Werken aan deskundigheid + nieuwe medewerker begeleiden

E-learning 'Werken aan deskundigheid + nieuwe medewerker begeleiden'

E-learning 'Werken aan deskundigheid + nieuwe medewerker begeleiden'

Inleiding

Welkom in deze e-learning. Wat goed van u/jou dat u/je de tijd neemt om de eigen deskundigheid te bevorderen.
De volgende onderwerpen zullen aanbod komen: beroemscompetentieprofiel, beroepscode, kwaliteitsregister, allerlei toetsvormen en nieuwe medewerker begeleiden. Mischien denk je nu, wat een termen. Aan het einde van de e-learning weet jij het. Het kan ook zijn dat u zegt, deze termen ken ik allemaal. Dan is het voor u een opfrisser, er zal vast nieuwe informatie voor u tussen staan.
Succes!

Beroepscompetentieprofiel

Wat houd het beroepscompetentieprofiel en wet BIG in?

Wat houd het beroepscompetentieprofiel van doktersassistentes in & wet BIG?

Het is een profiel waarin je kan lezen wat er allemaal van een doktersassistente wordt verwacht. Jij en ik vinden het fijn om te weten wat iemand van je kan verwachten. Zo kan je zelf waken dat je allen de dingen doet waarvoor je wettelijk bekwaam voor bent. Zo sta je sterk in je schoenen wanneer een arts iets van je vraagt waar je niet bekwaam voor bent. Doe dit dan ook absoluut niet. Lees gauw verder wat het inhoud, je neemt dit mee voor je toekomst als doktersassistente.

Het profiel geeft duidelijkheid wat een doktersassistente moet kennen en kunnen. Zo kunnen werkgevers, collega’s en patiënten zien wat jouw werkzaamheden zijn als doktersassistente. Het beroepscompetentieprofiel zal in de rest van de e-learning afgekort worden naar BCP.

De wet BIG staat voor beroepen in de individuele gezondheidszorg. Deze wet is om de kwaliteit van de zorg hoog te houden en om de patiënten te beschermen. Je moet dan aan de eisen van wet BIG voldoen als werkgever. Als doktersassistente hoeven wij nog steeds niet geregistreerd te staan. We werken onder de verantwoordelijkheid van de arts. Dit neemt niet weg dat je altijd je eigen verantwoordelijkheid moet nemen en je handelen moet kunnen verantwoorden.

Vragen

Het werk van een doktersassistente

Taken

Als doktersassistente heb je hele afwisselende taken. Je hoofdtaak is het ondersteunen van de arts en natuurlijk het hele team. Je kan de taken in hoofdlijnen onderverdelen in vier delen.

  • Je vangt de vragen op van de patiënten. Je bepaald hierbij de urgentie en welk vervolgactie noodzakelijk is. Je kan dit doen met behulp van de NHG triage wijzer. Je gebruikt dit aan de telefoon en de balie gesprekken.
  • Informeren en adviseren. Dit is een belangrijke taak. Patiënten hebben het recht om volledig en eerlijk geïnformeerd te worden op alle gebieden. Bij een U5 urgentie geef je de patiënt passend advies. Bij de andere urgenties kan je naast een afspraak ook alvast eventuele adviezen geven die ze kunnen gebruiken tot de dag/tijdstip van de afspraak met de arts of andere specialisme.
  • Medische technische handelingen uitvoeren. Hiervoor dien je bekwaam te zijn en bij risico of onvoorwaardelijke handelingen zorg je dat een arts in het gebouw is.
  • Je draagt bij aan de organisatie van de praktijk of afdeling.
  • Je verwerkt administratie; brieven van ziekenhuis koppelen aan het patiëntendossier, ingekomen post scannen en verwerken, herhaalreceptenlijn beluisteren, Patiënten in- of uitschrijven en in sommige praktijken regelen de assistentes ook de financiën voor de arts.

Je rol als doktersassistente:
Je bent ten alle tijden instaat om de patiënt op een passende manier te helpen. Je hebt een adviserende, informerende, ondersteunende en representatieve rol in het contact met de patiënten. Als doktersassistente kan je met alle leeftijden en achtergronden omgaan.

Zelfstandigheid
Je werkt als doktersassistente erg zelfstandig en stelt zelf prioriteiten. Je gebruikt de aanwezige en meest recente protocollen, richtlijnen en werkafspraken van de praktijk. Bij twijfel of vragen ben je verplicht om met een collega of arts dit te overleggen.

 

Werkplekken voor een doktersassistent

  • Huisartsenpraktijk
  • Gezondheidscentrum
  • GGD
  • Jeugdgezondheidscentrum
  • Ziekenhuis

 

Waar je als doktersassistente in kan specialiseren

  • Spreekuur ondersteuner huisarts (SOH)
  • Managementondersteuner huisarts (MOH)
  • Praktijkondersteuner huisarts (POH)
  • Opleiding tot triagist om op de huisartsenpost te werken

 

Vragen

Competenties van een doktersassistente

Vakinhoudelijk handelen

Doordat er al veel beschreven is over de taken/rollen van de doktersassistente gaan we hier wat sneller door heen. (Zie kopje “het werk van de doktersassistente”).
Nieuwe informatie, je houd altijd rekening met de voorgeschiedenis en bijzonderheden van de patiënt.Je kan als doktersassistente te allen tijde inspelen op onverwachte situaties. Je handelt professioneel. Draagt bij aan preventie-activiteiten. Je houdt je aan de AVG-wet, werkt hygiënisch en waar nodig steriel. Helpt met orde in voorraad en beheer. Ook jij bent namelijk medeverantwoordelijk voor het succes van je team.

 

Communiceren

Communicatie, wat is dit belangrijk! Hoe vaak gebeurt het niet dat er verkeerde communicatie was en daardoor een medische fout wordt gemaakt. Als doktersassistente ben je de spin middenin het web. Dus jouw communicatie is erg van belang!
Waarin: met patiënten, collega’s, externe specialisten uit ZH. Maar denk ook aan de verschillende achtergronden, je kan dan denken aan laaggeletterdheid, lage gezondheidsvaardigheden of migratieachtergrond.

Je reageert altijd op een gepaste wijze en past je taalgebruik aan op de behoefte van de patiënt. Je controleert ten alle tijden of de patiënt jouw informatie begrepen heeft. Schrijf dit desnoods op voor de patiënt of leg het uit d.m.v. plaatjes/iconen. Reageert altijd respectvol, empathisch en sta open voor religie/meningen. Je gebruikt communicatievaardigheden en motiverende gesprekstechnieken. Tip: gebruik de SBAR in je overleg. In deze e-learning ga ik daar verder niet op in, maar zie internet.

 

 

Samenwerken

Uit eigen ervaring weet u/je dat samenwerking enorm belangrijk is. Een doktersassistente werkt met de hele spinnenweb samen. Het is van belang dat er een taakverdeling is onder de doktersassistenten en ruimer gezien onder het hele team. Stem dit helder af zodat iedereen weet wat zijn/haar taken zijn. Bespreek in elk teamoverleg hoe dit gaat en of er aanpassingen nodig zijn.

 

 

Organiseren

(Zie rol van doktersassistent voor algemene zaken). Hier gaan we verder op financiële kanten/ kwaliteit/ veiligheid in. Je denkt hier aan nieuwe materialen, voorraad, verwerken van financiën, verbeteren van kwaliteit van zorg en praktijkvoering, patiëntveiligheid, veilige werkomgeving en verbeteren van klachten die zijn ingediend. Een hele opsomming, gelukkig doe je dit als team

Vraag

Beroepscode

De beroepscode

De beroepscode beschrijft het waarden- en normenstelsel van de beroepsgroep van DA’s: wat hoor je in je beroep wél of juist niet te doen? De beroepscode helpt je om keuzes te maken bij ethische dilemma’s. Hier kan je namelijk als DA voor komen te staan in je beroep. Als je bekend bent met de beroepscode, kan deze je helpen. Je weet namelijk wat je basishouding zou moeten zijn, wat meldplicht is, beroepsgeheim, omgaan met medische incidenten en social media.

Dit is niet alleen een houvast voor de DA zelf, maar ook voor patiënten en andere zorgverleners. Dat betekent dat zij erop aangesproken kan worden wanneer zij een beslissing neemt die niet vanuit de basishouding is genomen.

 

De beroepscode is geen lijst van instructies; dit mag wel en dat mag niet. Het is niets meer dan een handvat. Voor DA, patiënt en collega-zorgverlener. Het gaat om ‘wat is een goede houding en hoe maak ik een weloverwogen keuze?’

Vraag

De basishouding

De basishouding:

  • Integriteit: je bent eerlijk, betrokken en je behandelt elke patiënt op basis van gelijkwaardigheid.
  • Vertrouwensrelatie met de patiënt: de professionele relatie tussen doktersassistent en patiënt berust op een vertrouwensrelatie.
  • Verantwoordelijkheid: de doktersassistent is verantwoordelijk voor haar beroepsmatig handelen.
  • Respect voor de patiënt: doktersassistenten respecteren het recht op privacy, vertrouwelijkheid en informatie van de patiënt.
  • Deskundigheid: in haar beroepsmatig handelen neemt de doktersassistent de grenzen van haar kennen en kunnen in acht en streeft zij naar het verwerven en behouden van deskundigheid.

Vraag

Kwaliteitsregister

De doktersassistent kan in het kwaliteitsregister aantonen dat ze hun vak verstaan. Hierdoor zien patiënten, werkgevers, beleidsmakers, politici en zorgverzekeraars dat ze in contact blijven met professionals die hun kennis en kunde up-to-date houden. 

De inschrijving in het register gebeurt op basis van het overleggen van een gewaarmerkte kopie van je diploma en het onderschrijven van de NVDA Beroepscode. Her inschrijving vindt elke vijf jaar plaats en is gebaseerd op verbetering van werkervaring en professionele vaardigheden (bijvoorbeeld door middel van training). 

Vraag

Kwaliteitsregister

Hoe kan u zich registreren? 

Bezoek www.kabiz.nl en selecteer "Doctor Assistente" onder "beroepen". Maak een account aan via de knop "Ik ben doktersassistente en ik wil me inschrijven". Na het aanmaken van een account ontvang je een bericht en een e-maillink waarmee je de eerste registratie kunt aanvragen. De registratiedatum is de datum waarop aan de vereisten is voldaan en kabiz de volgende zaken van jouw ontvangen heeft.

  • Gewaarmerkt kopie van het diploma 

  • Betaling van de registratiekosten 

 

Vragen

Toetsvormen

Toetsvorm: OGO

Ontwikkelingsgericht beoordeling

Ontwikkelingsgericht beoordelen is het beoordelen van de voortgang van een student. Het helpt de student te weten waar hij/zij staat. 

Aan de hand van de resultaten uit een ontwikkelingsgerichte beoordeling kan worden gekeken of studenten zich op bepaalde gebieden nog moeten ontwikkelen. Deze beoordeling is geen onderdeel van het examen, maar maakt deel uit van het onderwijs.

Dit wordt soms ook wel formatieve beoordeling genoemd. De formele tegenhanger van kwalificatiebeoordeling.

Om ontwikkelingsgerichte beoordelingsgesprekken te voeren moeten begeleiders leren meerstemmig te zijn. Ze kunnen afwisselen tussen beoordeling en begeleiding. Dit blijkt vaak moeilijk te zijn om te combineren.

Vraag

Toetsvormen

Kwalificerend beoordeling

Kwalificerend beoordelen is het vaststellen van de bekwaamheid voor het beroep. Het gaat hier om de eindbeoordeling, ook wel examinering genoemd. Niet-kwalificerend beoordelen zijn alle andere beoordelingen tijdens de opleiding. Deze beoordeling hebben als doel om studenten en docenten informatie te geven over de voortgang van de student. Of de student op de goede weg is, hoe ver de student is of juist of hij/zij nog hulp nodig heeft. Bij kwalificerend beoordelen gaat het om het kiezen van de juiste exameninstrumenten bij elk examenonderdeel, het formuleren van de beoordelingscriteria en de manier van inzetten van deze instrumenten.

Vraag

Toetsvorm: Praktijkexamen

Een praktijkexamen is een manier van toetsen. De (stage)praktijk is vaak de meest geschikte plek om zo’n examen af te nemen. De voordelen hiervan zijn dat de student de praktijk kent, het voelt dus vertrouwd aan en de student heeft hier vaker geoefend.

Voorbereiding op een praktijkexamen

Maar hoe bereid je je hierop voor als student, maar ook als begeleider? Hoe gaat een praktijkexamen in z’n werk en wat gebeurt erna?

 

De student kan zich hierop voorbereiden door het eerst te bespreken met zijn of haar praktijkbegeleider. Deze geeft aan of het mogelijk is om het examen hier af te nemen, en bedenkt samen met de student een geschikte manier. Het helpt vaak erg goed om alles op papier te zetten. Een voorbeeld:

  1. Naar mogelijkheden in praktijk kijken met begeleider – Datum:
  2. Voorbereidingsverslag maken – Datum:
  3. Moment kiezen om te examineren – Datum:
  4. Ondertussen blijven oefenen – Datum:

 

Het helpt om alles wat je gaat doen in een voorbereidingsverslag te zetten. Het bespreken met de begeleider, je stappenplan, het klaarleggen van benodigdheden etc.

Dit kan de student vlak voor het examen nog doorlezen. Zo ben je optimaal voorbereid.

Ook kan de begeleider zich voorbereiden. Door het voorbereidingsverslag van de student nauwkeurig te lezen en feedback hierop te geven. Ook kan de begeleider het beoordelingsformulier doorlezen, het is namelijk belangrijk te weten waar hij/zij op moet letten.

Vragen

De beoordeling van een praktijkexamen

Tijdens het examen heeft de beoordelaar het beoordelingsformulier voor zich, en markeert alvast de score met potlood en zet eventuele opmerkingen op papier.

 

Na het examen wordt de uitslag natuurlijk besproken met de student. Ook de eventuele opmerkingen/verbeterpunten komen aan de orde. Door het bespreken met de student en het nader inzien, bepaalt de beoordelaar nu een definitieve score.

Vraag

Toetsvorm CGI

CGI staat voor criteriumgericht interview; een vorm van een examen die in veel opleidingen gebruikt wordt. Maar wat is het nou precies en hoe kan een student zich hierop voorbereiden? En hoe kan de praktijkbegeleider hierbij helpen? En wat zijn bewijsstukken?

 

De naam zegt het eigenlijk al, het is een interview. Dit interview wordt gehouden met een laatstejaars student. De gespreksonderwerpen van dit interview worden gekozen op basis van gemaakte bewijsstukken die de student tijdens zijn/haar stages heeft verzameld.

Vraag

Wat is een bewijsstuk?

Een bewijsstuk kan van alles zijn; het bijwonen van een vergadering, het maken van een e-learning, verbeterpunten voor de praktijk aandragen, de praktijkvoering verbeteren door het maken van gedragsregels, inwerkschema’s maken voor nieuwe medewerkers. Als het maar draait om het bevorderen van de deskundigheid en het verbeteren van de praktijk.

Als een bewijsstuk verzameld is wordt er gekeken naar de criteria:

Is het bewijsstuk van jou! Het is uniek, actueel, gevarieerd en het komt overeen met de beoordelingscriteria. Deze bewijsstukken verzamel je in allerlei verschillende situaties. Erg belangrijk is dat er een handtekening onder staat van de praktijkbegeleider, anders wordt het bewijsstuk afgekeurd.

Vraag

Begeleiden en beoordelen

Een verhaal uit de praktijk

 

1. Wie ben je, hoeveel ervaring heb je, hoelang werk je bij Ederveen

Ik ben Berthine Bronkhorst en werk inmiddels 13 jaar in ederveen.

 

2. Waarom ben je begeleider geworden?

Ik ben begeleider geworden omdat het een extra dimensie aan je werk geeft. Je kunt de leuke dingen van je beroep overdragen! Ook praktisch gezien was het handig dat ik het deed omdat ik er vaak ben op de dag dat de stagiaire er ook is.

 

3. Wat vind je leuk aan het begeleiden?

het delen van je kennis en ervaring, maar ook het begeleiden van iemand die uitgroeit tot een doktersassistente die je als patiënt graag aan de telefoon zou willen hebben, qua gedrag en kundigheid. Je hebt er op deze manier zelf invloed op hoe je toekomstige beroepsgenoten worden

De rol van de bpv-begeleider

Wat is de rol van de BPV-begeleider?

Je begeleidt de student in zijn of haar ontwikkeling van de stageperiode. Je hebt een cursus “nieuwe medewerker” gedaan zodat je bevoegd bent tot begeleider. Je zorg als begeleider dat je een inwerkschema heb gemaakt voordat de stagiaire komt. VOEG ALS BIJLAGE INWERKSCHEMA TOE IN DE E-LEARNING. Je zorgt ervoor dat de student zich bij jou op zijn of haar gemak voelt. De stappen wat je doorloopt als begeleider zijn:

1. Verdiept je in de CV/sollicitatie/POP & PAP/ evt. opdrachten

2. Kennismakingsgesprek

a. Je zorgt voor voldoende tijd, denk aan driekwartier tot een uur.

b. Je toont belangstelling naar bijv. reis/ervaring enz.

c. Vraagt naar achtergrond student en ervaringen van eerdere stages

d. Student laat je haar leerwensen vertellen

e. Daarna vertel jij als begeleider de leermogelijkheden van de praktijk, je vertelt wie de beoordelaar wordt.

f. Je zorgt dat je weet welke begeleidingsvorm hij/zij fijn vindt. https://savantlearningpartners.nl/leervoorkeuren/story_flash.html. Deze link kan je eventueel hiervoor gebruiken.

g. Visie van de praktijk en het team is belangrijk om te vertellen.

h. Je spreekt uit wat jij als begeleider van de student verwacht

i. Je bespreekt geheimhoudingsplicht, overige zaken en tekent de praktijkovereenkomst (POK).

j. Bespreekt werkdagen en -tijden, schooldagen, evaluatiemomenten

k. Je wisselt contactgegevens van elkaar uit

3. Inwerkschema eerste dag

a. Zie bijlage!

b. Zorg dat je na de eerste dag of week even een evaluatiemoment inplant

4. In de stage komen de volgende dingen sowieso aanbod

a. Spreekuur en agendabeheer

b. Telefoon (triage)

c. HIS

d. Assisteren, uitvoeren medische verrichtingen

e. Praktijkorganisatie / voorraad en beheer

f. Team overleggen

g. BPV-begeleiding en boordeling van opdrachten en evaluatiemomenten

5. Zoals hierboven beschreven, beoordeel je de opdrachten van de student. Voordat het je het boordeelt oefenen je het eerst samen, dan zelfstandig. De go-lijst helpt je hierbij om een overzicht te houden waar de student zich bevind in de opdrachten/handelingen.

6. Je houdt in de gaten of de student de tussen- en eindbeoordeling inplant met de school BPV-begeleider.

7. Afronding van begeleider zijn.

a. Eindbeoordeling/reflectie

b. Onvoldoend/voldoende/goed beoordeling

c. Student bedankt voor alles wat zij gedaan heeft voor de praktijk

Vraag

De rol van de BPV beoordelaar

Wat is de rol van de BPV beoordelaar?

Taken van de BPV-beoordelaar

1) Bewaakt het begeleidingsproces van de stagiaire en de begeleider

De beoordelaar volgt van een afstandje het leerproces van de stagiaire. Hij controleert objectief de begeleider op het begeleidingsproces. Hij zorgt ervoor dat de goede en sterke punten voldoende aanbod komen. Wanneer de beoordelaar iets opvallends opmerkt in hoe de begeleider de student begeleid, dan bespreekt de beoordelaar dit met de begeleider. De begeleider pakt de tips van de beoordelaar aan en verbetert dit richting de stagiaire.

2) Beoordeelt competentieontwikkeling van de stagiaire

De beoordelaar heeft de eindcriteria van de opdrachten helder. Hij kijkt of de student voldoende ontwikkelt om het einddoel te bereiken. Je signaleert tijd vroeg op wanneer dit ontbreekt en zorgt dat de student de kans krijgt om dit te verbeteren. Hij doorloopt mee in het proces van de begeleider en de student. Hij verdiept zich in de studievoortgang en achtergrond van de student. De praktijkbegeleider geeft goedkeuring of er een opdracht afgetekend mag worden aan de beoordelaar.

3) Beoordeelt de praktijkopleidingsproducten van de stagiaire

De beoordelaar bekijkt of de student ontwikkelt is tot het vereiste niveau. Hij gaat na of de praktijkopleidingsproducten in orde zijn. Hij kijkt ook of de kennis van het vak en de theorie toegepast zijn in de praktijk. Altijd onderbouwt hij zijn beoordeling. Ook zijn tips en tops van belang!

 

 

 

 

Vraag

De rol van de BPV beoordelaar

Rollen van de BPV-beoordelaar.

1. Beoordelaar moet de taken van zowel de student als de begeleider helder hebben. Zo kan hij dingen herkennen wat er goed of fout gaat. Hij moet durven ingrijpen in situaties wanneer dit nodig is. Vaak zie je dat een beoordelaar wat hoger op de ladder staat, dit komt vaak door veel ervaring. De beoordelaar zorgt dat hij de opdrachten, leerdoelen en leerproces helder heeft van de student.

2. Ziet toe of de begeleider de student op de juiste wijze begeleid zodat de student ook de kans heeft om het vereiste niveau te halen. De beoordelaar beoordeelt objectief en op afstand. Hij bekijkt globaal mee in het leerproces. Wel kijkt hij specifiek naar leerdoelen en vereisten van opdrachten.

3. Kernwoorden zijn bij de beoordelaar : objectief, onderbouwende beoordeling. Gaat na of de leerdoelen/eisen zijn behaald.

Inwerkschema

Enquete

  • Het arrangement E-learning 'Werken aan deskundigheid + nieuwe medewerker begeleiden' is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Lydia Zeevat
    Laatst gewijzigd
    2020-10-29 14:03:32
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Heel erg bedankt voor het maken van deze e-learning! U heeft ons er heel erg mee geholpen, en wij hopen dat u er zelf ook wat van geleerd hebt.

     

    Stuur ons na het maken van de e-learning nog even een mailtje met het adres van uw praktijk, dan komt er een presentje die kant op!

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Hallo! Wij zijn Lydia, Anna en Anita. Wij volgen de opleiding doktersassistente op het Hoornbeeck College. Voor ons eindproject hebben wij deze e-learning gemaakt. Het is de bedoeling dat wij zo veel mogelijk doktersassistenten vinden die deze e-learning willen maken. Zo bevorderen zij hun deskundigheid en geven ze een nieuwe dimensie aan hun werk, namelijk; studenten of nieuwe medewerkers begeleiden/inwerken. Hoe leuk is dat! Je draagt je kennis en ervaringen over aan anderen die nieuw zijn in het vak. Dat is precies waar deze e-learning over gaat. We verzamelen de resultaten en op basis daarvan wordt ons cijfer bepaald. Alvast bedankt! Lydia, Anita en Anna
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Voor developers

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.