12. De toekomst en mogelijkheden van Street Law

12. De toekomst en mogelijkheden van Street Law

12. De toekomst en mogelijkheden van Street Law

Nu de Street Law pilot goed is verlopen en de ervaringen van de studenten, docenten en de scholen zeer positief zijn, hebben we besloten het vak Street Law ook volgend studiejaar aan te bieden binnen de bachelor rechtsgeleerdheid van de VU. We hopen de groep studenten dan uit te breiden tot maximaal 25 studenten. De positieve verhalen van de studenten die dit jaar aan Street Law hebben deelgenomen en het feit dat er nu veel meer informatie over Street Law beschikbaar is, maakt het werven van nieuwe studenten naar verwachting makkelijker. Ook is de bekendheid van, en het draagvlak voor Street Law bij de docenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid toegenomen.

We zullen volgend jaar niet de luxe hebben van de financiering door de Comenius beurs. Dat betekent dat de docenten minder tijd aan het vak kunnen besteden. Het met vier docenten bijwonen van alle Street Law bijeenkomsten zal dan niet meer mogelijk zijn. We zullen volgend jaar moeten zoeken naar een manier waarop de tijd die we aan Street Law besteden min of meer in verhouding staat tot de financiering die we ervoor krijgen. Mogelijk proberen we ook nog externe financiering voor het project te verkrijgen.

Meer studenten betekent ook meer werk. Vooral het plannen van de Street Law lessen op de scholen zal naar verwachting meer tijd in beslag nemen. Docenten zullen ook meer Street Law lessen moeten bijwonen, opdrachten moeten bekijken en portfolio’s moeten beoordelen. Tegelijkertijd zullen we minder tijd aan het vak hoeven te besteden omdat de lesplannen en materialen voor de wekelijkse bijeenkomsten grotendeels klaar liggen. Naar aanleiding van de evaluatie zullen we het programma optimaliseren, maar in grote lijnen zal dit hetzelfde blijven.

In dit hoofdstuk zullen we aandacht besteden aan de wijze waarop we Street Law hebben gepromoot binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid, de mogelijkheden om Street Law aan te bieden aan andere doelgroepen en de toepassing van Street Law methoden in het reguliere rechtenonderwijs.

Colofon

Het arrangement 12. De toekomst en mogelijkheden van Street Law is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2021-02-04 12:04:16
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In dit hoofdstuk beschrijven we hoe de VU Amsterdam doorgaat met Street Law en welke mogelijkheden Street Law heeft.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open