Steden

Steden

Startpagina

Rotterdam een stad met meer dan een miljoen inwoners en de stad wordt alleen maar groter. Jongeren verhuizen tegenwoordig van het platteland naar de stad, om daar te gaan werken of te studeren. Net als Rotterdam groeien heel veel steden op de wereld. Ze krijgen meer inwoners en daarnaast wordt de oppervlakte van de stad ook groter.

In deze les over steden gaan jullie kijken naar verschillende soorten steden, de groei van steden, megasteden en steden in Nederland. Dat gaan jullie doen aan de hand van de lesstof doornemen, filmpjes bekijken en opdrachten maken. Jullie kunnnen aan de linkerkant van de pagina de verschillende onderwerpen zien. Zo kun je de les volgen. Het zal ongeveer 100 minuten duren om alles te doorlopen.


Er zijn drie manieren om de les te doorlopen.
- Het kan namelijk voorkomen dat je binnen de 100 minuten klaar bent met alle opdrachten, de toets en de beoordeling van de les. Wat je dan kunt doen is de extra opdracht onder het kopje eindbeoordeling.
- Heb je precies de volle 100 minuten benut en heb je alles afgerond dan is het niet verplicht om deze opdracht te voltooien. Je hebt als het goed is dan de vier opdrachten, de toets en de beoordeling van de les voltooid.
- Mocht je eventueel in tijdnood komen of moeite hebben met de lesstof, dan kan het voorkomen dat je niet alles kan voltooien. In dat geval mag je opdracht vier overslaan. Deze opdracht draait namelijk om het oefenen van begrippen. Mocht je dus denken dat je het qua tijd niet redt, dan kun je van opdracht 3 naar de toets. Opdracht 4 kan en mag dan overgeslagen worden.

Aan het einde onder het kopje toets over het hele hoofdstuk vind je beoordeling, ik wil jullie vragen om dit wel in te vullen. Dit gaat namelijk over de kwaliteit van deze les.

Veel plezier en succes!

Colofon

Het arrangement Steden is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Timo Koster Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2021-01-24 19:54:50
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In dit hoofdstuk is de leerstof over steden in arme en rijke landen te vinden. Daarnaast komt ook het leven in de steden aan bod. Tenslotte worden ook steden en de groei van steden in Nederland behandeld. Deze les is gemaakt voor leerlingen 2 KGT.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Steden in de wereld

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Versie 2.1 (NL)

Versie 3.0 bèta

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open