BPV - Werkveld oriëntatie

BPV - Werkveld oriëntatie

Welkom

Samenwerkend leren

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij onze Wikiwijs. We hebben hier met plezier aan gewerkt en hopen dat jij het net zo leerzaam en leuk vind als wij. We wensen je alvast veel lees en leer plezier toe!

Groep 4: Maryam Bahrami Baba Heidari (0998501), Fatima Soekha (0994874), Ӧzge Keskin (0993530), Xiomara Josias (0863648).

Hogeschool Rotterdam, opleiding leraar Gezondheidszorg en Welzijn.

Begeleidende docenten: Saskia Lavooij, Suzan Valstar & Silke Struijs.

 

Inleiding

Welkom bij het vak werkveld oriëntatie!

Bij de start van jullie opleiding hebben jullie tijdens de lessen Studieloopbaan (SLB) gehad over de Beroepspraktijkvorming (BPV) ook wel stage. Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de BPV hebben wij een lessenreeks ontwikkeld die aansluit op de SLB lessen. In de aankomende 5 weken gaan jullie kennis maken met de verschillende werkvelden waar jij als Dienstverlener Zorg en Welzijn uit kan kiezen. In deze lessenreeks ga je kennis maken met de werkvelden, de werkzaamheden en de doelgroepen die je tegenkomt.

Aan het eind van deze lessenreeks kan je 2 opties doorgeven voor je beroepspraktijkvorming (BPV) stage.

Opdracht

Onder het kopje verwerking werkvelden vind je de opdrachten die je moet maken voor het vak Werkveldoriëntatie. Aan het begin van de les zal de docent aangeven wanneer je aan welke opdracht kan werken. Bij het kopje informatie bronnen vind je kennisclips die je kunnen helpen bij het maken van de opdracht en het oriënteren op de werkvelden. 

Verwerking werkvelden

Kinderdagopvang

Open bestand PowerPoint werkveld Kinderopvang

Thuiszorg

Open bestand PowerPoint werkveld Thuiszorg

Verpleeghuis

Open bestand Werkblad Verpleeghuis

Informatie bronnen

Benieuwd hoe een stagedag eruit kan zien? Klik dan hier.

Bram mocht een dag meelopen in de ouderenzorg

Loop mee met Debby in de thuiszorg

Werken in de thuiszorg, niet voor watjes

Loop mee met leerling verpleegkunidge Lorinde in de verpleeghuis

Een dagje meelopen met Jeffrey in de thuiszorg

Kiddoozz
Informatie link, kinderopvang.

Aafje
Informatie link.

Laurens
Informatie link, langer thuis wonen.

Beoordeling

Je hebt d.m.v. de loopbaan oriëntatie en –begeleiding lessen een inzicht gekregen over je toekomstige stageplek en de taken die je daar kan gaan uitvoeren. De lessen waren bedoeld om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op je stage. Je kunt nu twee stageplekken kiezen en dit aangeven bij je studieloopbaanbegeleider (SLB). Dit ga je doen tijdens het stagegesprek. Het is de bedoeling dat je voorbereid het gesprek in gaat. Dat kun je doen door voorafgaand het onderstaande beoordelingsformulier in te vullen:

Open bestand Beoordelingsformulier loopbaanoriëntatie en –begeleiding

Afsluiting

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze lessenreeks. Nu je kennis hebt kunnen maken met verschillende organisaties en doelgroepen binnen de werkvelden hopen we dat je beter voorbereidt bent op de beroepspraktijkvorming of wel stage. Bij de lessen studieloopbaan begeleiding hebben we gekeken naar je kwaliteiten en welke richting je na deze opleiding op wilt gaan. De richting of het beroep wat je later wilt beoefenen is nu al heel belangrijk ook al lijkt dat nu nog ver weg. Tijdens je beroepspraktijkvorming ga je namelijk werkzaam zijn in de keuzes die je nu maakt. Hieronder kan je 2 keuzes voor de BPV aangeven, wij zullen dan samen met het stagebureau van het Albeda een stageplek voor je regelen. Mocht je zelf al een stageplek op het oog hebben geef dat dan op tijd aan bij je Slb’er zodat hij of zij kan controleren of het mogelijk is. Als je, je keuze hebt ingevuld kan je dit document doorsturen naar je Slb’er.

Open bestand Afsluiting les werkvelden

Verantwoording

Definitie

Na het voortgezet onderwijs kiezen leerlingen een (mbo)sector waar zij zich verder in laten scholen.  
Leerlingen in het mbo zullen gedurende hun opleiding stage moeten lopen. Dit wordt met andere woorden Beroepspraktijkvorming genoemd. Dit is een verplicht onderdeel van iedere opleiding in het mbo (Albeda College, 2020).  Leerlingen verdiepen zich gedurende hun loopbaan in wat de functie nou precies inhoudt en hoe de werkzaamheden volgens protocol op de praktijk worden uitgevoerd. Op deze manier leert de leerling het bedrijfsleven kennen en kunnen zij de aangeleerde werkzaamheden oefenen in de praktijk (Mboterra, z.d.). Kortom, het uiteindelijke doel van de beroepspraktijkvorming is de leerling helpen te ontwikkelen tot een professional in de praktijk met een goede beroepsattitude en de bijhorende competenties (Mbo Amersfoort, z.d.).  
Zie hieronder de door ons gebruikte bronnen:

- Albeda College. Wat is beroepspraktijkvorming (bpv)? (2020). Geraadpleegd op 2 december 2020, van https://www.albeda.nl/bedrijven/wat-is-beroepspraktijkvorming-bpv  
- MBO Terra. Wat is beroepspraktijkvorming? Geraadpleegd op 5 december 2020, van https://www.mboterra.nl/Paginas/BPV-Gids/Wat-is-beroepspraktijkvorming.html
- MBO Amersfoort. BPV. (z.d.). Geraadpleegd op 3 december 2020, van https://www.schoolvoorwelzijn.nl/bpv/  
- Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, SBB. Stages en leerbanen (2020). Geraadpleegd op 2 december 2020, van https://www.s-bb.nl/bedrijven/beroepspraktijkvorming/matching-en-voorbereiding/stages-en-leerbanen

Beleid analyse BPV

Om als groep te kunnen verdiepen in één van de twee onderdelen (voorbereiden/begeleiden BPV) zijn wij opzoek gegaan naar diverse bronnen omtrent het algemene BPV-beleid. Uit onze analyse is het ons opgevallen dat niet elke school in Nederland een BPV-beleid hanteert, sterker nog bestaan er op sommige scholen amper een BPV-beleid. In Nederland wordt namelijk niet één vaste BPV-beleid gehanteerd op alle scholen, maar wordt er per school en opleiding hier en daar wat gevarieerd. Wij zijn van mening dat het hanteren van een BPV-beleid voor de leerling enorm van belang is. Hierin staan beleidstukken die scholen, docenten, stageplekken en studenten een extra hou vast geven. Het ontbreken van een BPV-beleid op scholen kan overigens de oorzaak zijn dat leerlingen onvoldoende voorbereid zijn of onvoldoende begeleid worden op het werkveld.

Droomsessie

Bij een beroepsopleiding is het belangrijk dat je leert werken in de beroepspraktijk waarin je uiteindelijk terecht komt. Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun beroepspraktijkvorming hebben wij als groep geëvalueerd hoe wij onze studieloopbaan hebben ervaren. Uit onze droomsessie, padlet en gesprekken is gebleken dat wij hierin onvoldoende zijn voorbereid. Ook is ons opgevallen dat in onze beroepspraktijk leerlingen onvoldoende kennis hebben over de werkvelden, doelgroepen en werkzaamheden die verricht worden tijdens de BPV.  

Het belangrijkste doel van competentiegericht opleiden is te zorgen dat de leerling in de praktijk laat zien dat hij adequaat kan functioneren als beroepsbeoefenaar én als burger in de samenleving en dat hij eventueel door kan stromen naar vervolgopleidingen, aldus de Stichting Fonds Arbeidsmarktbeleid voor de Branche Verpleeg- en Verzorgingshuizen (2009).

Een leerling kan pas in de praktijk laten zien wat hij kan en zich ontwikkelen als beroepsbeofenaar als hij of zij ook een goed beeld heeft waar die voor kiest.

De wereld van het mbo is  divers in vele opzichten. Naast de enorme verscheidenheid aan niveaus, opleidingsrichtingen, organisatievormen, is ook de studentenpopulatie gekenmerkt door diversiteit in vele betekenissen (Klooster, Koçak & Day, 2016). Een grotere uitdaging, en ook een groter maatschappelijk probleem, is dat ons onderwijs leerlingen met verschillende sociaal-culturele achtergronden onvoldoende gelijke kansen biedt. Er is een hardnekkige relatie tussen het opleidingsniveau van ouders en de schoolloopbaan van hun kinderen (Denessen, 2017).

Voor een vergelijkbaar ingrijpende keuze staat iedereen, vaak als jongere, bij de keuze van een opleiding of een beroep: wat wil ik (later) worden? Deze keuze bepaalt immers voor vele jaren de aard en het werkterrein van de dagelijkse werkzaamheden. Als die blijken tegen te vallen, is een overstap niet zomaar gemaakt. Dus dan zit je langdurig op een plek die niet bij je past en waarvan je niet gelukkig wordt. Veel jongeren zitten op school in die situatie. Soms blijven ze, maar zonder enthousiasme of motivatie. Anderen vertrekken voortijdig, met een beetje geluk naar een andere opleiding (Meijers, Kuijpers & Bakker, 2006).

Hierin ligt de taak voor ons als leraren om te achterhalen wat leerlingen later voor beroep willen uitoefenen en wat hun talenten en kwailteiten zijn zodat we die tijdens de opleiding verder kunnen ontwikkelen. De vraag wat wil je (later) worden is in het MBO dan ook een belangrijke vraag en nog belangrijker is de vraag wil je dit werk wel doen. Deze keuze bepaalt immers voor vele jaren de aard en het werkterrein van de dagelijkse werkzaamheden die leerlingen gaan verrichten (Meijers, Kuijpers & Bakker, 2006).

Hierin vinden wij het belangrijk dat de leerlingen echt weten waar ze voor kiezen in de beroepspraktijk zodat ze niet voor onvoorziene verwachtingen komen te staan tijdens hun beroepspraktijkvorming of wel stage en daardoor uitvallen of met tegenzin naar stage gaan.

T-Pack

Tijdens de online bijeenkomsten van samenwerkend leren hebben wij les gehad over digitale didactiek. Tijdens deze bijeenkomst werd het TPACK-model behandeld. Bij het maken van de Wikiwijs hebben wij als groep hier gebruik van gemaakt. Om goed aan te kunnen tonen hoe wij dit hebben gedaan zullen wij het begrip TPACK eerst toelichten.  

TPACK staat voor Technological Pedagogical Content Knowledge.

Dit model wordt gebruikt tijdens de lessen om de kennis en de vaardigheden die bij een vak horen, op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier te kunnen presenteren aan de leerlingen met behulp van ICT. Daarnaast helpt het TPACK model leraren bij het maken van keuzes over hoe ICT ingezet kan worden om het leren van bepaalde vakinhoud te ondersteunen. Leraren krijgen meer inzicht over de leerstof en daardoor kunnen zij beter overwegingen maken over welke digitale didactiek beter past bij de lesinhoud.

Technological Knowledge: Staat voor welke vormen van ICT je kunt gebruiken om de kennis te delen met de leerlingen.

Content Knowledge: Staat voor de kennis/ leerstof die de leerlingen moeten beheersen.

Pedagogical Knowledge: Staat voor de verschillende manieren hoe leerlingen de leerstof tot zich nemen.

Wij hebben ervoor gekozen om ook gebruik te maken van de ICT. Dit hebben wij gedaan door onze lessen te ondersteunen met filmpjes. Deze filmpjes zijn bedoeld om de leerlingen inzicht te geven over de verschillende werkplekken waar zij uiteindelijk stage zullen lopen. Dit zorgt voor een realistisch beeld van de instanties en de werkzaamheden die leerlingen kunnen gaan uitvoeren. Tot slot helpt het hen om zich beter voor te bereiden op hun stage.

(Fisser, 2014) .

 

CIMO

Omschrijf de context: hoe is de uitgangssituatie?  
Door onze lessen bij te wonen streven wij ernaar om leerlingen uiteindelijk voldoende voor te bereiden op de beroepspraktijk oftewel hun stage. Hierin leggen wij extra nadruk op het aanbieden van voldoende ruimte en veiligheid voor de leerling om de benodigde competenties te kunnen ontwikkelen.

Welke factoren spelen mogelijk een rol?  
Rondom dit probleem zijn er bepaalde punten die invloed hebben op onvoldoende voorbereidt zijn. Je kunt hierbij denken aan de intrinsieke motivatie die hier afwezig is waardoor leerlingen onvoldoende voorbereid zijn. Maar ook ervaren de meeste leerlingen het volgende: school biedt weinig gelegenheid aan de studenten om zich goed voor te kunnen bereiden op hun stageperiode.
Dus ook de wijze van het onderwijzen vanuit de school spelen hier een rol in.  


Wat weet ik al over het probleem?  
Allereerst zijn wij in gesprek gegaan hoe wij het in onze jongere jaren hebben ervaren omtrent de LOB. Hieruit is gebleken dat wij op stage vaak tegen obstakels en verassingen aanliepen.  
Er wordt van hen verwacht dat zij binnenkomen met een bepaalde hoeveelheid aan informatie en ervaring. Wat natuurlijk niet het geval is. Stage is juist bedoeld voor het op doen van kennis en opbouwen van ervaring. Hierdoor merken wij dat leerlingen te kort komen tijdens het voorbereiden op hun stage en willen wij een wikiwijs ontwerpen zodat zij met voldoende voorbereiding kunnen starten op stage.  

Aan welke condities moet worden voldaan om de interventie te laten werken?
Leerlingen moeten een realistisch beeld hebben over de beroepspraktijk. Daarnaast moeten de leerlingen in staat zijn hun huidige competenties en talenten in te zetten. Door de juiste begeleiding te bieden en de leerlingen te motiveren d.m.v. hun kwaliteiten, om eigen leerproces zelf in de handen kunnen nemen (zelfregulatie) daarbij hanteren wij methodes van differentiatie.    

Benoem effecten die jullie met de interventies willen bereiken. Waar kun je aan zien dat de interventie effect heeft gehad? Houdt hierbij rekening met:  

Interview is een didactische werkvorm die een doelgericht gesprek vormt.  

  • Het geven van ontwikkelingsgerichte begeleiding aan leerlingen met betrekking tot de beroepsattitude.  

  • Het geven van ontwikkelingsgerichte begeleiding aan leerlingen bij het ontwikkelen van een beginnende beroepsidentiteit/ vakbekwaamheid. (Voorbeeld: het vergroten van het zelfinzicht van leerlingen.)  
     
    Gewenste effecten: met de door ons gekozen interventies willen wij het volgende bereiken:  
    - Leerlingen zijn in het bezit van voldoende competentie.
    -Leerlingen zijn in het bezit van voldoende kennis en informatie omtrent diverse werkvelden, waardoor zij weten wat hun straks te wachten staat en geen verassingen zullen tegenkomen.  

           -Leerlingen weten uit welke werkzaamheden het beroep bestaat.  


Wij zullen aan het einde van de rit de leerlingen een vragenlijst laten invullen wat ons een beeld geeft of het doel behaald is of niet. Dit is een vragenlijst die de leerling naar zijn/haar ervaringen en beeld omtrent de lessen vraagt. Dit maakt het voor ons meetbaar om na te gaan of onze gewenste effecten voltooid zijn of niet.  

Geef voorbeelden van interventies die kunnen leiden tot het beoogd effect. Welke eerdere ervaringen zijn hiermee? Wat zegt de literatuur hierover? (Voorbeeld: het aanleren van reflectiemethodiek  

  •  Het aanleren van het houden van een interview met een zorgprofessional.

  • Het aanleren van samenwerken en vragen formuleren voor een goed interview (denk aan open of gesloten vragen).

  • Voorlichting, situaties uit de beroepspraktijk. Gastlessen van zorgprofessionals. Bespreken van casussen uit de beroepspraktijk die zich echt hebben voorgedaan. Videomateriaal (filmpjes). Interviews in de klas afleggen met een echte professional.  

  • Het aanbieden van trainingen in de les waarbij je gebruik maakt van materialen die leerlingen ook in de echte beroepspraktijk gaan gebruiken (met andere woorden: de echte beroepspraktijk naar het klaslokaal brengen en zo nodig aansluitende rollenspellen). Op deze manier proeft de leerling een beetje de realiteit van het werkveld.  

    Geef voorbeelden van mechanismen die er (vermoedelijk) voor zorgen dat de interventie tot de beoogede effecten zal leiden. (Voorbeeld: het aanleren van reflectiemethodiek zorgt voor meer reflectie waardoor een beter zelfinzicht bij de leerlingen).

Opdracht interview is een interventie  

Interventie: Spreken met mensen uit verschillende beroepen Wat gebeurt dan het bij de leerling ? Kennis maken met belevenis van een professional en daardoor zet je leerling om daarop te gaan reflecteren (mechanische: wat wil ik wat kan ik). Welke knoppen? Uit zichzelf kunnen ervaren  

Uitcome : beroepsbeeld werkelijk ervaren en kunnen ze overwegen of het beroep bij ze past

Het aanleren van het opstellen en uitvoeren van een interview zorgt ervoor dat leerlingen interesse tonen in de zorgprofessional in dit geval is dit een verpleegkundige die in een verpleeghuis werkt. Op deze manier kunnen leerlingen zich voorstellen hoe het een beetje is om als verpleegkundige werkzaam te zijn in een verpleeghuis en werken zij hierbij ook nog eens aan hun inlevingsvermogen. Daarnaast breng je op deze manier het echte beroepspraktijk terug in de lesstof.

Doordat leerlingen oefenen met het uitvoeren van interviews, leren zij de juiste wijze van vragen stellen.

Door middel van de gastlessen wordt de huidige kennis van de leerlingen omtrent het werkveld uitgebreid.  

Door middel van het houden van een interview leren de leerlingen een doelgericht gesprek voeren.

 Wij maken gedurende onze lessen gebruik van informatieve video’s die de leerlingen een goed beeld geven omtrent de werkvelden in de zorg. Ook geven de filmpjes een overzichtelijk beeld over de te verrichten werkzaamheden van specifieke beroepen. Daarnaast bieden wij leerlingen de mogelijkheid aan om in interactie hun huidige kennis met elkaar te delen. Hierdoor vergroten wij de kennis van onze leerlingen d.m.v. een interactieve werkvorm.

Werkvormen samenwerkend leren

Wij als groep hebben tijdens het ontwerpen van onze wikiwijs, focus gelegd op het voorbereiden van de beroepspraktijkvorming. Dit vereist voor diverse leerlingen veel informatie wat aansluit op hun huidige kennis. Leerlingen hebben eenmaal de keuze gemaakt om voor de sector zorg en welzijn te kiezen. Hierin gaan wij er daarom van uit dat de leerlingen enigszins wat kennis hebben omtrent de diverse werkvelden.  

Vooraf is aan de leerlingen duidelijk gemaakt waar de lessen om zullen draaien en wat het uiteindelijke doel daarvan is.  Zij weten wat wij van hun verwachten en dat is voornamelijk inzet, een actieve werkhouding en concentratie gedurende de lessen. Maar ook weten de leerlingen wat zij van ons als docenten kunnen verwachten, dit is namelijk veiligheid en vertrouwen naar de leerling toe. Het zorgen voor een veilig leerklimaat voor de leerling kan de leeractiviteit positief beïnvloeden (Geerts & van Kralingen, 2016).
(Tijdens onze lessen zullen leerlingen aan meerdere kwaliteiten werken. Je kunt hierbij denken aan hun individuele aanspreekbaarheid, de wederzijdse afhankelijkheid en de sociale vaardigheid.  Later in dit stuk leggen wij uit op welke manier aan deze vaardigheden wordt gewerkt en hoe dit terugkomt tijdens de lessen). 

Literatuur lijst

- Rijksoverheid. Moet ik stagelopen als ik een mbo-opleiding volg? (2020). Geraadpleegd op 2 december 2020, van https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/middelbaar-beroepsonderwijs/vraag-en-antwoord/moet-ik-stage-lopen-als-ik-een-mbo-opleiding-volg

- MBO Terra. Wat is beroepspraktijkvorming? Geraadpleegd op 5 december 2020, van https://www.mboterra.nl/Paginas/BPV-Gids/Wat-is-beroepspraktijkvorming.html

- Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, SBB. Stages en leerbanen (2020). Geraadpleegd op 2 december 2020, van https://www.s-bb.nl/bedrijven/beroepspraktijkvorming/matching-en-voorbereiding/stages-en-leerbanen  

- Albeda College. Wat is beroepspraktijkvorming (bpv)? (2020). Geraadpleegd op 2 december 2020, van https://www.albeda.nl/bedrijven/wat-is-beroepspraktijkvorming-bpv

​​- ​Overheid. Wet educatie en beroepsonderwijs (2020). Geraadpleegd op 25 januari 2021, van https://wetten.overheid.nl/BWBR0007625/2020-09-01

- Stichting Fonds Arbeidsmarktbeleid voor de Branche Verpleeg- & Verzorgingshuizen. Competentiegericht opleiden in verpleeg- en verzorgingshuizen. Aandachtspunten en praktijkvoorbeelden (2009). Geraadpleegd op 23 december 2020, van https://www.mijnvakbond.nl/Documenten%20MijnVakbond.nl/Zorg/Ouderenzorg%20Thuiszorg%20Kraamzorg/brochure%20cgo%20vv%20branche%20070409.pdf

- Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). BPV Protocol (2015). Geraadpleegd op 19 december 2020, van https://www.s-bb.nl/bpvprotocol

- Ebbens, S. & Ettekhoven, S. (2016). Samenwerkend leren, praktijkboek (4e druk). Groningen/Houten: Noordhoff.

- I. Berlet, M. Haandrikman, A. van der Laan (SLO). De stage als leer- en werkomgeving. Geraadpleegd op 14 december 2020, van http://docplayer.nl/7900418-De-stage-als-leer-en-werkomgeving.html

- F. Meijers, M. Kuijpers & J. Bakker. Over leerloopbaan en loopbaanleren. Loopbaancompetenties in het (v)mbo (2006). Geraadpleegd op 4 januari 2021, van https://www.innovatiefinwerk.nl/sites/innovatiefinwerk.nl/files/field/bijlage/over_leerloopbanen_en_loonbaanleren.pdf

- Geerts, W. & van Kralingen, R (2018). Handboek voor leraren (tweede, herziende druk). Bussum: Coutinho.

- Mediatheek Hogeschool Rotterdam (2018). APA-verwijswijzer (versie 1.2).

- Klooster, E., Koçak, S., Day, M. (2016). Mbo en de stagemarkt, wat is de rol van discriminatie? Een verkenning onder onderwijsprofessionals en studenten. Utrecht: Kennisplatform Integratie & Samenleving. Geraadpleegd op 22 februari 2021, van https://www.bvekennis.nl/wp-content/uploads/documents/16-0762.pdf

- Denessen, E. (2017). Verantwoord omgaan met verschillen: sociaal-culturele achtergronden en differentiatie in het onderwijs. Universiteit Leiden (3). Geraadpleegd op 26 februari 2021, van https://www.researchgate.net/profile/Eddie-Denessen/publication/318100602_Verantwoord_omgaan_met_verschillen_Sociaal-culturele_achtergronden_en_differentiatie_in_het_onderwijs_Oratie_Universiteit_Leiden_26_juni_2017/links/59593912a6fdcc2beca94a01/Verantwoord-omgaan-met-verschillen-Sociaal-culturele-achtergronden-en-differentiatie-in-het-onderwijs-Oratie-Universiteit-Leiden-26-juni-2017.pdf

  • Het arrangement BPV - Werkveld oriëntatie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteurs
    Xiomara Josias Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2021-02-27 14:03:21
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding;
    Leerinhoud en doelen
    Loopbaan; Loopbaansturing; Werkexploratie;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    120 uur en 0 minuten
    Trefwoorden
    beroepspraktijkvorming, bpv, dienstverlening zorg en welzijn, kinderdagopvang, mbo, thuiszorg, verpleeghuis

    Bronnen

    Bron Type
    Benieuwd hoe een stagedag eruit kan zien? Klik dan hier.
    https://www.youtube.com/watch?v=EqFlsaSdUOI
    Link
    Bram mocht een dag meelopen in de ouderenzorg
    https://www.youtube.com/watch?v=btzlaSEghQU
    Link
    Loop mee met Debby in de thuiszorg
    https://www.youtube.com/watch?v=6NNPH-Vg3JI
    Link
    Werken in de thuiszorg, niet voor watjes
    https://www.youtube.com/watch?v=0x3LN_rXcEE&feature=emb_title
    Link
    Loop mee met leerling verpleegkunidge Lorinde in de verpleeghuis
    https://www.youtube.com/watch?v=sKZRZMDqhc0
    Link
    Een dagje meelopen met Jeffrey in de thuiszorg
    https://www.youtube.com/watch?v=0C5-wceyix4
    Link
    Kiddoozz
    https://kiddoozz.nl/
    Link
    Aafje
    https://www.aafje.nl/zorg-van-aafje/thuiszorg-2
    Link
    Laurens
    https://laurens.nl/thuiszorg
    Link
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    Oefeningen en toetsen

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.