Mediawereld - mediawijsheid

Mediawereld - mediawijsheid

Mediawijsheid in de klas

In tijden van Corona zijn we steeds meer online gaan werken. Het contact dat we met elkaar hebben gebeurt voor een groot gedeelte van de tijd online. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een berichtje dat je stuurde naar iemand, anders werd gelezen dan dat jij bedoelde. Het is moeilijk om online emoties uit te drukken. Steeds vaker gebruiken mensen hier emoji's of meme's voor. Toch kunnen ook deze niet altijd goed uitdrukken wat je precies bedoelt.

 

Je gaat je verdiepen in het thema mediawijsheid. Je leert welke doelen mensen hebben bij het gebruik van media en op welke manier het internet kan bijdragen aan het onderhouden van goede relaties met bijvoorbeeld je klasgenoten. Ook wordt je er van bewust welke manieren er zijn om online te reageren en verdiep je je in de gevaren die (sociale) media kunnen hebben.

Nu iedereen meer gebruik maakt van het internet is er dringend behoefte aan twee helden die op staan en er voor zorgen dat iedereen op een goede en aardige manier op elkaar reageert!

 

De opdracht sluit aan bij de lessen mediawijsheid van De Internethelden (les rondom online reageren):

https://www.lessonup.com/app/channel/deinternethelden

CCC Podcast!
CCC Podcast!

Colofon

Het arrangement Mediawereld - mediawijsheid is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Teun van den Berg Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-08-31 08:25:11
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In dit thema ontdek je de mogelijkheden en gevaren van het gebruik van (online) media. Je verdiept je in dit thema om vervolgens een medium te gebruiken bij het delen van je nieuwe kennis.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open