder studenten te beperken door ze een steuntje in de rug te bieden. Geïnspireerd door het Afrikaanse gezegde: ’It takes a village to raise a child’ beweegt Maatje op Maatje zich buiten de school, in de samenleving. De praktijk heeft namelijk uitgewezen dat de meeste problemen of belemmeringen voor een succesvolle loopbaan vaak buiten de school liggen, in de privésfeer, de omgeving van de student.

BPV

Bij welk bedrijf mag er worden stagegelopen?

Uw zoon of dochter moet stage lopen bij een erkend bedrijf. De erkenning wordt verzorgd door de SBB. U kunt controleren of het bedrijf erkend is via de stagemarkt. Als het bedrijf nog niet erkend is, kan dit in veel gevallen worden geregeld. Het bedrijf moet dit zelf via de SBB doen.

Er gaat sterke voorkeur uit naar een 'normaal' autobedrijf. In zo'n bedrijf werkt uw zoon of dochter aan gangbare voertuigen.

Als uw zoon of dochter een passie heeft voor oldtimers, racerij, tractoren, enzovoort, hebben de meeste van deze bedrijven vaak een erkenning. De student moet echter extra inzet tonen in de praktijk op school, omdat sommige werkzaamheden in deze specifieke bedrijven minder vaak voorkomen. Daarom zal de student deze vaardigheden ook op school moeten oefenen.

De stagemarkt is ook een goede manier om bedrijven in de regio te vinden die nog stagiaires of BBL-studenten zoeken.

Let op: De stage mag pas beginnen nadat de BPVO door iedereen is ondertekend. Anders is de student niet verzekerd!

Stagemarkt

Stageperiodes

De student begint direct vanaf de eerste schooldag met de stage! Let op: dit mag alleen als de BPVO door alle partijen is ondertekend. Anders is de student niet verzekerd!

  • Na de introductieweek start de stage voor de BOL-studenten.
  • Na de introductiedag begint de BBL-student met werken.

De stagedagen kunnen elk jaar wisselen, waardoor ze niet van tevoren worden weergegeven. De student wordt hierover geïnformeerd via de startbrief.

Voor BBL-studenten:

  • Deze studenten gaan altijd 1 dag naar school en werken 4 dagen.

Voor BOL-studenten:

  • De periodes zijn als volgt: het zijn lintstages die lopen van de eerste lesweek tot de laatste lesweek.
Leerjaar 1 1 dag in de week
Leerjaar 2 2 dagen in de week
Leerjaar 3 2 dagen in de week
Leerjaar 4 2 dagen in de week

 

BPV- bezoek

Tijdens de BPV komt er normaal gesproken twee keer per jaar een BPV-begeleider op bezoek. Tijdens deze bezoeken worden onder andere de volgende punten besproken:

  • Het functioneren van de student binnen het bedrijf
  • De werkzaamheden die de student verricht
  • De beroepshouding van de student
  • De vorderingen van de student met betrekking tot de kerntaken (BHE)
  • De evaluatie en beoordeling van de BHE
  • Urenregistratie
  • Opvallende zaken vanuit school, zoals achterstanden of examenresultaten

De gesprekken vinden altijd plaats met de student, de leermeester en de BPV-docent. Vaak wordt een bezoek gecombineerd met een BHE-beoordeling.

Het verslag van het bezoek staat in e-To, en de student kan dit aan u laten zien.

Vanaf schooljaar 2021/2022 registreren studenten hun uren digitaal via het studentendashboard (Eduarte).

  • De student vult zijn BPV-uren digitaal in.
  • Als leermeester kunt u de ingediende BPV-uren in het bedrijvenportaal bekijken.
  • Vervolgens kunt u deze uren periodiek goedkeuren of verzoeken om correctie.

BPVO

BPV-overeenkomst (BPVO)

Voordat de student start met de BPV is het belangrijk dat de BPVO door alle partijen digitaal ondertekend wordt. Als dit niet gedaan is mag je nog niet starten met de BPV!

De BPVO wordt digitaal opgemaakt en eerst naar het e-mailadres van de student verzonden (of naar de ouder/verzorger als de student jonger dan 18 jaar is). Nadat de student de overeenkomst heeft ondertekend, wordt deze per e-mail naar het bedrijf verzonden. Het bedrijf ontvangt de BPVO na ondertekening ook per e-mail.

Let op: De BPV-overeenkomst kan niet worden opgesteld als het bedrijf niet erkend is. Landstede kan deze erkenning niet verlenen; alleen SBB (www.s-bb.nl) kan dit doen.

Als uw bedrijf nog geen erkenning heeft, kunt u deze aanvragen bij SBB.

Bent u de BPVO kwijt of heeft u deze niet ontvangen?

De student kan de BPVO eenvoudig downloaden. Ga hiervoor naar:

Eduarte
Studie
Bestanden

Hier kan de meest recente getekende BPVO worden gedownload. Dit is de snelste manier op aan de BPVO te komen.

Voor overige vragen over de BPVO kunt u contact opnemen met de administratie.

Stageopdrachten

In dit overzicht staan de praktijkwerkzaamheden die uw zoon of dochter moet beheersen voor het examen van de desbetreffende kerntaken (zie kopje examens).

BBL-opleiding: Als uw zoon of dochter een BBL-opleiding volgt, wordt de praktijk voornamelijk geoefend tijdens de BPV. Specifieke examenopdrachten kunnen daarnaast geoefend worden op Landstede.

BOL-opleiding: Voor studenten in de BOL-opleiding geldt dat zij de praktijk zowel op school als tijdens de BPV oefenen. Ook hier kunnen specifieke examenopdrachten op Landstede geoefend worden.

 

Gedragregels school

Voor iedere student regelden de volgende algemene gedragsregels:  

  • Hanteer in zijn algemeenheid de juiste aanspreekvormen en let op je taalgebruik;    

  • Luister naar anderen en laat ze uitpraten;  

  • Gemaakte afspraken dien je na te komen;  

  • Ruim altijd je eigen spullen/afval op, help elkaar daarmee en spreek elkaar daaropaan;  

  • Op school wordt altijd Nederlands gesproken behalve tijdens de (taal)lessen waarin anders van je gevraagd wordt;  

  • Tijdens je aanwezigheid op school is jouw telefoon op stil in je borstzak. Bij bijzondere omstandigheden (zoals ziekte in de familie) kan daar na overleg met de docent, van worden afgeweken;  

  • Afval wordt in de daarvoor bestemde bakken gedeponeerd. Papier en restafval wordt gescheiden.  

  • Ongewenst gedrag wordt binnen onze opleiding absoluut niet getolereerd. Onder ongewenst gedrag wordt onder andere verstaan discriminatie, seksueel misbruik en seksuele intimidatie, pesten, fysiek of verbaal geweld, vandalisme, diefstal, denigrerende opmerkingen en/of beledigend gedrag.    

  • Gewenste intimiteiten: hou rekening met anderen en stel dit gedrag uit tot je in je privé-omgeving bent.  

  • Er wordt niet getekend of geschreven op tafels, muren of wc-deuren.    

  • Er wordt geen elektrische apparatuur geplaatst in de lockerruimtes en er worden geen bederfelijke goederen bewaard.  

  • Van een student die met een auto op het complex rijdt wordt verwacht dat dit stapvoets (5 km/uur) is.

Contactgegevens

Hieronder vindt u onze contactgegevens en bij wie u moet zijn met uw vraag.

 

Tom Swinkels - Docent, coach & BPV begeleider

tswinkels@landstede.nl

088-8905811

Contact opnemen bij vragen over leerjaar 3 & 4 betreft stage, stagebeoordelingen en begeleiding, voortgang studenten, alle examens, diplomering.

 

Teun van Dreven - Docent, coach & BPV begeleider

tvandreven@landstede.nl

088-8905766

Contact opnemen bij vragen over leerjaar 1 betreft stage, stagebeoordelingen en begeleiding, voortgang leerjaar 1 studenten, intakes nieuwe studenten en praktijklessen.

 

Margriet Deuring-van Lochem - Administratie

mdeuring@landstede.nl

088-8507819

Contact opnemen bij vragen over BPVO en administratieve wijzigingen zoals adressen of telefoonnummers.

  • Het arrangement Landstede autotechniek informatie ouders is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Tom Swinkels Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2024-12-04 13:23:46
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Beste bezoeker, Voor je staat de WikiWijs-pagina van Landstede MBO - Autotechniek met betrekking tot de beroepspraktijkvorming (BPV). Op deze pagina vind je allerlei informatie omtrent de BPV en contactgegevens voor het stellen van vragen. Veel succes met je BPV of met het opleiden/begeleiden van de stagiair.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Swinkels, Tom. (2024).

    Landstede autotechniek BPV leermeesters

    https://maken.wikiwijs.nl/191137/Landstede_autotechniek_BPV_leermeesters

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.