Interpunctie

Interpunctie

Welkom!

Hallo studenten!

 

Velen van jullie hebben aangegeven dat jullie het moeilijk vinden om interpunctie toe te passen in een zin/tekst. Daarom heb ik voor jullie deze mooie website in elkaar gezet. 

Het is erg belangrijk om goed gebruik te maken van interpunctie als je zelf een tekst schrijft. Ook bij het schrijven van een brief, zoals een sollicitatiebrief, moet je je leestekens goed plaatsen.

Daarom wordt er in dit leerarrangement veel aandacht besteed aan punten, komma's, vraagtekens en nog veel meer! Hier kan je dus veel theorie vinden, maar ook een kennisfilmpje, veel oefeningen, een tussentijdse toets en als laatst een eindtoets!

Je moet dus een tussentijdse toets maken. Dit doe je, wanneer jij vindt dat je alles begrepen hebt. Bekijk de theorie en doe de opdrachten. Als jij denkt dat alles duidelijk is, dan maak je de tussentijdse toets.

Als je een onvoldoende haalt, kan je het kennisfilmpje bekijken voor extra uitleg. Verder zijn er nieuwe opdrachten waarmee je kunt oefenen. Heb je een voldoende? Dan mag je verder met Les 2. Je bekijkt de theorie en doet de opdrachten, daarna maak je de eindtoets. Deze wordt beoordeeld en je krijgt een cijfer. Zo zorgen we er samen voor dat je een voldoende kunt halen voor de toets!

Het doel van dit leerarrangement is:

- Als jullie alle stappen op deze website hebben doorlopen, weten jullie wat een 'punt, komma, vraagteken, uitroepteken en aanhalingsteken' is. In andere woorden: na dit leerarrangement weten jullie wat interpunctie betekent.

- Als jullie alle stappen op deze website hebben doorlopen, kunnen jullie aan een ander uitleggen wanneer je een van deze leestekens gebruikt.

- Als jullie alle stappen op deze website hebben doorlopen, kunnen jullie interpunctie correct toepassen in jullie eigen geschreven teksten.

- Als jullie alle stappen op deze website hebben doorlopen, kunnen jullie een gegeven tekst met ontbrekende interpunctie verbeteren en uitleggen waarom het op die manier moet.

 

Samen gaat het ons lukken!

 

Veel succes!

Mevrouw Allahi

Colofon

Het arrangement Interpunctie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Iram Allahi Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2019-11-22 15:29:26
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Nearpod interpunctie
https://share.nearpod.com/R6ICbY0iOU
Link
https://quizlet.com/_7kfmxo?x=1qqt&i=2i8205
https://quizlet.com/_7kfmxo?x=1qqt&i=2i8205
Link
Kennisclip interpunctie
https://www.youtube.com/watch?v=wVoWPJWSIhY&feature=youtu.be
Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open