Wij Zijn een bedrijf dat zich inzet voor eenzame mensen, door het Corona virus kunnen mensen niet meer naar buiten en worden ze weinig tot niet bezocht.
Wij hebben hier de alternatieve oplossing voor; namelijk een website waar je wanneer je je eenzaam voelt kunt chatten of Skypen. Zo ben je toch even in sociaal contact.
Uit ervaring weten we dat een half uurtje van onze tijd samen met de mensen een groot verschil kan maken.
Wij zijn bereikbaar van 9:00 tot 20:00, van maandag tot vrijdag.
Een gesprek met ons duurt maximaal 30 minuten, zodat anderen ook aan de beurt komen.
Op deze website kunt u wanneer u zich eenzaam voelt contact opnemen met andere mensen. Op onze site kunt u: videobellen, audio bellen of gewoon chatten. Al uw gegevens en persoonlijke informatie wordt niet gedeeld of opgeslagen. Ook halen wij niet u IP-adres achter, is alles wat u doet anoniem en laten wij over aan u wat u wilt delen met de mensen op onze site.
De site is voor jong en oud beschikbaar.
Voor de mensen die het nodig hebben of interessant vinden hebben wij ook als contact persoon standaard een psycholoog paraat staan voor u. Hij is 5 dagen per week beschikbaar en ook op de dagen dat hij niet beschikbaar is kunt u hem alsnog een berichtje sturen en zal hij u z.s.m. helpen.
De makers van de site zijn ook beschikbaar en horen graag feedback van u. Ook zij zijn beschikbaar voor 5 dagen in de week en zullen z.s.m. op uw berichten reageren.
Bel/chat met een vrijwilliger
Bellen/Videocall
Bel: 0800-3413 om gewoon te bellen.
Om te videobellen: klik op videobellen.
Om te chatten: klik op chatten
Videobellen
Om te videobellen, kunt u ons als eerste een chat sturen. Vandaar geven wij u instructies om met ons te videobellen. Wij sturen u dan een persoonlijke link, waarna u met ons kunt videobellen.
Bel met de psycholoog
U kunt hier bellen met de psycholoog op nummer 0800-1020
Chat
Chat met een van onze vrijwilligers.
De chat is open van 9:00 tot 20:00.
Chat met een psycholoog
Chat met de Psycholoog: vanaf 12:00 tot 16:00.
Ontmoet andere mensen
Over: Zorg met de tijd
De doelgroep
De doelgroep die wij als organisatie willen benaderen is heel breed. Iedereen die zich eenzaam en alleen voelt kan ons bellen of met ons chatten om een praatje te maken. In deze tijden van het coronavirus, is het belangrijk dat iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houd. Dit begrijpen wij als organisatie goed en moedigen iedereen aan om dit vooral te doen zodat we zo snel mogelijk het oude leven weer kunnen oppakken. Helaas kan het afstand houden ook nare gevolgen met zich meebrengen, zoals gevoelens van eenzaamheid. Dit gebeurt vooral bij mensen in een verzorgingstehuis, omdat deze mensen geen/minder bezoek mogen ontvangen. Bovendien zijn veel ouderen erg eenzaam. Jongeren die een moeilijke thuissituatie of geen vrienden hebben, zouden ook bij ons terecht kunnen. Bij ons kunnen ze hun hart luchten en eventueel kunnen we ze advies geven over hoe ze om moeten gaan met hetgeen waar ze mee zitten. In de tijd van corona zit je veel thuis, als je je thuis niet veilig voelt kan dit heel vervelend zijn. In geval van nood, kunnen we contact opnemen met veilig thuis zodat het kind verwijdert kan worden uit de gevaarlijke omgeving.
Natuurlijk kan je als volwassene ook in een onveilig huis wonen met bijvoorbeeld een gewelddadige partner. Ook dan kunnen we in geval van nood contact op nemen met veilig thuis.
Kortom, onze organisatie is een soort ‘corona hotline’ voor mensen die zich alleen voelen door de maatregelen van de overheid.
Onze visie en missie
Onze website is bestemd voor eenzame mensen die in deze tijd zich alleen voelen. Nu wij ook nog eens te maken hebben met het corona virus, zijn er meer mensen die geen bezoek krijgen thuis.
Op onze website willen wij ervoor zorgen dat iedereen met iedereen kan praten die zich eenzaam voelt. Op onze website kan je normaal in de chat met elkaar praten maar je kan ook videobellen. Je kan ook nog eens in een gezamenlijke call. Door onze website brengen wij eenzame mensen samen in contact. Je hoeft geen account aan te maken of je privé gegevens in te vullen. Wel kan je zelf kiezen in welke categorie doelgroep jij wilt chatten.
Met behulp van onze website willen wij ervoor zorgen dat mensen zich minder eenzaam voelen en eventueel door deze site in nieuwe en leuke contacten komen.
Toekomstplan:
Hopelijk is het Coronavirus over 5 jaar weg. Helaas, zal eenzaamheid altijd aanwezig blijven in de maatschappij. Misschien zal het zelfs wel verergeren. Onze samenleving word steeds meer digitaal en steeds meer een participatiesamenleving. Daarom heet deze organisatie Zorg met de tijd.
Wij zullen ons steeds blijven aanpassen aan wat er speelt in de samenleving. Sinds de samenleving steeds meer digitaal word, leek het ons een goed idee hier in mee te gaan zodat we alsnog modern blijven. Niet iedereen zal behoefte hebben om met een bekende of een professional te praten, niet iedereen heeft mogelijkheden om met mensen te praten. Ook zal niet iedereen behoeften hebben aan contact in het echte leven. Voor deze mensen zijn wij er. De mensen die geen contactpersonen hebben, of er geen behoefte aan hebben maar wel een praatje willen maken. Ook kun je anoniem bij ons terecht, als je ergens mee zit en actie wil ondernemen. Wij kunnen onbevooroordeeld advies geven en je zelfs doorgeven aan veilig thuis.
Onze expertise
Wij zijn er voor eenzame mensen. Vooral voor deze tijd van het jaar. Vanwege het corona virus zijn er nu meer mensen thuis, zowel jongeren als ouderen. Wij zijn er om mensen weer in contact te brengen met elkaar, gesprekken met elkaar kunnen aangaan en de mensen even te laten vergeten dat zij alleen zijn. Wij helpen graag de mensen die zich eenzaam voelen en zich open stellen voor nieuwe contacten.
Onze kennis en vaardigheden die wij hierbij toepassen zijn:
Sociale zorg
Sociale netwerken bekijken en proberen te vergroten
Naar achtergronden kijken denk hierbij aan: scheidingen, verlies, pesterijen, pensioen of recente verhuizing.
Persoonlijke situaties denk hierbij aan: Autisme, depressie, gezondheidsklachten of persoonlijke eigenschappen.
De gevaren herkennen van eenzaamheid bijvoorbeeld: Bedreigt kwaliteit van leven, minder mee doen in de samenleving, hoger risico op vroegtijdig overlijden en/of gezondheidsrisico's.
Onze site is voor mensen die zich eenzaam voelen. Hieraan zit geen leeftijd gebonden, het is voor jong en oud.
Omdat wij met verschillende mensen van alle leeftijden en alle verschillende soorten beperkingen te maken hebben, hebben wij standaard in ons team een psycholoog. Hij is 5 dagen per week beschikbaar via de site of via zijn mobiele nummer. Ook kunt u een persoonlijk bericht achter laten voor het personeel aan de andere kant van het scherm. Zij zijn op de hoogte van verschillende soorten beperkingen in de categorie eenzaamheid en staan graag voor u klaar.
Met wie wij als bedrijf te maken hebben zijn:
Hulpvragen van de gebruikers.
Gebruikers van de site.
Onderhouders van onze website.
Personeel.
Psycholoog.
Kwaliteitszorg
Als online organisatie begrijpen wij heel goed dat kwaliteit in de zorg belangrijk is. Deze site is opgezet door drie vrijwilligers die graag mensen willen helpen en weten hoe vervelend het is om je eenzaam te voelen. Daarom kun je met ons telefonisch contact opnemen of met ons chatten. Tijdens onze gesprekken hebben wij persoonlijke aandacht voor u, de gesprekken zijn 1 op 1. De vrijwilligers die wij aannemen hebben allemaal een sociale opleiding op minimaal niveau 4 gevolgd en hebben dus ook goede gesprekstechnieken.
Kwaliteit in de zorg is belangrijk, wij als vrijwilligers hadden deze site niet zomaar op kunnen zetten.
Dat willen wij u laten zien aan de hand van een casus:
Casus:
Anne is een vrouw van 70 jaar die nog op haarzelf woont. 2 jaar geleden is haar man overleden en op het moment heeft ze weinig contact personen. Door de coronacrisis moet ze thuis blijven, ze valt namelijk onder een kwetsbare doelgroep. Anne is bang om het coronavirus te krijgen en durft ook geen boodschappen meer te doen, of ze te bestellen. Anne belt een organisatie met een medewerker die niet veel afweet van gesprekstechnieken en weinig ervaring heeft in de zorg.
Anne krijgt te horen dat ze zich niet druk hoeft te maken, dat ze haar boodschappen moet bestellen en het gesprek is na 10 minuten over. Anne weet na dit gesprek niet zo goed wat ze nu moet doen en is nog steeds bang.
Wij als organisatie willen dit soort situaties voorkomen. Anne uit de casus heeft iemand nodig die naar haar luistert, doorvraagt en ervaring heeft in gespreksvoering. Wij hopen dat wij iedereen die ons belt en zich zorgen maakt, vragen heeft of simpelweg wil praten, zo goed mogelijk kunnen helpen. U mag gerust altijd terugbellen, als u nog wat kwijt wilt of wil praten.
Privacy/wet-regelgeving
Wij voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), doordat wij telefoongesprekken, Skypegesprekken en chatgesprekken nooit opnemen, opslaan of zullen gebruiken voor welk doeleinde dan ook.
Zonder deze wet zouden al uw gegevens via het internet verspreid kunnen worden, zonder enige consequenties.
Ook zullen wij uw locatie nooit tracken met onze website. Als u onze site bezoekt, doet u dit via een bepaald IP-adres waardoor wij dat zouden kunnen doen. Als u ons belt, krijgen wij uw telefoon nummer te zien. Met dit telefoonnummer doen wij niks. Wij verwijderen alle gegevens zo snel mogelijk. Op deze manier kunnen persoonlijke gegevens niet lekken op het internet.
Bovendien hebben alle vrijwilligers een geheimhoudingsplicht en zullen uw informatie niet delen met mensen buiten deze organisatie om.
Veilig thuis zullen wij nooit zomaar inschakelen zonder toestemming van u, tenzij u in levensgevaar bent. Wij zijn dan wettelijk verplicht om uw gegevens door te geven aan de desbetreffende instantie (veilig thuis, politie).
Als u nog meer vragen heeft over veiligheid en privacy, kunt u deze altijd stellen.
Onze regels
Wij helpen iedereen met veel plezier, maar verwachten ook van u dat wij beleefd behandeld zullen worden. Uitschelden, respectloze opmerkingen en -vragen worden niet getolereerd. Als dit 3 keer plaatsvind, blokkeren wij uw nummer en IP-adres van uw computer. U kan dan geen contact meer met ons opnemen.
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.