B U R G E R S C H A P

Media

Media

Welkom!

Welkom bij de Burgerschapsles

Helaas kunnen wij elkaar niet meer fysiek zien op school door de lockdown, maar dat mag de pret natuurlijk niet bederven. Als jullie favoriete docent ;) zorg ik er uiteraard voor dat de online lessen zo interactief mogelijk blijven. Deze week krijgen jullie dus les via WikiWijs. Laat me aan het eind vooral weten wat jullie van deze les vonden, zodat we dit misschien wel vaker kunnen doen!

Deze les gaat over het onderwerp waar jullie dagelijks mee bezig zijn: Media. Of het nou voor je plezier is of voor iets belangrijks, jullie (en ik ook) zijn er de hele dag door mee bezig. We gaan het hebben over media en de vele begrippen die erbij komen kijken. Doen jullie mee?
In deze WikiWijs gaan we de theorie bespreken die hierbij hoort. Ook kunnen jullie hier een begrippenlijst terug vinden die zal helpen met het onthouden van de begrippen. Verder zullen er video's, afbeeldingen en verschillende oefeningen terug te vinden zijn.
Als laatst is het de bedoeling dat jullie een toets gaan maken waarmee je kan testen of jij dit hoofdstuk helemaal beheerst.

Zoals jullie van mijn lessen gewend zijn, gaan we als eerst de leerdoelen bespreken. Aan het eind zullen we deze herhalen en ga ik ervan uit dat jullie deze leerdoelen allemaal kunnen beantwoorden.

Als eerst zal ik jullie kort uitleggen wat je kan verwachten in deze WikiWijs. Aan de linkerkant van je pagina zie je verschillende taps. Klik op ieder kopje of klik op de pijl helemaal onderaan. Er komen verschillende theoriën, oefeningen en video's aan bod. Ook zul je een eindtoets maken, een oefentoets en wat verdiepende vragen om jezelf uit te dagen.

 

Leerdoelen:

Aan het einde van deze les:

  • weet je wat communicatie en media inhouden
  • weet je wat de taken van journalisten zijn
  • kun je uitleggen wat persvrijheid is en welke grenzen er zijn
  • weet je wat censuur betekend
  • weet je hoe actiegroepen media inzetten
  • kun je uitleggen wat propaganda is en wanneer dit gevaarlijk kan worden
  • kun je nepnieuws herkennen
  • kun je beoordelen of nieuws betrouwbaar is

 

Succes heren!

Ps. Aan de linkerkant van deze pagina kan je zelf de kopjes openen, maar je kan er ook voor kiezen om onderaan iedere pagina op het pijltje te klikken om door te gaan naar de volgende pagina.

Colofon

Het arrangement Media is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Oumaima El Khattabi Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2021-04-20 23:43:52
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze les is ontwikkeld voor BOL2 studenten voor het vak Burgerschap. Zij leren de invloeden van media en de begrippen die daarbij komen kijken.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
burgerschap, maatschappijleer, mboniveau2, media

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Propaganda

Oefentoets: extra oefeningen over het hele hoofdstuk

Verdiepende vragen

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open