App Noot Muis 2.0

App Noot Muis

Over de pilot

afbeelding

Integratie van digitale geletterheid in taalonderwijs.

Een leesplank met aap noot mies is alláng niet meer van deze tijd. ‘App Noot Muis’ daarentegen …

‘App Noot Muis’ is een initiatief van stichting Jong Leren en bestaat sinds 2019. In de tussentijd heeft de initiatiefnemer, in samenwerking met 7 andere organisaties, een uitgebreide themapagina op Wikiwijs gezet. Daarop staan open lessen digitale geletterdheid die je in plaats van de ‘gewone’ taalles kunt geven. Zo integreer je dit thema gemakkelijker in je drukke lesprogramma.

En nu is het tijd voor het vervolg: ‘App Noot Muis 2.0’.

 

  Klik hier voor het lesmateriaal!  

 

Verdieping en kwaliteitsslag

Inspireren is belangrijk. Wil je van inspiratie naar implementatie gaan, dan is er meer nodig. Van diverse scholen hebben wij teruggekregen dat het materiaal niet altijd voldoende is. Voor veel vaardigheden is nog geen materiaal ontwikkeld. Door gebruik te maken van alle kennis op de verschillende scholen kunnen we met elkaar een flinke stap zetten. Twaalf scholen van Jong Leren willen hiermee aan de slag. Zo ook scholen van andere stichtingen die al aangegeven hebben mee te willen denken.

De meerwaarde voor het onderwijs van deze pilot is dat we met elkaar out-of-the-box denken. We gaan vanuit de aanbodsdoelen aan de slag en combineren dit met het taalonderwijs; hoe zorgen we ervoor dat onze leerlingen digitaal geletterd worden terwijl zij ook taalvaardiger worden?

Impuls Open Leermateriaal steunt dit project

Hoe komt open leermateriaal in de praktijk het beste tot zijn recht? Om dit te ontdekken, ondersteunt Impuls Open Leermateriaal projecten met begeleiding en subsidie. We monitoren deze projecten en de kennis die we opdoen, borgen we en maken we beschikbaar voor anderen. Zo geven we open leermateriaal een rotsvast fundament.

"Het projectplan geeft de indruk dat de organisatie goed begrijpt wat open materiaal is en zich wil inzetten om open materiaal beter in het onderwijs te laten landen." - Jury beoordeling Impuls Open Leermateriaal.

 

Bekijk hier alle pilots Website Impuls Open Leermateriaal

Colofon

Het arrangement App Noot Muis is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2024-03-19 15:21:06
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Pilot in het kader van 'Impuls Open Leermateriaal'
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open