Ruimteschip aarde

Ruimteschip aarde

Een bemand ruimteschip

In deze wikiwijs gaan we een reis rond de aarde maken vanuit het perspectief van een ruimteschip. Hierbij gaan we inzoomen op de mondiale problemen die je, als het ware, vanuit een ruimteschip zou kunnen waarnemen. Zo gaan we in op de werkingen van de planeet en de mensen die erop wonen.

Wat?: Je gaat aan de slag met de wikiwijs over ruimteschip aarde.

Hoe?: Je leest de tekst door en maakt de opdrachten wanneer ze aan bod komen. Als je klaar bent met de pagina druk je op de pijl om verder te gaan.

Hulp?: Je mag rustig vragen aan je buurpersoon of aan de leraar als je er echt niet uit komt.

Tijd?: Je hebt een heel lesuur. 

Uitkomst?: Je moet de lesdoelen uit kunnen leggen en de feedback hebben ingevuld.

Klaar?: Als je klaar bent moet je de opdrachten maken uit je werkboek.

Colofon

Het arrangement Ruimteschip aarde is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Dano van Calsteren Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2023-04-11 12:59:27
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
De aarde is een prachtig en complex systeem waarin alles met elkaar verbonden is. De aarde heeft een atmosfeer, hydrosfeer, geosfeer en biosfeer die elkaar beïnvloeden en ondersteunen. Helaas kan de mensheid, met haar snel groeiende bevolking en industrie, een negatief effect hebben op deze systemen. Overbevolking is een groot probleem, waardoor er steeds meer druk komt te staan op de beschikbare hulpbronnen. Voedselproductie wordt steeds moeilijker, met een groeiende wereldbevolking en een afnemende landbouwgrond. Water wordt ook steeds schaarser, met veel steden die worstelen met watertekorten. Het is belangrijk dat we ons bewust worden van deze problemen en er samen werk maken van oplossingen, door bijvoorbeeld efficiënter gebruik te maken van hulpbronnen, duurzame landbouw te bevorderen, en beter waterbeheer te implementeren. Als we dat niet doen, zullen de gevolgen van deze problemen alleen maar groter worden.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Kennisclip demografie
https://www.youtube-nocookie.com/embed/_O6-P4f7P0I
Video

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Overbevolking

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Versie 2.1 (NL)

Versie 3.0 bèta

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open