Practicum_Elektriciteit

Practicum_Elektriciteit

Inleiding

In deze lessen ga je aan de hand van practica onderzoeken hoe de natuurkunde werkt. We gaan naar elektriciteit. Door onderzoek te doen naar de natuurkunde zal je meer inzicht krijgen over hoe dit allemaal werkt. Daarnaast zit er in deze lessenreeks ook een schrijvend leren opdracht. Door een logisch verhaal te schrijven over de natuurkunde (voor iemand anders), leer je begrippen uit te leggen waardoor je die begrippen ook beter begrijpt.

 

Klas 1 en 2
Les 1 t/m 4 bestaat uit 1 of 2 practicum(s) die zijn gekoppeld aan de theorie die je moet weten.

 

Klas 2/3
In les 5 gaan we werken aan een schrijf opdracht. In deze opdracht moet je uitleg geven over verschillende schakelschema onderdelen. Die uitleg moet simpel zijn, de tekst die je uiteindelijk gaat maken kan weer gebruikt worden als je het van Natuurkunde kiest in de bovenbouw. De tekst zal ook beoordeeld worden door de coach.

 

Klas 1/2/3
In de laatste les moet je een poster maken. De poster gaat over één van de practica die je hebt gemaakt. In de poster moet een onderzoeksvraag, de werkwijze en de conclussie van je onderzoek en eventueel plaatjes die de theorie duidelijker maken. De poster lever je aan het einde van de les in via de mail maar hij wordt ook afgedrukt. Uiteindelijk komt de poster te hangen in het natuurkunde lokaal en zal het een voorbeeld zijn voor volgend jaar. Ook de poster wordt beoordeeld.

 

Vul het invulblad in met pen en als je wilt rekenen gebruik je eerst je schrift als klad papier.

 

Als je dit alles hebt doorgelezen mag je beginnen aan les 1, je kan dit doen door op de peil rechtsonder te drukken. Succes!!

Colofon

Het arrangement Practicum_Elektriciteit is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2024-02-08 08:53:41
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Op deze site vind je een practicum reeks voor leerlingen. De reeks gaat over elektriciteit en schakeling.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Herbert Vissers eXplore. (z.d.).

elektriciteit - kopie 1

https://maken.wikiwijs.nl/202790/elektriciteit___kopie_1

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Leerdoelen check: Les 1

leerdoelen check: les 2

leerdoelen check: les 3

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open