Robotica onderbouw STO

Robotica onderbouw STO

Wat is de definitie van een robot

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in ons leven. We zien ze dagelijks om ons heen en maken er steeds vaker gebruik van. Maar op de vraag wat is nu een robot is het antwoord niet zo makkelijk. Als je het zou opzoeken in het woordenboek dan krijg je bijvoorbeeld de volgende antwoorden:

1 Een door de mens gemaakte pop, werkend via allerlei gecompliceerde technieken, een kunstmatig mens

2 Machines die door middel van moderne technieken zelfstandig kunnen werken zonder tussenkomst van de mens.

Maar deze antwoorden geven niet het volledige antwoord op onze vraag wat nu eigenlijk robots zijn. Nog maar sinds kort zien wij dat robots gebruikt worden als een automatisch systeem bij industriële toepassingen en bij het duiken naar wrakken (Titanic) en natuurlijk bij ruimtereizen (Mars)

Nog niet zolang geleden hadden de robots een menselijke gadaante. Ze leken erg op ons en konden handelingen die wij ook konden. Deze robots zie je vaak in films, stripverhalen en natuurlijk in games op je PS of XBox.

Ze worden kunstmatige mensen genoemd. Omdat ze niet geboren worden zoals wij, maar gemaakt worden in een fabriek. Ze zien eruit als menzen en worden van vaak "ANDROIDS" of "HUMANOIDS" genoemd.

Op onderstaande foto zie je fabrieksrobot. Deze robots lassen bijvoorbeeld een auto in elkaar of ze spuiten een auto. Dat zijn vaak steeds dezelfde bewegingen. Dat zoden wij als mens ook kunnen. Pfff ik moet er niet aan denken, steeds hetzelfde werk!!!

Eigenlijk zijn wij het een beetje normaal gaan vinden dat de robot op een mens of een voertuig lijkt. Maar robots zijn er al heel lang en waarschijnlijk hebben jullie er ook wel 1 in huis. Lees maar eens verder.

Als je kijkt naar de vaatwasser en de wasmachine dan passen alle punten van punt twee op deze robots. Ze kunnen namelijk zelfstandig een taak verrichten (nl. afwassen en wassen) zonder dat wij er verder nog iets aan doen.

Dat betekend dus dat robots al heel lang in onze huizen aamweig zijn. Ze zijn zo normaal dat wij ze niet eens meer als robot herkennen.

 

Colofon

Het arrangement Robotica onderbouw STO is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Berend van Gelder Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2021-04-19 12:23:16
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Programmeer met je eigen robot met de micro:bit. Kennismaken met de Cat car
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
https://makecode.microbit.org/#
https://makecode.microbit.org/#
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open