Verrijkt curriculum voor talentvolle sporters

Verrijkt curriculum voor talentvolle sporters

Over de pilot

Open digitaal leermateriaal om de duale carrière van (aankomende) topsporters te ondersteunen.

Het Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport (EVOT) heeft als doel elke talentvolle sporter optimaal te ondersteunen in de combinatie van sporten, leren en presteren. Met de Topsport Talentscholen is in de afgelopen 30 jaar een hechte community opgebouwd die elkaar op diverse gebieden versterken. Echter nog niet op het gebied van open leermateriaal.

Topsport combineren met onderwijs

Als talentvolle sporter heb je geen topsportcarrière voor het leven. Om goed voorbereid te zijn op een tweede carrière, is het belangrijk om (top)sport te combineren met onderwijs: de duale opleiding. Werken aan twee carrières is intensief en persoonlijk: het vraagt veel tijd, energie en focus. Daarom is het belangrijk dat het onderwijs flexibel, meer plaats- en tijdonafhankelijk en efficiënt is. En dat kan: met open, leerlinggestuurd digitaal leermateriaal.

In deze pilot werken 12 Topsport Talentscholen aan het ontwikkelen van dit materiaal om talentvolle sporters te helpen bij het uitstippelen van een duale carrière, als aanvulling op het eigen LOB-programma van de school. Een basis hiervoor is al vóór de pilot gelegd door 4 scholen in het zuiden des lands.

Impuls open leermateriaal steunt dit project

Hoe komt open leermateriaal in de praktijk het beste tot zijn recht? Om dit te ontdekken, ondersteunt Impuls Open Leermateriaal projecten met begeleiding en subsidie. We monitoren deze projecten en de kennis die we opdoen, borgen we en maken we beschikbaar voor anderen. Zo geven we open leermateriaal een rotsvast fundament.

De pilot verrijkt curriculum voor talentvolle sporters heeft in de eerste lichting een positief advies van de jury gekregen. De jury vond de pilot waardevol vanwege de interessante doelgroep en waardeerde ook zeer de energie en voortvarendheid die binnen het project aan de dag wordt gelegd.

 

Bekijk hier alle pilots Website Impuls Open Leermateriaal

Colofon

Het arrangement Verrijkt curriculum voor talentvolle sporters is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2023-10-25 13:18:39
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

In deze pilot werken EVOT (expertisecentrum voortgezet onderwijs en topsport) en alle 30 topsport talent scholen samen.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Pilot in het kader van 'Impuls Open Leermateriaal'
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Pagina's pilots IOL INTERN. (z.d.).

Basis uitleg impuls

https://maken.wikiwijs.nl/195154/Basis_uitleg_impuls

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open