Les 2: Maak een hoorspel.

Les 2: Maak een hoorspel.

Les 2: Maak een hoorspel.

Fase 3 & Fase 4

 

Dit is een lessenreeks van twee lessen.Beide lessen duren 45 min.

 

Korte samenvatting

  • In deze tweede les gaan de leerlingen aan de slag met het opnemen van het hoorspel. Na een korte terugblik op les 1 gaan zij snel zelf aan de slag. Ze zullen aan het einde van de les elkaars hoorspel (deels) beluisteren.

TIP: om het opnemen vlotter te laten verlopen is het handig vooraf plekjes te zoeken/reserveren in de school waar leerlingen in een rustige omgeving hun hoorspel kunnen opnemen. En een aantal extra handen/ogen in de begeleiding is ook erg fijn. Deze les vraagt dus organisatorisch het e.e.a. van de leerkracht.
Je kunt er ook voor kiezen om steeds 1 groepje het hoorspel op te laten nemen en dit op te nemen in bijvoorbeeld de weektaak.

Colofon

Het arrangement Les 2: Maak een hoorspel. is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2023-06-30 10:12:01
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In deze tweede les gaan de leerlingen aan de slag met het opnemen van het hoorspel. Na een korte terugblik op les 1 gaan zij snel zelf aan de slag. Ze zullen aan het einde van de les elkaars hoorspel (deels) beluisteren.
Leerniveau
VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 1; VWO 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 1; HAVO 1; VMBO gemengde leerweg, 1; PO groep 8; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 2; PO groep 7; PO groep 6; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; Speciaal basisonderwijs; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Nederlandse Taal; Mondelinge taalvaardigheid; Spreken; Afstemming op doel; Gesprekken voeren (Nederlands); Computervaardigheden/ICT;
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten
Trefwoorden
bovenbouw po, digitale geletterdheid, fase 3, fase 4, hoorspel, ict basisvaardigheden, onderbouw vo, praktische ict vaardigheden

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

PCOU Willibrord- Link030. (2023).

Les 1: Maak een hoorspel.

https://maken.wikiwijs.nl/190633/Les_1__Maak_een_hoorspel_

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open