Modeldidactiek 2023-2024

Modeldidactiek 2023-2024

Over de pilot

Modeldidactiek 2023-2024 is een voortzetting van de PLG Modeling Instruction die in het schooljaar 2022-2023 al gelopen heeft in het netwerk van Bètapartners. Na een oriëntatie in het voorjaar van 2022 is in een aantal bijeenkomsten materiaal verkend, vertaald, uitgeprobeerd en geëvalueerd. Het komend jaar wil de groep graag een belangrijk deel van het Amerikaanse lesmateriaal vertalen en aanpassen met de extra steun van de kennisnetsubsidie. Op de website van Bètapartners staat informatie over het project met het de aanpak voor de PLG van komend jaar. Voor meer informatie over de didactiek en het werk dat afgelopen jaar gedaan is, verwijzen we naar een voorbeeld van docentenmateriaal, een activiteit voor leerlingen en een artikel in de NVOX over deze aanpak.

 

Impuls open leermateriaal steunt dit project

Hoe komt open leermateriaal in de praktijk het beste tot zijn recht? Om dit te ontdekken, ondersteunt Impuls Open Leermateriaal projecten met begeleiding en subsidie. We monitoren deze projecten en de kennis die we opdoen, borgen we en maken we beschikbaar voor anderen. Zo geven we open leermateriaal een rotsvast fundament.

De pilot "[naam]" heeft in de eerste lichting een positief advies van de jury gekregen. De jury vindt het een interessante aanvraag met mogelijkheden voor vakoverstijgend werken. De onderzoekende werkvormen worden steeds meer gevraagd vanuit docenten. Inhoudelijk interessant materiaal dat een goede aanvulling op het onderwijs kan zijn. 

 

Bekijk hier alle pilots Website Impuls Open Leermateriaal

Colofon

Het arrangement Modeldidactiek 2023-2024 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2023-12-19 11:14:25
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

De NVON, de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen, is penvoerder voor dit project. De NVON werkt in goede samenwerking met andere organisaties in het onderwijsveld, zoals de vo-ho netwerken, SLO, lerarenopleidingen en scholen aan goed bètaonderwijs en een prettige werkplek voor docenten en toa’s. 

Bètapartners is een vo-ho netwerk van scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Holland en Flevoland dat samen met het hoger onderwijs in de regio (VU, UvA en HvA) en werkt aan versterking van onderwijs in de bètavakken. Bètapartners is administratief een onderdeel van de Vrije Universiteit. Net als bij de andere vo-ho netwerken spelen de docenten uit het veld een actieve rol. 

De aanvraag is verder een samenwerking met docenten en enkele van de scholen waar zij werken: het Murmellius Gymnasium Alkmaar, het Martinus College in Grootebroek en het Amsterdams Lyceum in Amsterdam.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Pilot in het kader van 'Impuls Open Leermateriaal'
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Pagina's pilots IOL. (z.d.).

Template Etalage Pagina

https://maken.wikiwijs.nl/202243/Template_Etalage_Pagina

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open