Doel
Doel van de opdracht
Beschrijf hier het doel dat met dit leermateriaal beoogd wordt.
Niveau
De uitdagingen zijn op drie niveaus beschikbaar: brons, zilver en goud. Geef aan welk niveau deze uitdaging heeft.
Weet/kun jij dit al?
Voor sommige opdrachten is voorkennis gewenst of is het belangrijk of gewoon handig dat je bepaalde vaardigheden al beheerst. Is dit het geval dan kun je dit hier aangeven. Je kunt de benodigde voorkennis uitschrijven, maar in het kader van leerlinggestuurd lesmateriaal kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld open vragen aan de leerling of een test-jezelf quiz.
Wanneer?
In principe kiezen leerlingen zelf wanneer zij met een bepaalde uitdaging aan de gang gaan. Geef hier (indien van toepassing) aan wanneer de leerling de uitdaging uiterlijk moet hebben gedaan.
Alle uitdagingen
Deze uitdaging maakt deel uit van een groter geheel. Alle uitdagingen zijn hier te vinden.
|
Ontwikkeling
Oriëntatie
In het algemeen zal een stukje 'theorie'/kennis dienen te worden opgedaan. Hier kun je aangeven welke informatie kennis nodig is en hoe leerlingen aan de benodigde informatie over het onderwerp kunnen komen. In het kader van meer leerlinggestuurd leermateriaal is het te overwegen om de benodigde informatie niet rechtstreeks in uitgewerkte vorm aan de leerling te verstrekken. Denk bijvoorbeeld aan:
- zelfstandig de benodigde informatie laten zoeken
- evt. als hulpmiddel een voorselectie maken van geschikte bronnen
- stellen van vragen zodat de leerling door deze te beantwoorden de kennis opdoet
Uitdaging
Stap 1
Deel 1 van de uitdaging
De uitdaging is gericht op het verwerken en het in de praktijk toepassen van de opgedane kennis. De uitdaging kan uit verschillende onderdelen bestaan, bijvoorbeeld één of meer vragen/opdrachten ter verwerking en vervolgens een eindopdracht.
Vermeld altijd:
Werk de uitdaging uit op je eigen manier. Check de Toolbox voor ideeën en tips!
Stap 2
Deel 2 van de uitdaging
De uitdaging is gericht op het verwerken en het in de praktijk toepassen van de opgedane kennis. De uitdaging kan uit verschillende onderdelen bestaan, bijvoorbeeld één of meer vragen/opdrachten ter verwerking en vervolgens een eindopdracht.
Stap ...
Het laatste deel van de uitdaging kan een eindopdracht zijn waarbij de opgedane kennis wordt verbonden met de praktijk van school of sport.
Vermeld hierbij altijd:
Je maakt je eigen ontwikkeling inzichtelijk voor jezelf en voor anderen in je portfolio. Voeg het eindresultaat van deze uitdaging hieraan toe.
Niveau behaald?
Zilver
|
Welke opleidingen sluiten aan bij jouw vaardigheden en ambities?
Verzamel informatie over diverse opleidingen, spreek studenten en probeer je er een voorstelling van te maken.
|
Bespreek je sportieve carrière met je trainer en wat dit betekent voor de combinatie sporten-studeren
Waar is jouw mogelijk toekomstige trainingslocatie?
Hoe houd je de driehoek trainen-studeren-wonen zo klein mogelijk?Vraag aan kennissen die al werken wat ze nu precies doen, wat leuk en belangrijk is in hun werk en wat voor opleiding ze gevolgd hebben
|
Wanneer?
onderbouw
|
Heb jij het niveau zilver behaald? Ga dan in gesprek met je begeleider op school en vertel welke stappen jij hebt gezet.
Wil jij je voorbereiden op het gesprek? Je portfolio en de reflectie toolbox kunnen je helpen om je stappen toe te lichten.
|