Een wiskundige benadering van het Spaans. Mogelijk of niet mogelijk?

Een wiskundige benadering van het Spaans. Mogelijk of niet mogelijk?

Introductie

Reportorteros de HVX 3

 

VOORAF:

Om aan deze derde quest Spaans te mogen beginnen moet je de eerste en de tweede quest helemaal hebben afgemaakt, en de show hebben ingeleverd!

Als je nog niet begonnen bent met de eerste quest of tweede quest is er niets aan de hand. Je kan dan de komende tijd de eerste en tweede quest Spaans gaan maken.

 

Introductie

¡Bienvenidos al tercer quest de español!

Welkom bij de derde quest Spaans.

 

Bij de eerste en tweede quest van Spaans zijn we uitgegaan van een communicatieve benadering. Dit wil zeggen dat je een taal leert doormiddel van luisteren en imiteren. Je leert hierbij de regels van de taal door met de taal bezig te zijn. In deze quest staat de volgende vraag centraal: is er ook een andere manier om een taal te leren dan de communicatieve benadering?

 

Tot ongeveer twintig jaar geleden leerden we een vreemde taal vooral doormiddel van het leren en  doorgronden van grammaticaregels. Tegenwoordig leren we een vreemde taal steeds meer door de bovengenoemde “communicatieve benadering”. In deze quest gaan we onderzoeken wat het nut van grammaticale regels kan zijn om een vreemde taal te leren.

 

Hopelijk kan je aan het eind van deze quest voor jezelf de balans opmaken. Wie weet kunnen grammaticale regels je hulp bieden bij het leren van de Spaanse taal of ben je juist van mening dat door grammaticale regels een taal verandert in een soort wiskunde en voel je veel meer voor de communicatieve benadering. Ontdek in deze quest hoe jij op de makkelijkste en pretigste  manier een vreemde taal leert. Heel veel leer plezier!

 

Begeleiding

Net als bij de vorige quest staat meneer Teters weer voor je klaar om je te helpen met je Spaans. Op de volgende momenten is hij beschikbaar:

Maandag: 9:30 – 15:00 (In de Focus room)

Dinsdag 11:10 – 12:50 (In de Library)

Woensdag 9:30 – 12:50 (In de Study room)

Vrijdag 9:30 – 15:00  (In de buurt van de Genius room)

 

Tijdbesteding

 

2 X 2 uur = 4 uur.

Om het beste resultaat te behalen met je Spaans, is het belangrijk dat je 4 weken lang wat aan Spaans doet. Deze quest is zo opgebouwd dat je iedere week een opdracht kunt inleveren. Meneer Teters raadt je dus aan om iedere week 1 uur aan Spaans te besteden. Als het je niet lukt om iedere week 1 uur aan Spaans te besteden, dan kan je ook er voor kiezen om gedurende 2 weken 2 uur met Spaans bezig te zijn. Je levert dan 2 opdrachten per week in.

 

Mate van vrijheid

Dit is een gestructureerde quest. Je bepaalt zelf waar en wanneer je deze quest doet. Het onderwerp, de opdrachten en de uitwerkingen zijn bepaald door meneer Teters.

Colofon

Het arrangement Een wiskundige benadering van het Spaans. Mogelijk of niet mogelijk? is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2020-03-02 09:45:57
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Herbert Vissers eXplore. (2019).

Reporteros de HVX 2 version final

https://maken.wikiwijs.nl/152637/Reporteros_de_HVX_2_version_final

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open