Opdracht: Devaluatie van de wal in de sloot - vwo456

Opdracht: Devaluatie van de wal in de sloot - vwo456

Introductie

Het land Imareca heeft een zwakke economie. De werkloosheid neemt toe en de lopende rekening van de betalingsbalans met de belangrijkste handelspartner vertoont een groot tekort. Is een devaluatie van de munt een optie om de economie te stimuleren? 

Deze examenopgave heeft als titel 'Devaluatie van de wal in de sloot'.Je onderzoekt het (korte termijn) effect van een devaluatie op de economie.

Colofon

Het arrangement Opdracht: Devaluatie van de wal in de sloot - vwo456 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2021-11-23 09:39:23
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze opdracht hoort bij het thema 'Goede tijden, slechte tijden', en is onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor economie vwo456. De opdracht begint met een intro, daarna komt er een stuk tekst over wat je straks kan na deze opdracht (de leerdoelen) en vervolgens komt er een uitleg wat je gaat doen. De opdracht bestaat uit drie verschillende opdrachten en examenvragen. De eerste opdracht gaat over de euro en vreemde valuta. Hier worden vragen gesteld over de wisselkoers en vreemde valuta. Bij de tweede opdracht gaat het over de rol van het buitenland. Hier worden vragen gesteld over de lopende rekening en de koersstijging. Bij de derde opdracht gaat het over de economische kringloop. Hier worden vragen gesteld over de kringloop. Bij het examen ga je vragen beantwoorden over devaluatie. Hier moet je vragen beantwoorden over de prijselasticiteit van de export en import. Ter afsluiting zijn de antwoorden van het examen weergegeven.
Leerniveau
VWO 6; VWO 4; VWO 5;
Leerinhoud en doelen
Wisselkoers en betalingsbalans; Economie; Conjuncturele verschijnselen; Goede tijden, slechte tijden;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
1 uur en 30 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, devaluatie, devaluatie van de wal in de sloot, economie, goede tijden slechte tijden, import en export, prijselasticiteit, stercollectie, vwo456, wisselkoers

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

VO-content Economie. (2021).

Het wisselfonds - v456

https://maken.wikiwijs.nl/171655/Het_wisselfonds___v456

VO-content Economie. (2021).

Opdracht: De economische kringloop KB - vwo456

https://maken.wikiwijs.nl/168739/Opdracht__De_economische_kringloop_KB___vwo456

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open