Beroepscommunicatie SMG H.1 Basis Elektrotechniek

Beroepscommunicatie SMG H.1 Basis Elektrotechniek

Inleiding

Deze les gaat over de basisbegrippen van Elektrotechniek. Tijdens de les in de klas heb je de leestekst over Elektrotechniek gelezen en samen met je medestudenten verschillende opdrachten gemaakt. Het klassikale lesmateriaal vind je terug in de link bij de leestekst. In deze digitale les werk je verder aan de leerdoelen uit de klassikale les:

De opdrachten uit deze les kun je zelfstandig of met een medestudent maken. In het onderdeel 'Kijken en luisteren' maak je een filmpje en dit lever je in bij de docent. Je krijgt een beoordeling voor het filmpje.

Colofon

Het arrangement Beroepscommunicatie SMG H.1 Basis Elektrotechniek is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Marjolein Kool Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-10-09 20:54:36
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Het onderdeel Schrijven en taalregels is samengesteld door andere auteurs op Wikiwijs. Hieronder plaats ik de informatie:

Colofon

Het arrangement Grammatica - Werkwoord - vmbo-b12 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur

VO-content

Laatst gewijzigd

2019-07-15 17:17:54

Licentie

 

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat

het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken

voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Het lesmateriaal Beroepscommunicatie richt zich op de ontwikkeling van de taalvaardigheid binnen de beroepscontext. Elementen uit verschillende vakken, waaronder Nederlands, Burgerschap en Praktijk worden gezamenlijk aangeboden, zodat de student de relevantie van de onderliggende samenhang ontdekt. Het digitale lesmateriaal is een aanvulling op de lesmethode 'Beroepscommunicatie SMG', die momenteel als pilot op het ROC Mondriaan wordt ingezet. Uitgangssituatie Beroepscommunicatie:  studenten beheersen weinig Nederlands of slecht Nederlands.  studenten ‘durven’ niet goed te communiceren: woord nemen, iets uitleggen, gesprek met een klant voeren. Aan de hand van de lessen beroepscommunicatie willen we studenten 1. taaltermen leren voorafgaand aan de vaklessen zodat ze de lessen goed kunnen volgen. 2. de studenten zeker maken in het communiceren door het veel te doen. Plaats van Beroepscommunicatie 1. Nederlands generiek 2. Communicatie en inhoud beroep ↘ ↙ 1 + 1=3  Lessen beroep beter begrijpen  Durven spreken in beroepssituaties: opdrachten opnemen, klachten behandelen, opdrachten afronden etc.  Sterker worden in ‘taal’ en daardoor communicatie  Bezig zijn met ‘taal’ op een betekenisvolle wijze  Nederlands generiek ‘dubbel op’ Beoogd resultaat: 1. Beter het beroep kunnen leren: lessen begrijpen maar ook gesprek met de docent als iets niet begrepen is 2. Gelijke kansen want door taalbeheersing kun je je makkelijker verder ontwikkelen terwijl je anders blijft stilstaan in je ‘eigen ontwikkeling’ De leerdoelen zijn taalgericht, maar uiteindelijk dragen de leerdoelen ook bij aan de beroepsontwikkeling van de student. Het lesmateriaal is geschikt voor studenten van de opleiding 'Servicemedewerker Gebouwen' mbo niveau 2.
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding;
Leerinhoud en doelen
Nederlands; Mondelinge taalvaardigheid; Begrippenlijst en taalverzorging;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
2 uur en 0 minuten
Trefwoorden
beroepscommunicatie, elektrotechniek, nederlands, tekstbegrip, woordenschat

Bronnen

Bron Type
Elektriciteit - Introductie spanning, stroomsterkte en weerstand
https://youtu.be/euetP9aFFvk
Video

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Kool, Marjolein. (z.d.).

Grammatica - Werkwoord - vmbo-b12 - kopie 1

https://maken.wikiwijs.nl/165365/Grammatica___Werkwoord___vmbo_b12___kopie_1

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Tekstbegrip

Werkwoorden - 1

Werkwoorden - 2

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open