1.1.1 Vragen stellen

1.1.1 Vragen stellen

Introductie

Wat is het doel van deze bouwsteen? Wat kan een student / aankomend professional hiermee? Wanneer en waarom is het belangrijk? Dit is niet alleen belangrijk om de student te motiveren, maar ook voor de docent die kiest of deze bouwsteen voor zijn module nuttig is.

Waarschijnlijk zijn de volgende drie alinea's een handig uitgangspunt. Voor alle tekst geldt: Hou het to-the-point :)

Waar heb je het over? Even een stukje context. Kort! Gaat het over requirements, wat is dat dan ook al weer? Gaat het over het maken van beslissingen, wanneer gebeurt dat dan in het beroepsproces? Maak concreet welke beroepstaken deze vaardigheid ondersteunt.

Waarom is dit belangrijk? Maak het belang duidelijk waarom dit onderdeel goed gedaan moet worden, en waarom dus deze bouwsteen relevant is. Volgens het HILL model zou je bijv. eerst het probleem duidelijk maken en dan hoe deze bouwsteen daarbij gaat helpen.

Wat gaat er komen? Geef even beknopt een idee van de opzet van dit stuk lesmateriaal.

 

Algemene bouwsteentips

  • Uitgangspunt van een bouwsteen is efficiënt en effectief: vanuit onderzoekend vermogen leiden tot betere beroepsproducten met minimale overhead. Op die manier overtuigen we zowel studenten als docenten van het gebruiken van deze handvatten.

  • Hanteer zoveel mogelijk het jargon uit ICT beroepenveld boven onderzoeksterminologie.

  • Maak waar mogelijk de link met het DOT framework van de HAN wat wordt geadviseerd door HBO-i. Binnen dit framework worden onderzoeksmethodes geordend naar 2 assen in 5 onderzoeksruimtes, die overeenkomen met bepaalde informatiebehoeften. Geef bijvoorbeeld aan wanneer je in een specifieke onderzoeksruimte, kennisdomein of andere as bent of wanneer je gebruik maakt van een veelvoorkomend patroon van methoden.

  • Het hier aangegeven format is een richtlijn, geen regel.

Colofon

Het arrangement 1.1.1 Vragen stellen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2020-01-20 08:48:40
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
TODO Simpelere versie van volledige vragen stellen bouwsteen Dit template kun je kopieren als uitgangspunt voor je eigen arrangementen voor HBO-ICT OiO. Op die manier is het makkelijker om te zorgen voor consistentie in uiterlijk en vorm. Ook bevat het template tips m.b.t. het kwaliteitsmodel. Dit is een HBO-ICT bouwsteen voor Onderzoek in Onderwijs.
Leerniveau
HBO - Bachelor;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
2 uur en 0 minuten
Trefwoorden
bouwsteen, hbo ict oio, onderzoek, onderzoekend vermogen, template

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Saxion HBO-ICT. (2020).

1.1.1 Brainstormen

https://maken.wikiwijs.nl/156076/1_1_1_Brainstormen

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open