Werken aan de eigen professionele ontwikkeling

Werken aan de eigen professionele ontwikkeling

Inleiding

In deze basis-ALA ga je je vooral richten je eigen professionele beroepshouding.

Je vergroot je kennis over organisaties binnen het welzijnswerkveld en jouw eigen rol hierin. Begrippen als deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit staan centraal. Het werken met POP en SWOT zullen aan het einde van deze cursus bekende methodieken zijn waarin je al je persoonlijk en professionele leerdoelen kwijt kunt.

Hoe word je een goede werknemer en hoe blijf je dat ook. Het heeft dus niet alleen met de tijd nu tijdens je opleiding te maken, het heeft er alles mee te maken hoe je straks als werknemer op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en hier ook tijdig op inspeelt. Ook leer je over de beroepscode.

Kwaliteit binnen een organisatie heeft al een aantal jaren een belangrijke rol. Je spreekt dan ook van ‘kwaliteits-ZORG’. En dan met name ook het verbeteren van die kwaliteit. Hoe gaat dat bij jou op je BPV? Het is het onderzoeken waard om hiermee, op een professionele manier, aan de slag te gaan.

Doordat er steeds meer wordt nagedacht over kwaliteit, over (eigen) deskundigheid en over het professionele handelen van werknemers, komen er als vanzelf ook nieuwe ontwikkelingen naar voren. Deze ontwikkelingen kunnen te maken hebben met het directe uitvoerende werk, maar ook met visie, missie, beleid en/of andere strategieën. Kortom werken binnen kinderopvang/school is behoorlijk veranderlijk, al zou je dat niet altijd gelijk denken.

Colofon

Het arrangement Werken aan de eigen professionele ontwikkeling is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Jos Stokman
Laatst gewijzigd
2024-01-11 07:28:21
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In deze basis-ALA ga je je vooral richten je eigen professionele beroepshouding. Je vergroot je kennis over organisaties binnen het welzijnswerkveld en jouw eigen rol hierin. Begrippen als deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit staan centraal. Het werken met POP en SWOT zullen aan het einde van deze cursus bekende methodieken zijn waarin je al je persoonlijk en professionele leerdoelen kwijt kunt.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur 0 minuten

Bronnen

Bron Type
Onderwijsontwikkelingen of vraagstukken
https://95stellingen.nl/
Link
https://www.bookwidgets.com/play/LIFZAM5v-iQAEo3gk6gAAA/8E28K8A/ala-periode-6-o?teacher_id=6128051390775296
https://www.bookwidgets.com/play/LIFZAM5v-iQAEo3gk6gAAA/8E28K8A/ala-periode-6-o?teacher_id=6128051390775296
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open