Colofon
Het arrangement Ons politieke systeem. is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.
- Auteur
- Laatst gewijzigd
- 2023-04-11 13:30:45
- Licentie
-
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
- het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
- het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
- voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.
Aanvullende informatie over dit lesmateriaal
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
- Toelichting
- De leerlingen hebben na het maken van dit arrangement een beter overzicht over hoe onze politiek eruit ziet. -Het leerniveau is voor mbo1 startcollege. - De stof is, burgerschap dimensie 4, Politiek bewustzijn. -De doelgroep is tussen de 17 en 27, zei hebben niet heel veel interesse in politiek. En dat wil ik graag veranderen! Zo wil ik de volgende leerdoelen in ieder geval wel behaald hebben: -Je kunt uitleggen waarom Nederland een democratie is. -Je kunt uitleggen wat de begrippen democratie en dictatuur betekenen. -Je kunt voorbeelden noemen van taken van de overheid . -Aan het eind van het arrangement kun je uitleggen wat politieke partijen zijn! -Aan het eind van het arrangement kun je voorbeelden noemen van Nederlandse partijen -Aan het van het arrangement kun je uitleggen hoe verkiezingen werken. -Aan het eind van het arrangement kun je weten welke politieke partijen het beste bij jou passen. -Je kunt uitleggen wat de begrippen regering, coalitie en kabinet betekenen. -Je kunt uitleggen hoe de regering gevormd wordt. -Je kunt uitleggen hoe een wet tot stand komt. -Je kunt voorbeelden noemen van de taken en bevoegdheden van de Eerste en Tweede kamer
- Eindgebruiker
- leerling/student
- Moeilijkheidsgraad
- gemiddeld
- Studiebelasting
- 4 uur en 0 minuten