Bluebot: Woordenschat thema jonge dieren

Bluebot: Woordenschat thema jonge dieren

Omschrijving

In het lesprogramma zijn diverse opdrachten opgenomen waarbij de kinderen de Bee-Botmat niet gebruiken. In de eerste opdracht maken de kinderen geen gebruik van de Blue-Botmat en gaan ze over tot levend programmeren. In deze activiteit neemt één van de kinderen de rol aan van een robot en luistert naar de opdrachten van een ander kind. Op deze manier oefenen de kinderen met de programmeertaal van de Blue-Bot.
Voor de overige opdrachten gaan de kinderen aan de slag zonder de Blue-Botmat. Ze krijgen de kans  om hun eigen parcours te ontwikkelen voor de Blue-Bot, inclusief diverse obstakels. Hierdoor worden niet alleen programmeervaardigheden geoefend, maar ook verschillende meetkundige problemen aangepakt.

Leerdoelen

  • De kinderen leren te werken met de bluebot
  • De kinderen maken kennis met het programmeren
  • De kinderen werken aan computational thinking:
  • Ze leren een taak uitvoeren door stap voor stap een reeks handelingen uit te voeren

Aanbodsdoel:

  • Kennismaken van enkele veel voorkomende planten en dieren in de eigen omgeving met naam, enkele kenmerken en de leefomstandigheden (inhoudslijn planten, dieren en de mens)

Voor de docent

Werkbladen voor de leerling

Colofon

Het arrangement Bluebot: Woordenschat thema jonge dieren is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Fortior
Laatst gewijzigd
2024-04-05 20:44:08
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In het lesprogramma zijn diverse opdrachten opgenomen waarbij de kinderen de Bee-Botmat niet gebruiken. In de eerste opdracht maken de kinderen geen gebruik van de Blue-Botmat en gaan ze over tot levend programmeren. In deze activiteit neemt één van de kinderen de rol aan van een robot en luistert naar de opdrachten van een ander kind. Op deze manier oefenen de kinderen met de programmeertaal van de Blue-Bot. Voor de overige opdrachten gaan de kinderen aan de slag zonder de Blue-Botmat. Ze krijgen de kans om hun eigen parcours te ontwikkelen voor de Blue-Bot, inclusief diverse obstakels. Hierdoor worden niet alleen programmeervaardigheden geoefend, maar ook verschillende meetkundige problemen aangepakt.
Leerniveau
PO groep 3; PO groep 1; PO groep 2;
Leerinhoud en doelen
Techniek;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
iol, wetenschap en techniek

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Fortior. (z.d.).

Template

https://maken.wikiwijs.nl/198727/Template

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open